Povežite se s nama

U fokusu

Čačić: Građani nisu budale i zato Štromaru i Kišiću prestanite raditi budale od nas

Objavljeno:

- dana

Projekt aglomeracija

Predsjednik Reformista Radimir Čačić osvrnuo se na projekt Aglomeracija i i opleo po županu Predragu Štromaru.

Nakon niz godina obmana i laži od strane koordinatora projekta Aglomeracije varaždinskog župana Predraga Štromara  imali prilike saznati da je predana aplikacija za projekt sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području Aglomeracije Varaždin. Najavljeno je da je to zadnji korak prije realizacije projekta vrijednog 686,7 milijuna kuna. Štromar i Vlašić na ovaj način pokušavaju obmanuti javnost i pokušavaju pretvoriti svoju grotesknu nesposobnost u uspjeh. U Međimurskoj županiji i Gradu Petrinji, gdje je projekt započeo istovremeno kad i u Varaždinskoj županiji, radovi su u punom zamahu i pred završetkom i to koristeći vlastite kapacitete tvrtki, dok mi nismo napravili ništa. Podsjetimo, u Međimurju župan je HNS, a dožupanica iz Reformista, dok je u Petrinji gradonačelnik Reformist, što znači da u realizaciji projekata nije prepreka država nego župan Štromar – rekao je Čačić i dodao kako je 20.9.2016. godine župan Štromar sa sigurnošću tvrdio da će do ožujka sljedeće godine svi natječaji biti zaključeni, odabrani izvođači radova i u ljeto početak radova.

No, nije prošlo dugo te je u razdoblju od listopada do prosinca 2016. Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila tri natječaja te ćemo za to platiti više od 600.000 kuna.

„Budući je natječaj sad poništen, moram priznati da bude malo problema.“ priznao je župan Štromar na kavi s novinarima u studenome 2016. Također, sam je priznao da bi Varaždinska županija mogla platiti penale 5, 10 ili 15% i to naravno na štetu nas građana, jer penale sigurno neće platiti župan iz vlastitog džepa zbog svoje nesposobnosti. Župan Štromar otkrio je da građevinske dozvole u  svih 10 općina još uvijek nisu do kraja ishođene. Problema naravno nije bilo kad je tvrtka Euroconsulting njegovog stranačkog kolege dobila posao vrijedan 8,6 milijuna kuna.

-Pompozno najavljen završetak natječaja do ožujka 2017. rezultirao je žalbama do sredine travnja2017. na čak tri nova objavljena natječaja.  S obzirom da su lokalni izbori za mjesec dana naviknuli smo da Štromar i Kišić manipuliraju građanima s obećanjima i iskorištavaju gradske institucije za svoju promociju i zabave. No, krajnje je nepristojno i besramno da za nam ponovno pred izbore najavljuju predavanje aplikacije kao zadnji korak pred realizaciju Aglomeracije, kad nisu u stanju ni natječaj napraviti kako treba. Građani nisu budale i zato Štromaru i Kišiću prestanite raditi budale od nas – zaključio je Čačić.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Pregovori završili: 30 milijuna kuna uštede na zakupu Arene Varaždin do isteka JPP-a 

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U varaždinskoj Gradskoj vijećnici održan je sastanak gradonačelnika Neven Bosilja i njegovog zamjenika Miroslava Markovića s Christianom Schrödlom, članom uprave Max Bögl – Tehnobeton d.o.o.

Tema sastanka bila je realizacija aneksa Ugovora o Javno-privatnom partnerstvu (JPP) tj. smanjenje zakupnine za Gradsku sportsku dvoranu Arenu Varaždin.

-Uz smanjenje zakupnine koje je stupilo na snagu s računom za srpanj 2022. razgovaralo se i o modelu ulaganja u dva preostala prazna prostora u Areni Varaždin kako bi se i oni priveli svrsi te o aktualnoj energetskoj krizi i mogućnostima zajedničkog ulaganja u izgradnju solarne elektrane na krovu Arene kao i o mogućnosti izgradnje toplovoda od energane koja se nalazi u blizini. S obzirom na pravnu kompleksnost JPP-a te mogućnosti će provjeriti pravne službe svih partnera u JPP-u  – javljaju iz Grada Varaždina.

Gradonačelnik Bosilj istaknuo je dobru suradnju između Grada i Upravitelja Arene Varaždin te  da, za razliku od nekih drugih dvorana izgrađenih po JPP modelu, Arena Varaždin posluje pozitivno zahvaljujući dobrom upravljanju njemačkog partnera Max Bögl – Tehnobeton d.o.o. i njihovog upravitelja Nevena Buljana.

Christian Schrödl je također izrazio zadovoljstvo suradnjom i ocijenio da je došlo do značajnog poboljšanja u komunikaciji s gradskom upravom te da se radi na ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

-S druge strane, važno je naglasiti da je ova gradska uprava je napravila ono što su propustile prethodne gradske uprave – mirno je riješila jednostrani prekid plaćanja najma  i u isto vrijeme pokrenula i dovršila pregovore o smanjenju najamnine uslijed ukidanja određenih standarda kvalitete dogovorenih početnim ugovorom iz 2007. Time je mjesečno uštedjela gradskom i državnom proračunu 246.656,24 kn što u slijedećih 10 godina do kraja Ugovora znači uštedu od minimalno 29.598.748,80 kn milijuna kuna – ističu u Gradu.

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Zvjezdana Pofuk iz Ivanca u 24 godine otkako ima vozačku nije napravila ni jedan prometni prekršaj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 24./25. rujna, policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave međimurske, operativnu akciju „Alkohol“.

Za vrijeme provođenja akcije ukupno je alkotestirano 85 vozača kojom prilikom su utvrđena 23 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, i 17 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Za vrijeme provođenja akcije u vožnji pod utjecajem alkohola svi vozači zatečeni  su prilikom upravljanja osobnim automobilom.

Najviša koncentracija alkohola utvrđena je kod vozača osobnog automobila starosti 25 godina, a iznosi 2,23 promila, a on zatečen u subotu, 25. rujna u 00.45 sati u mjestu Sudovčina. Tijekom akcije u vožnji pod utjecajem alkohola zatečene su i tri ženske osobe.

– Svi zatečeni vozači u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, dok  su 3 vozača osobnog automobila radi postojanja opravdane bojazni daljnjeg činjenja prekršaja privedeni u Policijske postaje i smješteni u posebnu prostoriju za zadržavanje, dok uhićenih vozača nije bilo – ističu

Također, tijekom provođenja akcije, jedna uzorna vozačica Zvjezdana Pofuk u gradu Ivancu darivana je od PU varaždinske prigodnim poklon paketom pribavljenim iz sredstava Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa.

Kod navedene vozačice prilikom nadzora nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu, te u 24 godine otkad posjeduje vozačku dozvolu nije evidentirana kao počiniteljica prometnih prekršaja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje