Povežite se s nama

U fokusu

Bunić: Naš pravednik među vijećnicima laže!; Podolnjak: Da je bilo više suzdržanih, štetne odluke ne bi bilo!

Objavljeno:

- dana

TKO JE “KRIV”?

Tko je bio „protiv“, tko „za“, a suzdržan kada je Gradsko vijeće u ožujku 2013. godine dodijelilo koncesiju za zbrinjavanje bala, odluku koja se pokazala kao fatalna i zbog koje će tone bala i dalje trunuti u Brezju?

Upravo zbog tog pitanja došlo je do sukoba između vijećnika HSLS-a Željka Bunića i nezavisnog vijećnika Roberta Podolnjaka tijekom aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća, koji je inače bio vrlo miran.

“Nije bio “protiv”, nego suzdržan”

– Javno se ispričavam što sam na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća u utorak naveo da je HSLS bio protiv odluke o davanju bala u koncesiju. Informacije nisu bile provjerene i  to je greška koju ću u budućnosti izbjegavati.  Međutim, vijećnik Podolnjak je na prošloj sjednici, prije nego što je HSLS prozvao da je „suodgovoran za stanje“, iznio je sumnjivu informaciju. Ako se prisjećate njegovog teatralnog govora, on je naveo: „Čitao sam jučer zapisnik s te sjednice. I dobro je da postoje zapisnici. Jedine osobe koje su bile protiv te odluke bio sam ja i gospodin Kolarić“ – naveo je Bunić.

I onda je govorio „bez dlake na jeziku“.

– U Zapisniku na koji se poziva gospodin Robert Podolnjak su dokazi da je izjava gospodina Podolnjaka čista laž! Nitko nije glasovao protiv odluke o koncesiji za bale! Odluka je izglasovana s 19 glasova „za“ i devet suzdržanih.  Nitko od vijećnika nije bio protiv! Dakle naš „pravednik među vijećnicima“, dežurna“ moralna vertikala Vijeća“ je prevršio svaku mjeru. S papirom u ruci, koji mu služi valjda kao dodatni argument, po svojem običaju daje lekcije svima, te pretvara vlastite laži u istine, vlastite poraze u pobjede. I to falsificirajući ono što je jasno zapisano u Zapisniku! –poručio je Bunić.

“Odgovorni oni koji su bili “za”

Podolnjak je odgovorio.

– Kolega Bunić osobno je vrijeđao i potpuno površno raspravljao. Glasovao sam suzdržano, baš kao i kolega Laburist Božidar Kolarić. Jasno je i nedvojbeno da su oni koji su bili suzdržani, nisu doprinijeli donošenju koncesiju. Da je više vijećnika bilo suzdržanih, ne bismo imali štetnu odluku. Vi koji ste glasovali za, vi ste odgovorni – poručio je Podolnjak.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Zabilježeno oko 140 slučajeva gripe u Hrvatskoj, cijepljenje u studenom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zbog pandemije covida gripa nije nestala i zato je važno cijepiti se i protiv gripe, koja može uzrokovati teže oblike bolesti, rečeno je na predstavljanju javnozdravstvenog projekta “Ove sezone nosi se zdravlje”, kojim se naglašava važnost edukacije o cijepljenju protiv gripe.

Cijepljenje protiv gripe svake godine počinje u studenom, a za ovu je sezonu naručeno 650.000 doza četverovalentnog cjepiva. U Hrvatsku je ovih dana stiglo prvih 260.000 doza, čija je distribucija započela, javlja HRT.

Osim kod obiteljskih liječnika cijepiti se može i u ljekarnama, gdje je naručeno od 15 do 20 tisuća doza, što je znatno manje u odnosu na lanjskih 150 tisuća doza.

Do sada je već zabilježeno oko 140 slučajeva gripe. Simptomi se gotovo i ne razlikuju od simptoma covida.

– Za gripu je možda malo karakterističniji taj nagli skok temperature, a za covid je potpuno karakterističan gubitak osjeta i okusa – objasnio je dr. Tiljak.

Svi koji nemaju pravo na besplatno cjepivo moći će ga kupiti po cijeni od 96 kuna.

Nastavite čitati

U fokusu

Bunić nudi sporazumni raskid ugovora s Varkomom, Bosilj tvrdi da će tvrtka tako uštedjeti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Željko Bunić uskoro će biti bivši direktor Varkoma, a pod kojim uvjetima odlazi za sad ostaje nepoznanica. Pitanje vezano za uvjete odlaska, odnosno hoće li zamjena na direktorskoj fotelji Varkoma podrazumijevati i izdašnu isplatu postavili smo prošlog tjedna Gradu Varaždinu, ali do danas nismo dobili odgovor. Međutim, o tome se raspravljalo i na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

– Pitanje se odnosi na medijski istup gradonačelnika Bosilja u kojem je naveo da je s aktualnim direktorom Varkoma postigao sporazumni raskid njegove funkcije. Pitanje je tko je taj sporazumni raskid dogovorio i pod kojim uvjetima – upitao je Hrvoje Petrić iz platforme Budimo.

Gradonačelnik Bosilj na pitanje nije odgovorio konkretno.

– Gospodin Bunić je zatražio prijem kod mene kao član skupštine i većinskog dioničara i zamolio da se sporazumno raziđemo. Ja sam rekao da je to stvar Nadzornog odbora, da ja mogu Nadzornom odboru predložiti. Vjerujem da će u utorak, kada je Nadzorni odbor Varkoma, prihvatiti takav prijedlog i inicijativu s obzirom da bi gospodinu Buniću moglo pripasti puno više otkazivanjem ugovora, nego sporazumno,  tako da vjerujem da će Nadzorni odbor vidjeti na ovaj način popriličnu uštedu – objasnio je gradonačelnik Neven Bosilj.

Petrić nije bio zadovoljan odgovorom.

– Na moje pitanje i njegovu nagodbu nisam dobio odgovor. Dobio sam odgovor da će biti povoljnije pa zanima me koliko je to povoljnije i po čemu ako je sam stupio u kontakt da želi ići pa zašto bi mu se platilo – rekao je Petrić.

Prošlog tjedna Gradu Varaždinu postavili smo konkretna pitanja, ima li trenutni direktor pravo na otpremninu i koliko bi iznosila s obzirom na njegov ugovor.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje