Povežite se s nama

U fokusu

“Budite nam gost, ali u Brezju!”

Objavljeno:

- dana

Županijska organizacija HDZ-a poziva u goste predsjednika Vlade RH

Predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića, koji se večeras očekuje na stranačkom skupu u Varaždinu, Županijska organizacija HDZ-a poziva da bude i njihov gost, ali u Poduzetničkoj zoni Brezje gdje je deponija s varaždinskim smećem!

Nesvakidašnja je to reakcija na nedavni posjet potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja i fondova EU prof. dr. Branko Grčić tvrtki Ytres koja posluje u sastavu Calzedonije. Naime, iako se poduzeće nalazi u kenginečkoj Poduzetničkoj zoni, a nova investicija Calzedonije u zoni Jalžabet, među lokalnim dužnosnicima koji su dočekali Grčića nije bilo čelnika općina, već susjednog Grada Varaždina. To je odmah izazvalo nezadovoljstvo u HDZ-u koje se, sudeći po pozivu, još nije stišalo.

„Općinski načelnici dviju općina, g. Goran Kaniški i g. Josip Križanić, nisu bili ni pozvani, iako su upravo oni među najzaslužnijima za postojanje tih zona. Naime, pripremili su i odradili sa svojim suradnicima prostorno-plansku dokumentaciju, komunalno ih opremili i uredili, „dovukli” investitore,
promovirali… Zahvaljujući tome, primjerice, izvoz  s područja Općine Gornji Kneginec u inozemstvo iznosi više od 330 milijuna kuna godišnje, što je za 50 posto više od izvoza cijele Dubrovačko-neretvanske županije, ili 10 puta više od
cijele Ličko-senjske županije. A općina ima samo 5300 stanovnika, naglašava Anđelo Stričak, predsjednik ŽO HDZ-a Varaždinske županije.

U Poduzetničkoj zoni Jalžabet, kako dodaje, provode se investicije vrijedne oko 80 milijuna eura, što najbolje govori o sposobnosti HDZ-ovih načelnika i njihovih suradnika.

„Da bi vratili gore navedeno gostoprimstvo, pozivamo Vas da budete naši gosti u poduzetničkoj zoni Brezje, koja se nalazi na području Grada Varaždina. Imali ćete što za vidjeti – “piramide” od bala smeća! To će Vam biti i prilika da svoje “kukuriku” gradske dužnosnike usmjerite u rješavanje problematike varaždinskog smeća, poručuje premijeru Stričak „u iščekivanju prihvaćanja poziva“.

Izvor: HDZ
Foto: Siniša Sović

U fokusu

Nevjerojatno: zaratili veterani 104. brigade HV-a, podižu tužbe jer ne znaju tko su im bili zapovjednici!?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Studio Vipro

Udruga pripadnika 104. brigade ZNG Varaždin tužila je Grad Prelog i klub Varaždinskih branitelja 1991 1995 zbog neistinitog natpisa na spomen obilježju koje je 6. prosinca 2019. godine podignuto u čast poginulom pukovniku Ivanu Sokaču.

Podsjećamo, spomen-obilježje postavljeno je na tada novouređenom trgu u Oporovcu. Tužitelj tvrdi da je I. tuženik u suradnji, te na inicijativu II. Tuženika, postavio predmetno spomen obilježje, a na kojem je pok. pukovnik Sokač neistinito naslovljen titulom zapovjednika 104. brigade ZNG Varaždin.

Udruga pripadnika 104. brigade ZNG Varaždin u tužbi obrazlaže da je pok. pukovnik Sokač u predmetnom ratnom periodu obnašao funkciju – pomoćnika zapovjednika za logistiku, dok je zapovjednik 104. brigade svo to vrijeme bio pukovnik Ivan Rukljić.

– Potonje je razvidno iz izvadaka iz službene dokumentacije Oružanih snaga RH i 104. brigade iz odnosnog razdoblja koja je priložena tužbi – piše između ostaloga u tužbi.

Trgovački sud u Varaždinu pozvao je tuženike da se do prvih dana siječnja iduće godine o svemu očituju pisanim odgovorom na tužbu.

Nastavite čitati

U fokusu

Radnicima DM-a božićnica od 11.000 kuna, a lijepu svotu dobit će i radnici jedne tvrtke za prodaju keramike

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Već smo dobro zakoračili u prosinac, mjesec kad se većina zaposlenika, ali i umirovljenici, raduje bonusima i božićnicama, piše Šibenski.

Usprkos krizi i neizvjesnosti što 2023. donosa, dojam je kao da se poslodavci natječu tko će više nagraditi radnike, naročito otkad je Vlada povećale limite na neoporezivi dio ovih naknada.

Ana Fostač-Krilčić, prokuristica i voditeljica resora Ljudskih resursa u dm-u nam je kazala kako će njihovih 1.857 djelatnica i djelatnika u povodu nadolazećih blagdana nagraditi za njihov trud i doprinos uspješnom poslovanju dm-a i to stimulacijom u visini prosječne mjesečne plaće svakog pojedinog djelatnika. A prosječna je plaća u dm-u veća od 11.000 kuna!

Pozamašnom božićnicom oduševila je i domaća tvrtka Fero-Term, koja se u proteklih 30 godina od male zagrebačke obiteljske tvrtke prometnula u tržišnog lidera u prodaji keramike, kupaonske i sanitarne opreme koja zapošljava 650 ljudi. Vlasnici tvrtke, obitelj Gudeljević, nagradit će sve svoje zaposlenike božićnicom od 5.000 kuna!

Trgovački lanac Lidl Hrvatska zaposlenicima je isplatio božićnicu u iznosu 2.500 kuna. Uz božićnicu, svi zaposlenici će primiti i Lidlov poklon paket te darove za djecu za Sv. Nikolu. Samo u ovoj godini Lidl je isplatio 7.500 kn dodatka na plaću kroz novčane nagrade, uskrsnicu i božićnicu, podsjetili su iz ovog trgovačkog lanca.

Isti iznos božićnice dobit će i u Kauflandu u Hrvatskoj, tvrtki koja ima preko 3.400 zaposlenika. Zanimljivo, kako su nam kazali, 2.500 kuna božićnice dobit će “svi zaposlenici na nerukovodećim pozicijama”.

Više pročitajte na Šibenskom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje