Povežite se s nama

Život i društvo

Burek: Ne mogu se oteti dojmu da se zelene površine u gradu ne održavaju redovito

Objavljeno:

- dana

Reagiranje Hrasta

Iz Gradskog odbora stranke Hrast stiglo je priopćenje kojim njihovim članovi upozoravaju na neredovito održavanje travnatih površina u Varaždinu, a također upozorio je i nezastićene zgrade u Grabanicama. 

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Prolazeći kroz više kvartova našeg lijepog  grada  nemoguće je ne uočiti veliku visinu trave na zelenim površinama. Ne mogu se oteti dojmu da unazad nekoliko mjeseci, pa čak slobodno mogu reći i godina, građani mogu uočiti da se zelene površine u gradu ne održavaju redovito.

Sigurno da ne možemo znati u čemu je problem, moguće je u  organizaciji gradske tvrtke Parkovi, nedostatku ljudstva ili nedostatku mehanizacije. Građani grada Varaždina zaslužuju ljepše uređeni grad i ono još važnije, a to je zdravlje. U ovo doba godine velike su koncetracije peludi od raznih trava i neredovitim održavanjem zelenih površina ugroženo je zdravlje naših sugrađana koji imaju problema s alergijama. Izražavam zabrinutost i apeliram na gradsku tvrtku Parkovi da bolje organiziraju održavanje zelenih površina kako bi građani i turisti koji dolaze u grad uživali u šetnji.

Ovom prilikom htio bi još jednom skrenuti pozornost na problem nezaštičenih i nedovršenih  zgrada u Grabanicama, na koji sam upozoravao još prije godinu dana. Završila je nastavna godina i opet će puno djece biti oko zgrada. Zanima me što se mora dogoditi da bi netko reagirao? U gradu mi je rečeno da su upozorili na problem, no investitor i izvođač radova nisu napravili ništa. Apeliram i pozivam sve institucije koje mogu da reagiraju kako bi se zaštitila naša djeca, u protivnom će građani morati uzeti stvar u svoje ruke i poduzeti sve kako bi se problem što prije riješio.

Krunoslav Burek
Predsjednik  GO Hrast – pokret za uspješnu Hrvatsku

Izvor:
Foto:

Život i društvo

FOTO Iako je oblačno i kiši, šetači prošetali centrom Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Iako je prognoza najavljivala kišno vrijeme početkom vikenda, neke je Varaždince iznenadila pa su u centar grada pošli bez kišobrana.

Oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima nastavit će se i u nedjelju, a podnevna temperatura zraka bit će nešto niža nego danas, oko 5 °C.

Koga smo sve subotnjeg prijepodneva sreli u gradu, provjerite u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Iz Preloga stiže vrijedna medicinska oprema: Općoj bolnici Varaždin doniran EKG uređaj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izvor: OB Varaždin

U Opću bolnicu Varaždin stigla je još jedna vrijedna donacija, a ovog je puta riječ o EKG uređaju koji je donirala Tvrtka LPT iz Preloga.

Donaciju su preuzeli zamjenik ravnatelja OB Varaždin Damir Poljak te pomoćnica ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor Dubravka Dobec-Gorenak.

– Zahvaljujemo na ovoj donaciji koja je od velike koristi. Bez obzira na to što trenutno korona na neki način jenjava, javljaju se novi problemi, tzv. post COVID sindromi koji pokazuju sve šareniju kliničku sliku. Naša vlastita iskustva nam pokazuju da to zaista nije bezazlena bolest i da, osim same akutne faze koja je dramatična na svoj način, bolest zahvaća vrlo široki spektar kliničkih slika, tako da liječenje nije gotovo. Nama se sasvim sigurno otvara jedan novi prostor u medicini koji moramo i naučiti i vrijedno raditi kako bismo mogli pomoći našim bolesnicima, tako da nam je medicinska oprema i više nego potrebna. EKG aparat je itekako koristan jer ga koristimo svi, na svim odjelima i kod raznih pacijenata – istaknula je Dobec-Gorenek.

Donaciju su uručili predstavnici tvrtke LPT Ljiljana Trstenjak, projekt menadžer, Una Šipraga, voditeljica ljudskih resursa, i Damir Kanešić, plant menadžer.

Ljiljana Trstenjak je naglasila kako su ove godine umjesto poslovnih poklona odlučili sredstva izdvojiti za donaciju medicinskom sustavu. Iako je sjedište tvrtke u Prelogu, zapošljavaju i djelatnike iz Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije.

– Vi ste ti koji čuvate našim zaposlenicima, a i svima nama zdravlje pa smo odlučili donirati nešto što vam je potrebno. Nismo željeli napamet nabavljati pa smo kontaktirali upravu koja je kazala kako će vam koristiti upravo EKG uređaj – pojasnila je.

Voditeljica ljudskih resursa Una Šipraga istaknula je da je varaždinska bolnica veliki sustav koji pokriva izuzetno široko područje.

– Stvarno smo ponosni da možemo, kada imamo priliku, pridonijeti kao kompanija kako lokalno, tako i drugim zajednicama s kojima smo usko povezani. Lijepo je da se u trenutku kada se javi neka nedaća i nevolja brzo povežemo i što ljudska empatija nije nestala – kazala je Šipraga.

Nastavite čitati