Povežite se s nama

Život i društvo

Buseki trebaju prolaziti kroz Biškupec, zbog radnika voziti prije 6 ujutro i poslije 22 navečer

Objavljeno:

- dana

Buseki i problemi

Iz varaždinskog 7. Mjesnog odbora Odbora najavljuju prosvjedni zbor građana ukoliko u roku od 15 dana 15 dana buseki ne počnu prometovati kroz Biškupec .

Biškupec je dobio autobusnu stanicu ali ne i autobus. Na činjenicu da niti jedna od linija buseka ne prolazi Biškupcem još je u rujnu upozorio predsjednik Mjesnog odbora Juraj Rožić, a isto je to pitanje na sjednici Gradskog vijeća postavio i vijećnik Stjepan Cepanec.

Od gradskih službi i koncesionara se zahtijeva da  da prometovanje postojeće “ Linije 2“ gradskog prijevoza urede na način tako da autobus skreće  sa Zagrebačke ulice u Mažuranićevu , vozi prema  Biškupcu , prolazi ulicom Mirka Kolarića te ponovo izlazi na Zagrebačku. Sukladno tome autobusne stanice nalazile bi se  na početku Mažuranićeve uz Zagrebačku ulicu , na trgu Ivana Perkovca  te kod Društvenog doma  u ulici M. Kolarića 23. Također je nužno da svaki drugi prolazak „Linije 2 „ bude u drugom smijeru obilaska kako bi se omogučio lakši dolazak i povratak putnika.

-Zbog nadolazečeg lošijeg vremena, kada je povećana potreba za gradskim prijevozom  i velikog nezadovoljstva i ogorčenosti naših sugrađana takvim odnosom gradske vlasti, biti ćemo primorani na tu temu sazvati prosvjedni zbor građana ako se problem ne riješi u roku od 15 dana – istiće Rožić.

Također smatra kako gradski autobusi moraju početi prometovati puno ranije kako bi ga mogli koristiti i građani koji rade od 6 sati ujutro a isto tako da se uvede i kasna linija za one čije radno vrijeme završava u 22 sata . Također je nužno da se izmjeni vozni red  na način da se autobusi sa svih linija nađu u isto vrijeme na istoj stanici (autobusni ili željeznički kolodvor) i tamo se zadrže  5-10 min. To bi omogučilo putnicima da presjedaju na druge linije  što do sada nažalost nije bio slučaj.  – zaključio je Juraj Rožić – predsjednik vijeća 7. Mjesnog odbora  Varaždin „Biškupec“.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Sračinec prekrasno okićen za Božić

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Djeca članice i članovi Dječjeg vijeća Općine Sračinec, uz pomoć članica Udruge žena Preslica i Općine Sračinec, okitila su božićna drvca u centru Sračinca.

Došla su pod vodstvom učiteljice Đurđice Kovačić, vijećnice Općinskog vijeća Općine Sračinec, a s pripremljenim ukrasima dočekala ih je Stanka Miko, predsjednica Udruge žena Preslica Sračinec.

– Tradicionalno uz blagdan Božića palimo ukrasnu uličnu rasvjetu, kitimo drvca na zelenoj površini uz općinsku zgradu, a upaljena je i druga adventska svijeća. Bilo bi lijepo da nam za Božić padne snijeg, to bi nas razveselilo sve, a posebno djecu koja u ovim blagdanima najviše uživaju – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec koji je zajedno s predsjednikom Općinskog vijeća Krunoslavom Lukačićem asistirao u božićnom kićenju.

Nastavite čitati

Život i društvo

Pala cijena nafte na tržištu pa Vlada ukinula uredbu kojom je ograničila cijenu goriva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Otvarajući današnju, 88. sjednicu Vlade, predsjednik Vlade Andrej Plenković osvrnuo se na nekoliko aktualnih tema.

Vlada je danas donijela Uredbu o prestanku važenja Uredbe o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata.

Premijer Plenković poručio je da je Vlada pravovremeno reagirala na podizanje cijena benzina i dizela, a zahvaljujući toj reakciji spriječen je udar na standard građana i gospodarstvenika.

– Sada, s obzirom na načela slobode tržišta i u promijenjenim okolnostima, Uredbu stavljamo van snage. Važno je da naši građani i gospodarstvenici znaju da imamo ovakav alat i mehanizam u rukama, u slučaju da je to potrebno zaštitit ćemo ih ponovo – poručio je.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić podsjetio je da je zbog velikog porasta maloprodajnih cijena naftnih derivata Vlada prije gotovo dva mjeseca donijela uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena i naftnih derivata.

– S obzirom da je došlo do pada cijena nafte i naftnih derivata na svjetskom tržištu, što bi se odrazilo na cijene od sutrašnjeg dana, od utorka, potrebno je donijeti Uredbu o prestanku važenja ove Uredbe, kako bi trgovci mogli ponovno formirati cijene slobodno – kazao je ministar.

Naglasio da su donošenjem Uredbe definitivno stabilizirali uvjeti na domaćem tržištu, ali i očekivanja krajnjih kupaca i javnosti te da je Uredba u potpunosti ispunila cilj svog donošenja.

– Nadamo se da ovakvih situacija neće doći ubuduće, ali ako hoće, Vlada će pravovremeno reagirati – zaključio je ministar Ćorić.

Pad cijene

Očekuje se da će gorivo nešto pojeftiniti te da bi cijena mogla pasti malo ispod 11 kuna, piše index.hr. Podsjetimo, vladinom uredbom eurosuper 95 od sredine listopada bio je limitiran na 11.10 kuna, a eurodizel na 11 kuna.

Da bi cijene goriva trebale pasti očekuje i Tin Bašić sa stranice cijenegoriva.info koja objavljuje prognoze korekcija cijena goriva. Realno je očekivati da će cijena benzina biti nešto niža od 11 kuna, no Bašić kaže da je u ovom trenutku nemoguće prognozirati koliko će iznositi.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje