Povežite se s nama

U fokusu

Brojne medalje i seniorski naslov prvakinje Hrvatske

Objavljeno:

- dana

HRVANJE

Hrvački klub Ludbreg vrlo je aktivan i posljednjih nekoliko dana članovi Kluba nastupili su na tri velika natjecanja te ostvarili zapažene rezultate.

Ekipa Hrvačkoga kluba Ludbreg nastupila je na velikome međunarodnom turniru u Kanjiži u Srbiji. U konkurenciji 357 hrvača iz 15 zemalja Ludbrežani su nastupili u sastavu Ivan Blatarić, Rene Dulikravić, Elvis Oršuš, David Čurila, Dražen Oršuš, trener Darko Frankol i predsjednik Nino Dulikravić.

Prvi seniorski naslov za HK Ludbreg osvojila je Marta Busija u kategoriji do 58 kg uz apsolutnu dominaciju tijekom PH

Osvojene su dvije vrijedne medalje, ali je još važnije da su potvrdili kvalitetan rad u klubu te da ne zaostaju nimalo za najboljim klubovima u regiji i da su na pravom sportskom putu.

Prvakinja

Marta Busija, najistaknutija članica HK Ludbreg, osvojila je naslov seniorske prvakinje Hrvatske u kategorije do 58 kg. Apsolutno je dominirala tijekom cijelog Prvenstva, a školskim ulaskom u noge završila je finale tušem i osvojila prvo zlato, prvu medalju uopće u seniorskoj konkurenciji na PH za HK Ludbreg. 
Na odlično organiziranome međunarodnom turniru u Ravenni u Italiji nastupilo je 250 natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Iva Gerić osvojila je zlato na turniru u Ravenni u Italiji i osvojila naslov za najbolju hrvačicu 

Marta i Sandra Besek osvojile su broncu, Victoria Vrdoljak zlato, a Iva Gerić zlato uz priznanje za najbolju hrvačicu. Teo Varga je bio vrlo blizu osvajanju bronce, nakon vodstva 6:0, a za utjehu mu je pripalo peto mjesto, Florijan Varović osvojio je broncu, a Berislav Varović srebro. Trener hrvača i hrvačica HK Ludbreg u Italiji bio je Ignac Horvat.

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

U fokusu

HNS o usudu Stričaka: “Javnost svjedoči nasilnom činu, lažnoj iskrenosti, likovanju i licemjerju županovih političkih oponenata“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati oglasila se priopćenje o događaju u kojem je napadnut i ozlijeđen župan Varaždinske županije Anđelko Stričak. U HNS-u tvrde da javnost svjedoči nasilnom činu, lažnoj iskrenosti, likovanju i licemjerju političkih oponenata.

>>Župan Anđelko Stričak opet fizički napadnut, ovaj put usred grada

U nastavku u cijelosti donosimo priopćenje Županijskog odbora HNS-a:

MI smo (proizvoljno ubaci stranku) protiv svakog oblika nasilja i isto najdublje osuđujemo. Nasilje nije rješenje. Sloga, rad, uspjeh. Mi gradimo prugu, pruga gradi nas.

Danas smo u režiji kolega iz političke arene imali prilike čitati ovakve generičke i deklarativne izjave, potaknute nemilim događajem napada i ozljeđivanja varaždinskog župana, g. Anđelka Stričaka. Uz to su neki smatrali važnim istaknuti kako je žrtva iz redova HDZ-a, kako nasilje rađa nasilje, neki su smatrali bitnim istaknuti kako je dobio što je tražio i kako su upozorili na nasilničko ponašanje župana, dok bi neki poput Horatia Caina iz CSI-ja pregledavali kamere i forenzički istraživali što je prethodilo napadu, tko je za što kriv i ponovno poput već spomenutih, komforno se smjestili u kategoriju traženo-dobiveno. Svim priopćenjima nedostaje i „Neka institucije rade svoj posao“, pa eto mi to nadodajemo u svojem. Kolege, duboko smo razočarani ovime što ste danas pokazali, jer deklarativno osuđivanje nasilja, i ovako javno likovanje nad političkim oponentom zasigurno vam ne ide na čast. Niti u prilog „borbe protiv nasilja“. Skupljanje političkih poena na nasilničkim činom spada zasigurno u jedan od većih dosega umotvorina političkog PR-a. Nasilje, kao neprihvatljiv oblik civilizacijskog ponašanja, treba osuditi bez obzira da li je medijski eksponirano ili anonimno, a žrtvu  zaštiti. Ovaj puta žrtva je bio župan, HDZ-ovac, a već sutra može to biti SDP-ovac, Reformista, MOST-ovac, HNS-ovac. Da li će onda odnos prema žrtvi biti drugačiji?

U HNS-u želimo osuditi fizičko, a i svaki drugi oblik nasilja, kao apsolutno neprihvatljiv oblik civilizacijskog ponašanja u društvu, ali u svemu tome treba zadržati i dostojanstvo žrtve, kao i političko dostojanstvo. Koje nam je priječilo danas se javiti, ali jednostavno treba ukazati na anomalije koje su postale uobičajene u medijskom i političkom diskursu. Skupljanje političkih poena na žrtvama nasilja ili osobnoj tragediji nije jednostavno politički ni društveno probavljivo, nego licemjerno – poručio je Krunoslav Lukačić, predsjednik HNS-a Varaždinske županije.

Županu svakako želimo što brzi oporavak i povratak na posao.

PR Ured

HNS-a Varaždinske županije

Nastavite čitati

U fokusu

Županijski SDP: “Osuđujemo nasilne događaje u kojima je sudjelovao HDZ-ov župan Anđelko Stričak“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šefica županijskog SDP-a, Barbara Antolić Vupora, potpisala je priopćenje kojim ova stranka osuđuje nasilne događaje u kojima je sudjelovao župan Varaždinske županije iz redova HDZ-a.

Riječ je o incidentu koji se dogodilo u petak u središtu Varaždina.

– Izrazito smo protiv i osuđujemo svaki oblik nasilja kao društveno neprihvatljivog ponašanja. Svako nasilje rađa novo nasilje i uporaba sile i posezanje za nasilnim metodama nikad nije rješenje već izvor novih problema. Zalažemo se za kulturu dijaloga i tolerancije u društvu. Županu Stričaku želimo brz oporavak – piše u priopćenju.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje