Povežite se s nama

Život i društvo

Budućnost te čeka – upiši jedan od stručnih studija na MEV-u

Objavljeno:

- dana

Sanjaš o uzbudljivoj karijeri u turizmu i sportu ili u jednom od najpoželjnijih poslova današnjice – računarstvu? Međimursko veleučilište u Čakovcu tada je pravi izbor za tebe!

U dinamičnom svijetu turizma i sporta, te u karijeri budućnosti kao što je računarstvo, važno je obrazovanje koje prati najnovije trendove i priprema te za izazove sutrašnjice.

Odabirom našeg veleučilišta, ne samo da biraš vrhunsko obrazovanje, nego i postaješ dio zajednice koja cijeni izvrsnost i inovacije. Upiši jedan od naših stručnih studija – budućnost te čeka.

Postani arhitekt digitalnog doba – upiši stručni prijediplomski studij Računarstva

U svijetu u kojem se tehnologija neprestano mijenja i napreduje, karijera u području računarstva garancija je sigurnosti. Na našem prijediplomskom stručnom studiju Računarstva steći ćeš znanje i vještine koje će te pripremiti za jedan od najpoželjnijih i najtraženijih poslova današnjice. Program je osmišljen tako da odgovara potrebama suvremenog tržišta rada, pripremajući studente za pozicije koje zahtijevaju vještine u programiranju, analizi podataka, razvoju softvera i kibernetičkoj sigurnosti.

Spoj strasti i karijere – upiši stručni prijediplomski studij Menadžmenta turizma i sporta 

Zamisli samo kako je raditi u prestižnoj sportskoj organizaciji, sudjelovati u organizaciji međunarodnih sportskih događanja ili upravljati luksuznim turističkim resortima. Ako ovo zvuči kao nešto što oduvijek želiš, naš stručni studij Menadžment turizma i sporta pravi je izbor za tebe. Nakon završetka studija bit ćeš kvalificiran za obavljanje poslova poslovnih i ekonomskih analiza, vođenje sportskih organizacija, za rad u marketinškim tvrtkama te za vođenje i organiziranje projekata u turizmu i sportu. Spoj teorijskog znanja i praktičnih iskustava kroz naš studij garancija su konkurentnosti na tržištu rada.

Zašto baš MEV, najbolje znaju naši studenti

Da ponovno biraju, naši bivši i sadašnji studenti opet bi upisali MEV.

Da za to postoji mnoštvo razloga slaže se i Helena Ferenčak, koja je na MEV-u završila prijediplomski stručni studij Menadžment turizma i sporta.

Studij bi preporučila svima jer su, kako kaže, profesori vrlo pristupačni i susretljivi, a osim znanja i vještina koje se stječu na fakultetu, uz studij je moguće postizati i odlične rezultate i to kroz sudjelovanje u raznim projektima, konferencijama i izvannastavnim aktivnostima.

Nenad Vagan koji je prijediplomski stručni studij Računarstvo završio izradom nesvakidašnjeg diplomskog rada – robotskom kosilicom.

-MEV mi je pružio stvarnu školu za život jer sam stekao znanja i zvanje koje se višestruko dokazuje u stvarnom životu, svakodnevnim poslovima i situacijama – kaže Nenad kojeg inače na bivšem fakultetu nazivaju svojim Matom Rimcem.

Uz studij, dobra zabava ti ne gine

Bivši i sadašnji studenti slažu se u jednom – atmosfera na MEV-u je odlična, a grad Čakovec kao studentski grad mladima nudi dobru zabavu, brojne sportske sadržaje i manifestacije.

Čakovečko Veleučilište jedno je od rijetkih koje ima gotovo sve što je studentima potrebno u jednom dvorištu, od studentskog doma i teretane pa do menze i knjižnice.

Već tradicionalno, svake godine na dvorištu MEV-a održava se zabavno-sportska manifestacija, MEVijada, koju su pokrenuli sami studenti. MEVijada, osim druženja, dobre zabave i predaha od kolokvija i ispitnih rokova, obuhvaća razne igre poput križić-kružića, povlačenja užeta, skakanja u vrećama i graničara gdje studenti imaju priliku odmjeriti snage s profesorima.

I zato, više ne dvoji – prijavi se na jedan od stručnih studija na MEV-u i postani dijelom naše uspješne priče. Upravo tebe čekamo!

Život i društvo

Očekuje se da će cijene goriva minimalno rasti od utorka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

gorivo, benzin, dizel, ilustracija

Kako RTL doznaje od utorka, 16. srpnja, očekuje nas rast cijena goriva.

Eurosuper koštat će 1,54 eura, što je 0,01 euro više nego sada. Cijena eurodizela bit će 1,45, također za 0,01 euro skuplje.

Cijena plavog dizela neće se mijenjati.

Nastavite čitati

Život i društvo

Završeni su radovi na obnovi grobne kuće u Šemovcu vrijedni 220.000 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Završeni su opširni radovi na obnovi grobne kuće u Šemovcu koja je u četvrtak svečano predana na korištenje mještanima Šemovca, Štefanca i Zamlake. Radovi su počeli u veljači, a osim uređenja same grobne kuće, izgrađeno je i spremište.

Ukupna vrijednost projekta, financiranog iz proračuna Općine Trnovec Bartolovečki, iznosi 220
tisuća eura te je dodatno uloženo i u kupnju nove opreme jer je postojeća bila dotrajala.
Zadovoljstvo završetkom adaptacije izrazila je općinska načelnica Verica Vitković, naglasivši koji su sve radovi izvedeni.

– Od većih radova koje smo izveli na ovom objektu to su potpuna sanacija krovišta i dogradnja
nadstrešnice kako bi ljudi za vrijeme loših vremenskih uvjeta mogli tu boraviti i prisustvovati
ispraćaju naših pokojnika. U unutarnjem dijelu obojali smo sve zidove, zamijenili smo i uredili
kompletnu sanitariju, WC-a prije uopće nije bilo i sve smo to sad uspješno odradili – rekla je
Vitković i dodala da su, osim toga, zamijenjene i podne obloge, postavljene su nove pločice, a
pazilo se i na detalje pa je grobna kuća tako dobila nove zavjese, rasvjetu i škropilnike.

Pokraj postojećeg objekta koji je u potpunosti adaptiran izvana i iznutra, napravljen je i novi objekt, spremište.

– Mi u ovom objektu naprosto nismo imali gdje spremiti novu rashladnu komoru, manipulativna kolica i kolica za prijevoz pokojnika, kao ni ostalu potrebnu pogrebnu opremu koja se koristi prilikom ukopa. I vanjski okoliš smo dijelom uredili te je time u potpunosti završen prvi dio ovog kapitalnog projekta, a u planu je još puno toga – kazala je načelnica.

Naime, u planu je uređenje prilazne ceste groblju, za što je usvojen idejni projekt te je naručena
izrada glavnog projekta. Uredit će se jednosmjerna ulica kao prilaz groblju i kružni tok, a projektom će biti obuhvaćena i izgradnja parkirališnih mjesta.

– Izlaz iz groblja bit će u Plitvičku ulicu kako bi se promet pojednostavio jer postojeći prilaz nije
dovoljno širok za ulaz i izlaz vozilima, što je posebno problematično za vrijeme sprovoda ili
blagdana Svih svetih – zaključila je načelnica Vitković.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje