Povežite se s nama

U fokusu

Čačić: Građani nisu budale i zato Štromaru i Kišiću prestanite raditi budale od nas

Objavljeno:

- dana

Projekt aglomeracija

Predsjednik Reformista Radimir Čačić osvrnuo se na projekt Aglomeracija i i opleo po županu Predragu Štromaru.

Nakon niz godina obmana i laži od strane koordinatora projekta Aglomeracije varaždinskog župana Predraga Štromara  imali prilike saznati da je predana aplikacija za projekt sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području Aglomeracije Varaždin. Najavljeno je da je to zadnji korak prije realizacije projekta vrijednog 686,7 milijuna kuna. Štromar i Vlašić na ovaj način pokušavaju obmanuti javnost i pokušavaju pretvoriti svoju grotesknu nesposobnost u uspjeh. U Međimurskoj županiji i Gradu Petrinji, gdje je projekt započeo istovremeno kad i u Varaždinskoj županiji, radovi su u punom zamahu i pred završetkom i to koristeći vlastite kapacitete tvrtki, dok mi nismo napravili ništa. Podsjetimo, u Međimurju župan je HNS, a dožupanica iz Reformista, dok je u Petrinji gradonačelnik Reformist, što znači da u realizaciji projekata nije prepreka država nego župan Štromar – rekao je Čačić i dodao kako je 20.9.2016. godine župan Štromar sa sigurnošću tvrdio da će do ožujka sljedeće godine svi natječaji biti zaključeni, odabrani izvođači radova i u ljeto početak radova.

No, nije prošlo dugo te je u razdoblju od listopada do prosinca 2016. Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila tri natječaja te ćemo za to platiti više od 600.000 kuna.

„Budući je natječaj sad poništen, moram priznati da bude malo problema.“ priznao je župan Štromar na kavi s novinarima u studenome 2016. Također, sam je priznao da bi Varaždinska županija mogla platiti penale 5, 10 ili 15% i to naravno na štetu nas građana, jer penale sigurno neće platiti župan iz vlastitog džepa zbog svoje nesposobnosti. Župan Štromar otkrio je da građevinske dozvole u  svih 10 općina još uvijek nisu do kraja ishođene. Problema naravno nije bilo kad je tvrtka Euroconsulting njegovog stranačkog kolege dobila posao vrijedan 8,6 milijuna kuna.

-Pompozno najavljen završetak natječaja do ožujka 2017. rezultirao je žalbama do sredine travnja2017. na čak tri nova objavljena natječaja.  S obzirom da su lokalni izbori za mjesec dana naviknuli smo da Štromar i Kišić manipuliraju građanima s obećanjima i iskorištavaju gradske institucije za svoju promociju i zabave. No, krajnje je nepristojno i besramno da za nam ponovno pred izbore najavljuju predavanje aplikacije kao zadnji korak pred realizaciju Aglomeracije, kad nisu u stanju ni natječaj napraviti kako treba. Građani nisu budale i zato Štromaru i Kišiću prestanite raditi budale od nas – zaključio je Čačić.

Izvor:
Foto:

U fokusu

FOTO Svečanom sjednicom obilježen Dan grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Gradonačelnik Neven Bosilj poručio je da živi za dan kad će umjesto bala u Brezju niknuti proizvodne hale

Svečanom sjednicom danas je proslavljen Dan Grada Varaždina. Svečanoj su sjednici prisustvovali premijer Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar Oleg Butković, ministar Davor Filipović, župan Anđelko Stričak kao izaslanik predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, direktor Fonda Luka Balen, izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, saborski zastupnici i zastupnice te brojni drugi.

Sve okupljene uvodno je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki.

Gradonačelnik Neven Bosilj podsjetio je na bogatu povijest Varaždina, ali i na projekte koji su realizirani u proteklih godinu dana.

-Skoro osam i pol stoljeća prošlo je od spomena imena Varaždina i s ponosom baštinimo tu povijest. Generacije Varaždinaca izgradile su naš poseban varaždinski duh, a osjećaj vezanosti za povijest i tradiciju samo je prva polovica priče – rekao je Bosilj i istaknuo da je posebno važno budućim generacijama stvoriti bolje prilike.

Spomenuo je i značajne događaje koji  su obilježili ovu godinu, poput primjerice obnove Gradske vijećnice koja slavi 500-ti rođendan.

Ponovio je da je Varaždin iznad svih te se osvrnuo i na problematiku baliranog otpada.

 -Živim za dan kad će umjesto bala u Brezju niknuti nove proizvodne hale i nova radna mjesta. Stvaramo temelje za novi razvojni ciklus našega grada – rekao je Bosilj i zahvalio svima koji su pomogli u rješavanju problema s balama, od stručnog tima, Fonda i na kraju hrvatske Vlade.

U ime svih načelnika i gradonačelnika sve okupljene pozdravio je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Župan Anđelko Stričak, kao izaslanik predsjednika Sabora, čestitao je Dan grada svim Varaždinkama i Varaždincima.

-Da Vlada nije donijela odluku o financiranju sanacije bala vjerojatno bi na ovoj sjednici sve bilo tmurno, ali sada ovdje vlada optimizam – rekao je među ostalim Stričak.

Na kraju se obratio i premijer Andrej Plenković.

-Ovo je moj drugi boravak u Varaždinu u zadnjih desetak dana. Cilj je da zajednički emancipiramo sve što zajedno činom za razvoj grada i cijelog sjevera Hrvatske – rekao je Plenković i podsjetio da je nedavno bio na otvaranju Centra kompetentosti Medicinske škole.

-U osmoj godini mandata gotovo da nema institucije koje nisam obišao, ali ovakvu srednju školu nisam vidio – pohvalio je Plenković. Osvrnuo se i na rješenje bala.

Podsjetio je da je gradonačelnik Bosilj na svečanoj sjednici županijske Skupštine uputio apel da se riješe bale. Potom je zahvalio gradonačelniku i saborskim zastupnicima Damiru Habijanu i Predragu Štromaru jer su dali doprinos u rješavanju bala.

Na svečanoj sjednici dodijeljene su nagrade i priznanja.

Ivan Vujec i Denis Peričić primili su nagrade za životno djelo. Medalje idu Branku Spevecu posthumno, Hani Hegedušić i Marijanu Sertiću.

Plakete se dodjeljuju, OPG-u Pocedulić, TZ-u Grada Varaždina, ŠRD Varaždin, Udruzi za klasični balet Vindija, Metalskoj industriji Varaždin d.d.

Nastavite čitati

U fokusu

U Varaždinu obuka komunalnih redara, raspravljat će i o komunikaciji s “teškim strankama“!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ilustracija

Varaždin će u četvrtak, 7. prosinca, od jutarnjih sati biti domaćin obuke komunalnih redara.

Obuka komunalnih redara, namijenjena je i drugim službenicima i/ili pročelnicima u čijem je “opisu posla” problematika komunalnog gospodarstva.

Stoga će sudionici skupa u Park Boutique hotelu raspravljati između ostalog o zakonskoj regulativi za postupanje komunalnog redarstva s naglaskom na gospodarenje otpadom, o Odluci o komunalnom redu i drugim aktima JLS važnima za postupanje komunalnog redarstva.

Programom je prije pauze za kavu Predviđena još jedna zanimljiva točka. Riječ je  o profesionalnoj komunikaciji s „teškim strankama“, što god to značilo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje