Povežite se s nama

U fokusu

Bunić: Da je Kišiću stalo do vrtića i škola, onda ne bi stavio SDP-ovce u NO Termoplina za 4.000 kn mjesečno

Objavljeno:

- dana

REAGIRANJE VIJEĆNIKA HSLS-a

Izjave predsjednika varaždinskog SDP-a Alena Kišića u “Otvorenom studiju” VTV Televizije o lošim uvjetima u Dječjem vrtiću Varaždin, kao i u gradskim školama izazvale su oštre reakcije.   

<< Kišić: Vrtić u Varaždinu plaćam 200 kuna više, a krov prokišnjava. Kao da smo iz Sheratona došli u Turist

Nakon što je u petak na svojem Facebook profilu reagirao Damir Habijan, predsjednik varaždinskog HDZ-a, koji je Kišiću poručio da oporba dugo upozorava na loše stanje u Vrtiću te nudi prijedloge koje HNS i SDP odbijaju, u našu redakciju stiglo je i reagiranje vijećnika HSLS-a Željka Bunića.

– Da je gospodinu Kišiću zaista stalo do povećanja standarda dječjih vrtića i škola, njegovi prvi potezi ne bi bili postavljanje svoja dva člana u nadzorni odbor Termoplina za apanažu od 4.000 kuna, nego inzistiranje da se tema preplaćivanja računa za plin javnim ustanovama uvrsti na sjednicu Gradskog vijeća. Jer gradske škole i vrtići su u razdoblju od studenoga 2014. do kraja prosinca 2015. dogovorene cijene plina preplatili 397.000 kuna, što su podaci iz izvješća gradskog revizora – istaknuo je Bunić.

Navodi da  su upravo na tom slučaju, ali i nizu drugih, SDP i gospodin Kišić pokazali da nemaju ni mrvicu socijalne osjetljivosti.

– Za ovakav SDP su omiljene kategorije hotel Sheraton, službena vozila, privilegije, masno plaćeni nadzorni odbori. Za njih su neomiljene teme cijene plina za javne ustanove, cijene grijanja umirovljenika i radnika, otkup bezvrijednog kioska za 115.000 kuna i tako dalje – ustvrdio je Bunić.

“Politička marioneta”

Vijećnik HSLS-a navodi da se Kišić, gostujući u emisiji „Otvoreni studio“ VTV Televizije, više puta pohvalio da predaje komunikologiju na visokim učilištima.

– Zbog toga doista zaista ne sumnjam u njegovu iskrenost kada navodi da na žalost ili na sreću nije živio u Varaždinu u Pavlinskoj ulici. Treba li mu zamjeriti zbog toga što smatra da je sretna okolnost da do svoje 39. godine nije živio u Gradu Varaždinu, najbolje će procijeniti oni za koje gospodin Kišić misli da bi ga trebali birati za gradonačelnika u gradu u koji je kao politička marioneta došao isključivo po zadatku i nalogu partije. Došao je da  Varaždincima pokaže kako jedan „dopetenec“, kao što sam kaže, pokaže kako treba voditi grad, bez obzira što taj grad gotovo ne poznaje. Jer da poznaje Varaždin vjerojatno bi se bolje uputio u problem prenapučenosti 6. osnovne škole, u koju je i ovoj školskoj godini upisano desetak djece iz Ulice braće Radića i Trakošćanske, kojima je 2. OŠ bliža od 6. OŠ – navodi Bunić.

Reagirao je i na Kišićeve izjave da su bale „percepcijski problem“.  

– Bale koje se nalaze na lokaciji Brezje nisu percepcija, nego činjenica, ali i sramota u kojoj SDP ima svoju gotovo odlučujuću ulogu budući da ta stranka od 2011. godine ima svojeg dogradonačelnika, a do konca 2015. premijera te dva  ministra zaštite okoliša! – poručio je Bunić.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

FOTO Mraz uništio kulture i na području Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pad temperature proteklih nekoliko dana opet je pogodio poljoprivrednike.

Naime, tijekom 21. i 22. travnja na nekim je mjestima temperatura otišla u minus, a povrće i voće oštetio je mraz.

– Šteta od mraza je 100 % i to drugu godinu zaredom. U ponedjeljak, 22. travnja, ujutro u voćnjaku je bilo – 3 stupnja – rekao nam je proizvođač jabuka, krušaka i šljiva te vinogradar Josip Žmegač iz Donje Voće.

Ove fotografije su s njegovog imanja u Donjoj Voći, ali kako saznajemo štete od mraza je bilo na području susjednih općina kao i diljem Hrvatske.

Nastavite čitati

U fokusu

Državni revizori utvrdili hrpu nepravilnosti u poslovanju Međimurske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Revizori su u Međimurskoj županiji utvrdili poduži popis onoga što je napravljeno krivo, a Matija Posavec, u službenom očitovanju kaže da je dio nepravilnosti u međuvremenu već ispravljen.

Sada je objavljeno i službeno izvješće Ureda državne revizije u kojem mu se nalaže što sve mora promijeniti u poslovanju županije. Zbog utvrđenih nepravilnosti Međimurska županija je za 2022. dobila uvjetno mišljenje, piše n1info.hr.

Među ostalim, revizori su otkrili da u poslovnim knjigama Međimurske županije rashodi u iznosu od 2.837.430 kuna odnosno nešto više od 378 tisuća eura nisu evidentirani na propisanim računima Računskog plana. Osim toga, pogrešno su iskazani i u financijskim izvještajima.

Također, tijekom 2022. Međimurska županija naručila je razne usluge od tvrtki u svom vlasništvu. Računi su im plaćeni, no revizori su utvrdili da za gotovo 1,6 milijuna kuna odnosno oko 212 tisuća eura nije bilo priloženih specifikacija.

Otkriveni su i ozbiljni propusti u ugovoru o financiranju Županijske bolnice. U pitanju je ugovor za sufinanciranje dijela troškova projekta “Rekonstrukcija i opremanje bolnice za potrebe dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije”. Županija je, prema revizorskom izvješću, u prijašnjim razdobljima Županijskoj bolnici doznačila 8.343.804 kuna odnosno oko 1,1 milijun eura, a od 2021. prestala je plaćati preuzetu obvezu sufinanciranja. Krajem 2022. ostao je dug od 6,4 milijuna kuna odnosno oko 855 tisuća eura, ali on nije evidentiran u poslovnim knjigama niti je iskazan u financijskim izvještajima. Županijska bolnica je iz vlastitih sredstava podmirila ovaj iznos, umjesto Međimurske županije.

Više čitajte OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje