Povežite se s nama

Međimurje

Buduće mesare čekaju stipendije od 600 kuna mjesečno

Objavljeno:

- dana

DOBRA VIJEST

Učenicima koji u novoj školskoj godini upišu obrazovni program za deficitarne mesare, Mesna industrija Vajda ponudit će stipendiju tijekom cijeloga srednjoškolskog obrazovanja!

Jedan je od uvjeta ostvarenja stipendije i odrađivanje prakse u Vajdi, što će sigurno privući učenike Srednje škole Prelog, s kojom Vajda surađuje: učenici zanimanja mesar i dosad su imali priliku steći praktična znanja i vještine u pogonima čakovečke mesne industrije, pri čemu su im plaćeni putni troškovi i topli obrok te isplaćena učenička nagrada za obavljanje prakse. Na ovaj korak u Vajdi su se odlučili zbog sve manje mesara. Pad interesa za to zanimanje bilježi Srednja škola Prelog, ali i u Vajdi ističu da se u samo šest godina broj učenika na praktičnoj nastavi smanjio za čak 70 posto. 

– Odlučili smo dodatno potaknuti učenike da se odluče za mesare projektom stipendiranja kroz cijelo srednjoškolsko obrazovanje, a s kojim će se krenuti od rujna ove godine. Natječaj za stipendije ćemo objaviti, no radi se o iznosu od 600 kuna mjesečno koji će se isplaćivati kroz cijelu školsku godinu – rekao je Vilim Simon, član Uprave Vajde. Vajdin projekt stipendiranja podržao je i Tomislav Gregur, ravnatelj Srednje škole Prelog. – Naša je želja kod mladih i roditelja potaknuti razmišljanje o odabiru obrazovnih programa za deficitarna zanimanja koji im omogućuju zaposlenje. Drago nam je što u tim nastojanjima imamo partnera u Vajdi – istaknuo je Gregur.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Općina Goričan povećala naknadu za novorođenu djecu na 4000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Općina Goričan odlučila je povećati naknade za novorođenu djecu i to čak 100 posto. Naime, umjesto dosadašnjih 2000 kuna koje su dobila roditelji za svoju novorođenčad, iz općinskog proračuna će se ubuduće za svako novorođeno dijeti isplaćivati po 4000 kuna. Takva je odluka donijeta na 2. sjednici Općinskog vijeća Općine Goričan, koja je održana u utorak, 14. rujna.

– Vodeći računa o svojim mještanima, nakon uvođenja usluge „e-novorođenče“, Općina Goričan za 100 posto je povisila jednokratne naknade za novorođenu djecu, te će naknada sada iznositi 4000 kuna – poručili su iz Općine Goričan.

Nastavite čitati

Međimurje

Otvorene prijave za radionice digitalnih vještina Kreativno edukativnog centra “Murai”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Imaš dobar proizvod ili ideju, ali ne znaš kako ga promovirati?

– Nema problema, prijavi se na naše radionice digitalnih medija i zakorači u 21. stoljeće! – kažu iz Kreativno edukativnog centra “Murai” Sveti Juraj na Bregu.

Navedene radionice namijenjene su da pomognu umjetnicima, obrtnicima i poduzetnicima, ali i široj javnosti za brendiranje i promociju vlastitih aktivnosti. Potreba za ovim radionicama proizlazi iz napretka tehnologije i digitalizacije te usavršavanja vještina 21. stoljeća.

Naučene vještine mogu se primijeniti u razvoju poduzetničkih ideja i marketinga.

– Radionice su namijenjene svim dobnim skupinama koje imaju osnovno računalno znanje pa ako znaš upaliti kompjuter, spreman si za naše radionice! – dodaju organizatori.

Plan radionica:

  1. Produkcija online sadržaja (30. rujna u 17 sati)
  2. Radionica izrade osobne web stranice (7. listopada u 17 sati)
  3. Upravljanje društvenim mrežama (14. listopada u 17 sati)

Broj prijava je ograničen, stoga požurite i rezervirajte svoje mjesto na vrijeme.

Obrazac za prijavu

Radionice će se održati u Klubu Prostor – “CeZam” Čakovec. Projekt je sufinanciralo Ministarstvo kulture i medija.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje