Povežite se s nama

U fokusu

Bunić: Naš pravednik među vijećnicima laže!; Podolnjak: Da je bilo više suzdržanih, štetne odluke ne bi bilo!

Objavljeno:

- dana

TKO JE “KRIV”?

Tko je bio „protiv“, tko „za“, a suzdržan kada je Gradsko vijeće u ožujku 2013. godine dodijelilo koncesiju za zbrinjavanje bala, odluku koja se pokazala kao fatalna i zbog koje će tone bala i dalje trunuti u Brezju?

Upravo zbog tog pitanja došlo je do sukoba između vijećnika HSLS-a Željka Bunića i nezavisnog vijećnika Roberta Podolnjaka tijekom aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća, koji je inače bio vrlo miran.

“Nije bio “protiv”, nego suzdržan”

– Javno se ispričavam što sam na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća u utorak naveo da je HSLS bio protiv odluke o davanju bala u koncesiju. Informacije nisu bile provjerene i  to je greška koju ću u budućnosti izbjegavati.  Međutim, vijećnik Podolnjak je na prošloj sjednici, prije nego što je HSLS prozvao da je „suodgovoran za stanje“, iznio je sumnjivu informaciju. Ako se prisjećate njegovog teatralnog govora, on je naveo: „Čitao sam jučer zapisnik s te sjednice. I dobro je da postoje zapisnici. Jedine osobe koje su bile protiv te odluke bio sam ja i gospodin Kolarić“ – naveo je Bunić.

I onda je govorio „bez dlake na jeziku“.

– U Zapisniku na koji se poziva gospodin Robert Podolnjak su dokazi da je izjava gospodina Podolnjaka čista laž! Nitko nije glasovao protiv odluke o koncesiji za bale! Odluka je izglasovana s 19 glasova „za“ i devet suzdržanih.  Nitko od vijećnika nije bio protiv! Dakle naš „pravednik među vijećnicima“, dežurna“ moralna vertikala Vijeća“ je prevršio svaku mjeru. S papirom u ruci, koji mu služi valjda kao dodatni argument, po svojem običaju daje lekcije svima, te pretvara vlastite laži u istine, vlastite poraze u pobjede. I to falsificirajući ono što je jasno zapisano u Zapisniku! –poručio je Bunić.

“Odgovorni oni koji su bili “za”

Podolnjak je odgovorio.

– Kolega Bunić osobno je vrijeđao i potpuno površno raspravljao. Glasovao sam suzdržano, baš kao i kolega Laburist Božidar Kolarić. Jasno je i nedvojbeno da su oni koji su bili suzdržani, nisu doprinijeli donošenju koncesiju. Da je više vijećnika bilo suzdržanih, ne bismo imali štetnu odluku. Vi koji ste glasovali za, vi ste odgovorni – poručio je Podolnjak.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Habijan o radu na izborni dan: Neradni je dan, a oni koji žele radnike na poslu moraju platiti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Već neko vrijeme traju polemike o tome je li dan izbora neradni dan ili poslodavci mogu radnicima naložiti da dođu na posao.

Danas smo pisali o slučaju gdje je poslodavac, odnosno tvrtka iz Ludbrega, svojim radnicima naložila da 17. travnja dođu na posao.

Dan izbora je neradni dan? Očito ne i za radnike jedne poznate ludbreške tvrtke

O toj temi danas se oglasio i ministar gospodarstva Damir Habijan.

Izborni dan je neradni te su poslodavci obvezni osigurati radnicima ostvarivanje njihova biračkog prava, a oni koji na izborni dan 17. travnja budu radili imaju pravo na povećanu plaću za taj dan, izjavio je Damir Habijan.

Habijan naglašava da zakon propisuje da je to neradni dan, a i Državno izborno povjerenstvo je reklo da su poslodavci obvezni radnicima osigurati ostvarivanje njihova biračkog prava.

Dodaje i da zakon propisuje kako radnici koji rade u dane blagdana i neradne dane imaju pravo na povećanu plaću.

Svima treba osigurati izlazak na izbore, a onima koji rade uvećati plaću za taj dan, rekao je Habijan.

Nastavite čitati

U fokusu

Ovo su imena ljudi na HDZ-ovoj listi u našoj izbornoj jedinici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon sastanka stranačkih tijela, predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković predstavio je izborni program “Za sve izazove” kao i izborne liste.

-S nama na liste idu dosadašnji partneri – HSLS, HDS, HNS, Hrvatska stranka umirovljenika i Marijana Petir. Naša ključna poruka bila je politička stabilnost, koju smo zadržali i održali. Rezultat je to politike desnog centra, liberalnih stranaka, demokršćanskih stranaka i manjinskih stranaka. Sastavit ćemo Vladu, bit ćemo relativni pobjednici – rekao je Plenković.

Nositelji HDZ-ovih lista bit će: Andrej Plenković (prva izborna jedinica), Gordan Jandroković (druga), Anđelko Stričak (treća), Ivan Anušić (četvrta), Marin Piletić (peta), Davor Božinović (šesta), Tomo Medved (sedma), Oleg Butković (osma), Ivan Malenica (deveta), Branko Bačić (deseta), dok će listu za dijasporu (11 izborna jedinica) nositi državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas.

Lista u III. izbornoj jedinici izgleda ovako:

1. Anđelko Stričak

2. Zoran Gregurović

3. Ljubomir Kolarek

4. HNS (Predrag Štromar)

5. Damir Habijan

6. Žarko Tušek

7. Sanja Borovec

8. Dražen Srpak

9. Ljubica Jembrih

10. Siniša Jenkač

11. HNS (Robert Šplajt)

12. Gordana Ramušćak

13. Zdravko Tušek

14. Goran Kaniški

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje