Povežite se s nama

U fokusu

Potvrda iz ministarstva: ugovor za Aglomeraciju Varaždin težak 855 milijuna kuna pred potpisivanjem

Objavljeno:

- dana

NAPOKON

Prema najavama iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, pred potpisivanjem je projekt Aglomeracije Varaždin “težak” čak 855 milijuna kuna.   

Sva je dokumentacija pripremljena i još se čeka potpis na ugovor, potvrdio je jučer u Novom Marofu pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Dragan Jelić. 

– To je jedan od većih projekata u vodnom gospodarstvu u Hrvatskoj, pri čemu je 65 milijuna kuna bespovratno. Ovim projektom riješit će se vodoopskrba i kanalizacija Varaždina i Varaždinske županije – rekao je Jelić. 

Dragan Jelić, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i EU fondova

I varaždinski župan Radimir Čačić potvrdio je da će ugovor biti potpisan za desetak dana, nakon što je ovaj važan projekt godinama “padao”. .

– Mi nemamo ništa s tim , ali nismo smetali ljudima koji znaju raditi – rekao je Čačić i dodao da je još jedino neriješen ostao pročistač, ali da će se i on uskoro riješiti.

 

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

U fokusu

Novi udar: Poskupjeli dijelovi za automobile, ali i obvezno auto osiguranje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Poskupjeli su gotovo svi zamjenski dijelovi, od guma do tekućine za pranje stakla, a posljednji udar na vozače su i nove cijene auto osiguranja, piše RTL.

– Rast cijena između 10 i 25 posto. Najmanje poskupljenje se dogodilo na antifrizu, dok dijelovi, motorna ulja 15 posto, akumulatori 13, 14 posto. I nažalost najviše su poskupjele gume 25 posto – rekao je Zoran Branšajd, voditelj nabave u tvrtki za veleprodaju autodijelova i opreme.

Što znači da samo jedna guma koja je koštala 600 kuna, sada košta 750. Tko ih mijenja na cijelom automobilu, morat će izdvojiti 600 kuna više. Problemi su krenuli još u doba korone, nastavili se inflacijom.

Od 1. listopada poskupjelo i obavezno osnovno auto osiguranje za 200 do 400 kuna. Iz najvećih osiguravajućih kuća, nitko nam nije potvrdio ovu informaciju, no vozači su osjetili.

Nastavite čitati

U fokusu

Potvrđena optužnica protiv šefice financija Općine Sračinec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu protiv Renate Sabati, bivše voditeljice poslova financija u Općini Sračinec, koju Uskok tereti da je od 2011. do kraja kolovoza 2018. oštetila općinu za više od 1,6 milijuna kuna, piše Net.hr.  

Uskok tereti Sabati da novac koji je podizala sa žiro-računa, kao i novac koji joj je predan radi polaganja, nije polagala u blagajnu već ga je zadržavala za sebe.

Sabati je, tvrdi Uskok, radi prikrivanja zlouporaba prikazivala da je podignuti novac iskorišten za poslovanje općine pri čemu je u dnevniku knjiženja knjižila ulazne račune dobavljača u većim iznosima od stvarnih te izrađivala neistinite ulazne račune.

Porezne prihode prikazivala je u iznosima različitim od stvarno uplaćenih, kao i isplatu donacija raznim udrugama na temelju zamolbi za donacije koje je sama izrađivala. Nakon toga je izrađivala neistinite bankovne izvode kako bi prikrila uzetu gotovinu, tvrdi tužiteljstvo.

Uskok tereti Sabati da je novac iz blagajne za svoje potrebe podizala koristeći ovlaštenje obavljanja gotovinskih isplata iz blagajne, a kako bi prikazala da je novac utrošen za potrebe općine, sačinjavala je neistinite isplatnice za robu koju općina nije nabavila, kao i račune koje dobavljači nisu ispostavili.

Izvor: Net.hr

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje