Povežite se s nama

U fokusu

Čačić: Ako kolege doktori podržavaju dr. Zember, tad ostavku treba dati župan zbog lažnih argumenata

Objavljeno:

- dana

SUDBINA RAVNATELJICE

– Neka Stručno vijeće tajnim glasovanjem odluči treba li dr. Sanja Zember ostati na mjestu ravnateljice Opće bolnice Varaždin ili otići. Struka je ta koja treba odlučiti – istaknuo je predsjednik Reformista Radimir Čačić na današnjoj konferenciji za medije.

Tema nezaobilazna ovih dana – smjena ravanateljice Opće bolnice Varaždin. O njenoj sudbini danas odlučuje Upravno vijeće Opće bolnice Varaždin.

Čačić ističe da je varaždinska bolnica najvažnija ustanova za Varaždin i Varaždinsku županiju, a najodgovornije osobe za njezin rad su župan Predrag Štromar i njegov zamjenik Alen Kišić. Međutim, napominje da je struka ta koja se treba izjasniti. 

Kad je u pitanju rad Bolnice, izdvojio je tri zanimljive stvari.

– Nakon osam godina stalnih obećanja o izgradnji nove kirurgije, vidimo samo propale natječaje. Kao i u projektima aglomeracije, jedino što se potpisalo su ugovori s tvrtkom Euro Consulting u vlasništvu Štromarovog biliskog suradnika, kao i ugovori s PPD-om, tvrtkom u vlasništvu prijatelja Štromarovog stranačkog šefa Ivana Vrdoljaka. Za razliku od župana, Bolnica priprema projekte financirane iz europskih fondova vrijedne više od 100 milijuna kuna. Bolnica te projekte želi voditi sama, dok je u slučaju Aglomeracije Varaždin taj posao dodijeljen Euro Consultingu HNS-ovca Nikole Kučiša za 8,6 milijuna kuna – objasnio je Čačić.

Primijetio je i to da župan Predrag Štromar, čovjek koji o svemu odlučuje, pokušava u javnosti stvoriti dojam da on sa smjenom ravnateljice nema baš nikakve veze.

– Ne sporim pravo i obvezu župana da prati rad Opće bolnice Varaždin i da kroz Upravno vijeće poduzima odgovarajuće korake u slučaju nekvalitetnog rada. U konkretnom slučaju, zahtjev za smjenu je, barem za javnost, nezadovoljstvo struke. Zato mi tražimo da se struka izjasni. Ako nema podršku struke, ravnateljica treba dati ostavku. Međutim, ako se pokaže da ju kolege liječnici podržavaju, tad ostavku treba podnijeti župan, jer bi to značilo da se lažnim argumentima pokušava smijeniti ravnatelj – zaključio je Čačić.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Varaždinska policija: Dijete se ne smije ostavljati u vozilu niti pri umjerenim temperaturama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ispred trgovačkih centara u Varaždinu varaždinska policija u subotu, 24. srpnja, dijelila preventivne letke i upozoravala roditelje na oprez da ne ostavljaju djecu bez nadzora u vozilima.

Zbog nedavnog događaja koji se dogodio, kojom prilikom je od dehidracije tragično stradalo dijete ostavljeno samo u vozilu, Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar je izradilo jedan preventivni letak.

– Letak sadrži preporuke stručnjaka, a navodi se i kaznena odgovornost roditelja. Obzirom da su se takva stradavanja događala i ranije, potrebno je osvješćivati i upozoravati roditelje i sve koji se brinu o djeci da postoje rizici i opasnosti od izlaganja djece suncu i visokim temperaturama, te da čak i kraći boravak u ugrijanom vozilu može prouzročiti tragične posljedice – ističe varaždinska policija.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su zbog najavljenih visokih temperatura i sprječavanja neželjenih događaja ispred trgovačkih centara na području grada Varaždina u subotu od 9 do 13 sati organizirali i proveli preventivnu akciju koja ima za cilj informiranje i senzibiliziranja roditelja o posljedicama ostavljanja djeteta bez nadzora u vozilu te promicanje odgovornog ponašanja i poštivanje prometnih propisa kako bi utjecali na smanjenje stradavanja djece.

Kao važno i apsolutno pravilo u zaštiti zdravlja i života naše djece glasi; „dijete se ne smije ostavljati u vozilu niti pri umjerenim temperaturama niti samo nekoliko minuta uz otvorena vrata ili prozore“.

Također veliki broj građana u vozilu prevozi i kućne ljubimce te je potrebno računa voditi i o njima jer o dogovornom ponašanju ovisi i njihov život.

Nastavite čitati

U fokusu

Najčešći prekršaj varaždinskih biciklista je vožnja preko pješačkog prijelaza

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Policijske uprave varaždinske u četvrtak, 22. srpnja, provedena je operativna akcija „Pješaci i biciklisti“.

Za vrijeme akcije varaždinska policija utvrdila je ukupno 66 prekršaja, od kojih 59 prekršaja ciljanih skupina sudionika i 7 ostalih prekršaja.

– Najviše prekršaja počinili su biciklisti vožnjom preko pješačkih prijelaza, nekorištenjem reflektirajućih prsluka i svjetala za vrijeme vožnje noću, vožnjom suprotno postavljenom prometnom znaku te pješaci nepropisnim kretanjem kolnikom i prelaskom ceste izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Također utvrđeni su i prekršaji nepropuštanja pješaka na pješačkim prijelazima od strane vozača – ističe varaždinska policija.

Svi pješaci i biciklisti zatečeni u prometu za vrijeme noći i uvjeta smanjene vidljivosti koji nisu koristili reflektirajući prsluk ili slične reflektirajuće oznake, od strane policijskih službenika darivani su reflektirajućim prslukom, te nakon što su iste obukli na sebe, mogli su dalje nastaviti sudjelovati u prometu.

U vrijeme provođenja akcije dogodila se jedna prometna nesreća u kojoj je maloljetni vozač bicikla ozlijeđen.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!