Povežite se s nama

Tema dana

Čačić otišao iz Vlade, tko nakon njega?

Objavljeno:

- dana

Radimir Čačić podnio ostavke na sve funkcije u Vladi RH

Radimir Čačić, nakon pravomoćne osuđujuće presude u Mađarskoj, podnio je ostavke na mjesto potpredsjednika Vlade RH, koordinatora za gospodarska pitanja i ministra gospodarstva. To je učinio na konferenciji za novinare u 17 sati.

„Povod konferencije nije lak i jednostavan. Ponovit ću duboko žaljenje zbog nesreće koja je prvenstveno pogodila obitelj stradalih, ali pogodila je i mene i moju obitelj. Razina moje odgovornost je nehat, ali je očito takav da je mađarska strana zaključila da zavređuje zatvor, rekao je Čačić. 

Prije nego što je podnio ostavke na sve funkcije u Vladi, Čačić je naglasio da je svjestan odgovornosti koju ima u odnosu na građane, funkcioniranje države, strateške partnere u Vladi i prema premijeru kojem se zahvalio na podršci i suradnji koja je bila „nadprosječno dobra“.

Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović izrazio je žaljenje zbog nesreće i poginulih osoba, ali i posljedica koje su sustigle Vladu.

„Jako mi je žao. Najviše jer je dvoje ljudi smrtno stradalo. Očito je to bio nehaj, i od toga se ne može pobjeći. To nam se nabija cijelo vrijeme, ali mađarski sud je donio bezuvjetnu kaznu zatvora i nažalost se dogodilo što se dogodilo. Ja sam ga štitio i štitio bih ga opet kao i svakoga od vas, jer, koliko god je to tragedija – to je samo djelić sekunde i sve bi učinili da se vrati natrag, ali ne ide. Nisam ga štitio jer je to ‘on’. Čačić i ja smo surađivali odlično i nedostajat će u Vladi jako. Baš jako. Bio je meta svih mogućih i nemogućih napada, kriv je bio za sve i katkad mi se činilo da je uživao u toj ulozi i kao da je govorio: neka tuku mene kad se već moraju neki tući, ustvrdio je Milanović nakon čega je zajedno s Čačićem odgovorio na nekoliko pitanja novinara. Među njima bilo je i ono u vezi Čačićevog nasljednika, ali ime zasada  nije otkriveno.

Izvor:
Foto:

Glazba

Porin ove godine slavi četvrt stoljeća, među nominiranima su čak tri iz Međimurske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

porin

Nagrada Porin ove godine doživljava jubilarno, 25. izdanje, a među nominiranima su i tri imena iz Međimurja.

U kategoriji nagrade Porin “Novi izvođač godine” nominirana je Carla Belovari iz Svete Marije, pri čemu su u toj kategoriji nominirani i bend Fluentes te Boris Štok. Osim Carle, nominirana je i mlada Zsa Zsa, pravim imenom Jelena Žnidarić, iz Pušćina. Njezino se ime našlo u kategoriji “Najbolja vokalna suradnja”. Zsa Zsa je u duetu s Vannom otpjevala singl “Tragom svojih tragova”. U istoj kategoriji nominiran je i duet Olivera Dragojevića i Željka Bebeka (“Ako voliš ovu ženu”) te Bang bang feat. Saša Antić (“Kako stoje stvari”).

Mirko Švenda-Žiga sa suradnicima, Krunoslavom Lajtmanom te Tonijem Eterovićem, nominiran je za “Najbolji album popularne duhovne glazbe”. Radi se o albumu “Tri kralja jahahu”.

porin

Toni Eterović, Krunoslav Lajtman i Mirko Švenda Žiga

Najviše nominacija, čak 9, ove godine ima Mia Dimšić i suradnici. Nominacije i nagrade raspoređene su u 35 kategorija, a pristiglo je 1645 prijava. Pobjednici će biti proglašeni na svečanoj dodjeli 23. ožujka u splitskoj Spaladium Areni.

Nastavite čitati

Tema dana

Uspješno odrađen kamp

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KOŠARKA

Košarkaški kamp u organizaciji KK Grafičar opravdao je svoje postojanje.

U sedam dana mladi ludbreški košarkaši, uz pomoć kvalitetnih trenera s područja naše i susjednih županija kao te posebno gostujućih trenera iz KK Cedevita napravili su veliki pomak u svom košakšakom znanju. Zanimljivo ej bilo i gostovanjre prof. Ante Tomas, a među demonstartorima bili su sadašnji i budući prvoligaški igrači. Kroz kamp je prošlo sedamdesetak mladih, a izdvojio je dvojac Grafičara Vađunec i Virag, od kojih u klubu mnogo očekuje u sljedećim sezonama. Mladi trenerski kadar ludbreškog kluba odradio je najveći dio posla oko kampa a u tome su sudjelovali Siniša Beser i trener mlađih kategorija Tomislav Horvat, a svoj udio dali su i trener Danijel Papp te Igor Dijanošić.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje