Povežite se s nama

Život i društvo

Brojne medalje za varaždinske plesače u Graberju

Objavljeno:

- dana

SPORTSKI PLES

U Sportskoj dvorani Graberje u Varaždinu održao se Mobilisis trofej grada Varaždina 2016 – Mobilisis Trophy of Varazdin 2016, turnir u standardnim i latinsko-američkim plesovima. Natjecanje su organizirali SPK Valcer Varaždin, PK Takt Varaždin i Hrvatski sportski plesni savez.

Na Mobilisis trofeju nastupilo je više od 250 plesača i to u natjecanjima pilot- projekta Hrvatskog sportskog plesnog saveza, zatim u natjecanjima turnira za osvajanje Mobilisis trofeja grada Varaždina te u show programu plesnih klubova Valcer i Takt. Na natjecanju su sudjelovali natjecatelji iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske iz ukupno 23 plesna kluba.

Organizatori su bili SPK Valcer, PK Takt i HSPS 

Najbolji plesni parovi predstavili su se varaždinskoj publici u dvije discipline sportskog plesa, disciplini latinskoameričkih plesova i disciplini standardnih plesova. Pilot-projekt Hrvatskog sportskog plesnog saveza sastojao se u tome da prije glavnog programa u natjecanju u sportskom plesu mogu sudjelovati pojedinci i grupe. 
Svečano otvorenje večernjeg dijela natjecanja započelo je defileom svih plesnih parova. 

PK Takt iz Varaždina na natjecanju su predstavljala četiri plesna para. U kategoriji mladeži D1 Dominik Biškup i Paula Čavlek osvojili su dvije medalje, zlatnu u latinsko-američkim plesovima te brončanu u standardnim plesovima. U večernjem dijelu natjecanja u kategoriji mladeži B Marko Srpak i Lara Šmic osvojili su brončanu medalju u u latinsko-američkim plesovima i 4. mjesto u standardnim plesovima. Mateo Mudri i Ivana Matić odlično su se predstavili u kategoriji odraslih B u standardnim plesovima osvojivši 5. mjesto te u latinsko-američkim plesovima gdje im je medalja izmakla za dlaku osvajanjem 4. mjesta. U najvišoj A kategoriji nastupili su Bruno Gale i Lora Lonić te su osvojili Mobilsis trofej grada Varaždina u standardnim plesovima. Bruno i Lora odlično su se predstavili i u latinsko-američkim plesovima u kojima su osvojili srebrnu medalju. SPK Valcer iz Varaždina predstavljali su u kategoriji starije mladeži Teo Ciprić i Zina Miočić Lisjak te su u kategoriji D3 osvojili zlatnu medalju u standardnim plesovima i srebrnu medalju u latinsko-američkim plesovima. Dino Perčić i Leda Ručević osvojili su u kategoriji odraslih D2 zlatnu medalju u standardnim plesovima i srebrnu medalju u latinsko-američkim plesovima.

Nagrađeni

Mobilisis trofej grada Varaždina u kategoriji mlađe mladeži osvojili su Jakov Bjelac i Magdalena Vidas iz SPK Petrinia iz Petrinje u obje discipline sportskog plesa. U kategoriji mladeži u obje discipline Mobilisis trofej grada Varaždina osvojili su Patrik Seretin i Ema Pilić iz SPK Optimus iz Zagreba. U kategoriji starije mladeži u obje discipline najbolji su bili Balint Temesvari i Paula Hude iz SPK Harmony iz Zagreba. U najvišoj kvalitativnoj kategoriji odraslih u disciplini standardnih plesova Mobilisis trofej grada Varaždina osvojili su članovi kluba domaćina Bruno Gale i Lora Lonić iz PK Takt iz Varaždina dok su u latinsko-američkim plesovima najbolji bili i osvojili trofej Vedran Sraga i Anja Topolovec iz SPK Varaždin.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

U akciji u Maruševcu prikupljena 31 doza krvi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 7. prosinca, uspješno je provedena još jedna akcija dobrovoljnog darivanja krvi koja je održana u prostorijama Općine Maruševec za darivatelje sa šireg maruševečkog područja i sve ostale koji su se htjeli pridružiti akciji.

Akciji je pristupilo 36 darivatelja i prikupljena je 31 doza dragocjene tekućine.

– Velika obitelj darivatelja dobila je još jednog novog darivatelja. Čestitke našem novom darivatelju. Pozivamo vas da se pridružite i našim budućim akcijama DDK i na taj način napravite nešto pozitivno za svoje i tuđe zdravlje! – rekli su iz GDCK-a Ivanec, zahvalivši svima koji daruju krv.

Iduća akcija održat će se 14. prosinca od 8:30 do 13 sati za muškarce šireg ivanečkog područja, kao i sve ostale darivatelje koji se žele priključiti akciji darivanja krvi, najavili su iz Crvenoga križa.

Nastavite čitati

Život i društvo

Dječjem vrtiću Lepoglava 1,1 milijun kuna za unaprjeđenje usluga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ne samo slatki paketi kojima je Grad Lepoglava na blagdan svetog Nikole darivao vrtićke mališane, osmijehe i radost svih u Dječjem vrtiću Lepoglava izmamio je još jedan dar.

Gradonačelnik Marijan Škvarić ravnateljici Dječjeg vrtića Lepoglava Valentini Husnjak Ribić uručio je odluku o financiranju projekta “Unaprjeđenje usluga za djecu u Dječjem vrtiću Lepoglava”, vrijednog 1.120.338 kuna.

Odluka o financiranju projekta na gradsku je adresu stigla iz Ministarstva rada, mirovinskog sustava i socijalne politike koje je provelo natječaj za financiranje projekata unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. U okviru navedenog natječaja odobreno je financiranje projekta, i to u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova, koji će Dječjem vrtiću Lepoglava omogućiti pokretanje novih programskih sadržaja kao i nova zapošljavanja.

– Nakon što smo uredili i nadogradili objekt Dječjeg vrtića Lepoglava, dobivši pri tom jedan moderan i funkcionalan prostor koji zadovoljava najviše vrtićke standarde, nastavljamo s ulaganjima u Dječji vrtić Lepoglava, ovaj put u proširivanje programskih sadržaja. I u ovom ćemo slučaju to učiniti sredstvima koja smo osigurali iz drugih izvora – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić najavivši još dva projekta koji će povećati vrtićke programske sadržaje.

– Dječji vrtić Lepoglava ući će u županijski program centara izvrsnosti. Pored toga, početkom iduće godine planiramo pokrenuti programa u okviru kojeg će se vrtićki mališani, u većoj mjeri i pod vodstvom stručnih trenera, baviti tjelesnim aktivnostima. To je izuzetno važno za zdravlje mališana koji su također osjetili posljedice ograničenja kretanja, druženja i bavljenja sportskim aktivnostima zbog opasnosti od širenja virusa COVID-19 – dodao je gradonačelnik Škvarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje