Povežite se s nama

Odbojka

Brončani najmlađi kadeti OK Varaždin Volley

Objavljeno:

- dana

PRVENSTVO HRVATSKE U MINI ODBOJCI

OK Varaždin Volley je protekli vikend bio domaćin prvenstva Hrvatske u mini odbojci.

U maloj dvorani Gradske sportske dvorane Varaždin okupilo se oko 250 najmlađih kadeta iz 23 hrvatska odbojkaška kluba, koji su se dva dana družili i natjecali.

Nakon brojnih utakmica u konkurenciji djevojčica, prvo mjesto osvojila je ekipa ŽOK Osijek, druge su bile mlade odbojkašice iz OK Nebo Zaprešić, dok je treće mjesto pripalo OK Brčko. Varaždinske odbojkašice prvenstvo su završile na šestome mjestu. U konkurenciji dječaka prvo mjesto pripalo je OK Trnje Zagreb, drugi su bili OK Croatia Zagreb dok je treće mjesto pripalo ekipi domaćina OK Varaždin Volley.
Na prvenstvu su sudjelovale još ekipe OK Grobničan, OK Dubrava, OK Belišće, ŽOK Rijeka, HAOK Mladost, OK Marina Kaštela, OK Melia hotels Umag, OK Medveščak, ŽOK Vrbovec, OK Zagreb, OK Fažana, ŠO Super cure, ŽOK Trogir, OK Đakovo.
Osim natjecanja, ovakva okupljanja imaju za cilj i upoznavanje mladih sportaša i njihovo međusobno upoznavanje i druženje što je ostvareno i u Varaždinu.
Nakon slabije seniorske sezone u OK Varaždin Volley nastavlja se s radom u mlađim uzrasnim kategorijama. Do kraja sezone ostala su još natjecanja u kadetskom i juniorskom uzrastu. Trener OK Varaždin Volley Tomo Paun tako će se dodatno angažirati u radu s mladima kako bi se i ubuduće prva ekipa mogla popunjavati igračima iz Odbojkaške akademije.
Prema posljednjim, još uvijek neslužbenim informacijama, OK Varaždin Volley trebao bi ostati u prvoligaškom društvu i sljedeću sezonu.

 

Izvor:
Foto: Damir Ivančić

Odbojka

Ženska reprezentacija u sjedećoj odbojci u Martijancu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ODBOJKA

U školskoj sportskoj dvorani OŠ Martijanec u subotu 12. srpnja okupila se hrvatska ženska reprezentacija u sjedećoj odbojci gdje je održan trening u OŠ Martijanec u sklopu ljetnih priprema.

Trening
Pod vodstvom izbornika Branimira Andrušića na treningu su bile prisutne Sanja Soldo (Osijek), Vlatka Šopljarić (Garešnica), Zora Herceg (Zagreb), Ružica Modrić (Zaprešić), Romana Bulj (Sinj), Sanja Mutavdžija (Sisak), Sindy Budimir (Zagreb), Lana Rosić (Martijanec) i Andreja Giba (Zagreb).
– Prije samog treninga zahvalile smo ravnateljici OŠ Martijanec, Sonji Huzjak, na ustupanju dvorane, a pomoć smo imale i od profesora tjelesnog odgoja Davora Vuka, koji nam se i pridružio, sjeo na pod i zaigrao s nama – rekla je Andreja Giba, kapetan hrvatske ženske reprezentacije u sjedećoj odbojci.
Reprezentacija i sljedeću sezonu, koja počinje u listopadu, igra u Hrvatskoj ligi u sjedećoj odbojci, ravnopravno s 14 muških klubova koliko ih postoji u Hrvatskoj. – Igranje u ligi odlično nam je za uigravanje s obzirom na to da dolazimo iz različitih dijelova Hrvatske i ne treniramo skupa, već u matičnim muškim klubovima, a od jeseni osim lige očekuju nas i pripreme za nadolazeće Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci – najavila je Andreja Giba te u ime cijele reprezentacije pozvala sve da se svi zainteresirani pridruže i podrže ovaj sport.
Prepreke
– Uvijek smo rapoložene za upoznavanje novih ljudi, širenje informacija o našem sportu te, naravno, stjecanje novih prijatelja i poznanstava. Mi se nadamo da ćemo našim borbenim duhom potaknuti i druge osobe da ne odustaju nego da savladaju prepreke koje im se pojave u životu – dodala je Andreja Giba.

Prvi začeci sjedeće odbojke u Hrvatskoj datiraju iz 1969. godine kad se osniva Sportsko društvo „Hrabri“ te se počinje redovito trenirati i odlazi se na prve susrete. Muška reprezentacija u sjedećoj odbojci osnovana je 1992. godine.
Danas u Hrvatskoj postoji 14 aktivnih muških klubova, muška reprezentacija i ženska reprezentacija.
Ženska reprezentacija osnovana je krajem listopada 2012. prvim okupljanjem na pripremama u Daruvarskim toplicama.
– Osnovala nas je nekolicina sportaša velikog duha u Savezu sjedeće odbojke, ali kao što sami možete pretpostaviti, put do vrhunskog sportaša je dug i trnovit – sjeća se Andreja Giba, kapetan ženske reprezentacije. – Trenutno našu reprezentaciju čine ženske osobe iz cijele Hrvatske, s tjelesnim hendikepom većinom donjih ekstremiteta, ali veoma smo aktivne u životu i borbenog duha. To smo pokazale i na terenu te smo u vrlo kratkom vremenskom periodu ostvarile dvije međunarodne pobjede, protiv poljske reprezentacije prošle godine te ove godine pobijedivši mađarsku reprezentaciju na turniru u Budimpešti. Prije tog odlaska organizirali smo okupljanje i trening u Osijeku, gdje su nas podržali mediji, a i odbojkaši OK Murse, odigravši s nama prijateljsku utakmicu u dvorani Gradski vrt. Ispraćeni smo televizijom i novinama, a vratile smo se kući s broncom – dodala je Andreja Giba.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Odbojka

Počinje Ljetna škola odbojke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ODBOJKA

17. lipnja u 17 sati počinje Ljetna škola odbojke za dječake i djevojčice osnovnoškolskog uzrasta. 

Treninzi će se održavati utorkom, četvrtkom i petkom od 17 do 18.30 sati cijelo ljeto. Upisi i informacije na [email protected] te 099/404-2651.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje