Povežite se s nama

Međimurje

Bude li sve prema planu, Čakovčani će se na ljeto 2019. godine kupati na vanjskim bazenima

Objavljeno:

- dana

DOBRA VIJEST

– Ako sve bude po planu, Čakovec će do kupališne sezone 2019. imati vanjske bazene – naglasio je čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač na konferenciji za medije koja je održana povodom završetka godišnjeg remonta Gradskih bazena “Marija Ružić”.

Naime, sve su glasnije želje ne samo Čakovčana već i mještana drugih gradova i općina u Međimurskoj županiji da se na lokaciji postojećih bazena izgradi i jedan vanjski.
– Projekt koji je napravljen odmah po otvaranju zatvorenog kompleksa bazena zastario je i preskup te ne odgovara današnjim potrebama. Obišao sam nekoliko hrvatskih gradova u kojima su u posljednje vrijeme otvoreni vanjski bazeni, razgovarao s predstavnicima tvrtki koje se bave gradnjom bazena, kako bi pronašli najbolje rješenje za naš grad – rekao je Kovač.
– Treba zatvoriti i financijsku konstrukciju, i to na način da ona u najmanjoj mogućoj mjeri optereti gradski proračun i proračun tvrtke Ekom. Vanjski bazeni su i moje predizborno obećanje koje namjeravam ispuniti – zaključio je Kovač.
Direktor Ekoma Miodrag Novosel istaknuo je da su trenutni radovi na bazenu u sklopu godišnjeg remonta, koji je uvijek početkom rujna, a za koje je osigurano oko 300 tisuća kuna. Tijekom listopada bit će sanirano krovište, za što je predviđeno 140 tisuća kuna. Bazeni s radom počinju u petak, 15. rujna. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Čakovec se pridružio obilježavanju Nacionalnog dana multiple skleroze

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nacionalni dan multiple skleroze obilježava se 26. rujna. 

Tim povodom mnogobrojne institucije, udruge, pojedinci i drugi daju svoj doprinos isticanjem narančaste boje koja predstavlja boju te bolesti.

Kako bi dao podršku, i Grad Čakovec pridružio se ovogodišnjem obilježavanju, osvjetljavanjem zgrade Doma sindikata narančastom bojom.

Društvo multiple skleroze Međimurske županije trenutno broji 102 člana, najčešće s utvrđenim postotkom invalidnosti između 80 i 100 posto, a svaka osoba oboljela od MS-a ima trajni invaliditet.

Broj članova se iz godine u godinu povećava, a bolest se najčešće javlja između 20. i 45. godine života.

Multipla skleroza je teška autoimuna neurološka bolest te je s razlogom nazivaju “bolest s tisuću lica” budući da svaka oboljela osoba ima različite simptome i različitu težinu same bolesti.

Kod svih oboljelih je jedno zajedničko, a to je vrlo oslabljen imunitet. U svijetu oko 2,5 milijuna ljudi boluje od multiple skleroze.

Cilj obilježavanja dana multiple skleroze je povezivanje i sudjelovanje ljudi, grupa i organizacija u događajima i aktivnostima kako bi se podigla svijest o multiploj sklerozi kao globalnom problemu te uputio poziv na veću suradnju u istraživanju bolesti na međunarodnoj razini.

Nastavite čitati

Međimurje

Murskom Središću 253.000 kuna za kupnju 3900 kanti za papir i plastiku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće dobio je putem javnog poziva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 253.000 kuna za kupnju 3900 spremnika za smeće. Riječ je o projektu kupnje po 1950 plavih i žutih spremnika čija je ukupna vrijednost 633.500 kuna, dok će Fond iznos sufinancirati s 40 posto. Riječ je o maksimalnom mogućem iznosu sufinanciranja, dok će se preostali novac namaknuti iz gradskog Proračuna.

– Odobrenjem projekta vreće koje su se do sada koristile za odvoz papira i plastike odlaze u povijest. Već ranije su nabavljene zelene kante za miješani komunalni otpad te smeđe kante za biootpad. Dakle, sva domaćinstva na području Murskog Središća koja su uključena u sustav odvoza smeća nakon provedenog postupka javne nabave dobiti će plavu i žutu kantu – poručili su iz Grada Murskog Središća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje