Povežite se s nama

U fokusu

Čačić opet prozvao ministricu Divjak: I dalje nema vremena za razgovor!

Objavljeno:

- dana

MINISTRICA OPET “NA TAPETI”

– Uveli smo besplatni prijevoz za srednjoškolce i nametnuli ga cijeloj državi. Za sljedeću godinu napravit ćemo produženi boravak.

Moramo naći, i novac, i snage da i taj dio napravimo jer to su važne stvari – rekao je župan Radimir Čačić tijekom rasprave o Izvješću o provedbi modela javno-privatnog partnerstva za 2016. godinu na današnjoj sjednici Županijske skupštine.

Stolnik: JPP je najbolja investicija u zadnjih 30 godina

Podsjetio je da su škole i dvorane napravili po modelu JPP-a.

Čačić: Škola koju je pohađala ministrica Divjak ne može se realizirati, ona bi to trebala razumijeti. Ali njezino ministarstvo nema vremena.

– Nisam ga ja izmislio, samo ga nitko u Hrvatskoj nije vidio. Izmislila ga je Margaret Thatcher. Zahvaljujući tome 94 % Varaždinske županije ima jednosmjensku nastavu. Ostale su nam još četiri škole i dvorane, ali razgovarat ćemo i s ministricom Divjak. Škola koju je pohađala ne može se realizirati i ona bi najbolje od svih trebala to razumjeti. Međutim, njezino ministarstvo jedino nije našlo vremena za razgovor  s varaždinskim županom. Sva druga ministarstva su tu, kad kod treba, žele surađivati, ali Ministarstvo znanosti i obrazovanja, čija ministrica živi u Varaždinu, ne. Ali, bit će prilike – rekao je varaždinski župan.

Vijećnik HNS-a Stjepan Stolnik je ustvrdio kako je JPP njegova omiljena tema već osam godina.

– Koliko god smo bili napadani, HNS je uvijek tvrdio da je to najbolja investicija koja se zadnjih 30 godina dogodila u Varaždinskoj županiji. Sada, bez razlike što smo u oporbi, smatramo da je to dobar program i da ga treba privesti kraju i napraviti škole i dvorane – ustvrdio je HNS-ov vijećnik.

HSS-ovac Zvonimir Sabati rekao je kako je HSS-u stalo da se izgrade još četiri škole i potrebne dvorane, te na tome treba ustrajati.

– Cilj nam je da svaki učenik ima iste uvjete, bez obzira od kud dolazi i iz kojeg mjesta – rekao je.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Sjednica Gradskog vijeća trajala 10 sati, bilo je tu prozivki i uvreda, ali je ipak prihvaćen rebalans

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas je održana još jedna maratonska sjednica Gradskog vijeća, trajala je 10 sati, a među ostalim, nakon burne rasprave prihvaćen je rebalans proračuna. Opet nije izostajalo prozivki, pa i neprimjerenih komentara, a sve se svodilo na sukob bivše i sadašnje vlasti.

Na to su upozorili nezavisni Davor Patafta i SDP-ov Lovro Lukavečki.

– Vjerujem da je i građanima teško ovo pratiti i ponovo apeliram da se ovdje bavimo bitnim stvarima, a ne onim što je bilo – rekao je Patafta.

Na to se nadovezao Lukavečki koji je zaključio da se zbog ovakvih rasprava kojima se ne vidi kraja i svode se na prozivke mladi ne žele baviti politikom.

Spomenimo da su rebalansom osigurana sredstva za pomoćnike u nastavi, financiranje besplatnih obroka za školarce, ali i pomoć u pokrivanju režijskih troškova građanima koji se griju na kotlovnicu. Osigurana su i dodatna sredstva za gradske ustanove, Zajednicu sportskih udruga, ali i za sortirnicu na Motičnjaku. Upravo zbog sortirnice sukobili su se bivši gradonačelnik Čehok i predstavnici aktualne vlasti.

Čehok je, naime, tvrdio da je elaborat falsificiran te smatra da tamo se ne nalazi građevinski otpad već poglavito komunalni otpad.

– Ovo se dogodilo jer su projekt radili Čistoća 2014. godine, ali nije valjao i 2020. godine se taj projekt radio iznova. Taj projekt nije dobio građevinsku dozvolu 2014. godine već 2020. godine za vrijeme vašeg mandata. Napravili ste geomehanička istraživanja samo ispod sortirnice, a ne i ispod rampe, vage te ispod pristupne ceste gdje su pronašli otpad. Svi ti sudionici u građenju imaju svoj krimen – odgovorio je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Dijelove županije zahvatila tuča, opet stradao bukovečki kraj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Oko 15 sati u dijelovima Varaždinske županije pala je tuča. Čitatelji nam javljaju da je ponovno stradao bukovečki kraj gdje  je pala tuča veličine lješnjaka.

– Padalo je nekoliko minuta, na sreću nije bilo kao prošli put kad nije bilo kuće ili automobila koji nije bio oštećen – kažu nam mještani bukovečkog kraja.

Konačna šteta će se utvrditi naknadno.

Tuča veličine teniskih loptica potpuno uništila nasade u Velikom Bukovcu, razbijeni su staklenici i prozori automobila!

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje