Varaždinski župan Radimir Čačić gostovao je u četvrtak, 19. studenoga u RTL Direktu.

Istaknuo je da Stožer civilne zaštite RH ne želi donijeti oštrije mjere. Smatra da se trebaju zatvoriti svi ugostiteljski objekti.

– Da, slušali smo tu priču koja je naravno lažna priča. To slušamo već, ne znam, 15 ili 20 dana: “Ima puno gorih od nas, mi smo još odlični. Restriktivne mjere ne donose rezultate….” Ako išta mrzim, mrzim kad me netko gleda u oči i laže. Te gluposti slušati, za to nemam želudac. To sam im jasno rekao i to ne jednom. Nije istina. Sve zemlje u Europi koje imaju puno gore brojeve od nas, a sad su puno bolje od nas, su uvele čvrste restriktivne mjere i one su dale rezultat – priča Čačić.

Ono što traži jest zatvaranje ugostiteljskih objekata i drugih zatvorenih prostora koji su, kako kaže, direktna žarišta.

– Kakav lockdown? To je užasno širok pojam, kao i policijski sat. To su te primitivne i lažne poruke za široku publiku. Što je lockdown? To je kad sve stane. Pa mi nismo lockdown uveli ni u prvom naletu epidemije, kada smo imali sve pod kontrolom. Sve naše tvornice su najnormalnije radile. U cijeloj Hrvatskoj pa tako i na sjeveru – objašnjava i dodaje kako lockdown znači da ugostiteljstvo, trgovine, društvene organizacije, proizvodnja, tvrtke, građevinarstvo staju s radom.

Nove mjere koje traži Stožer civilne zaštite Varaždinske županije, razmatra nacionalni Stožer i donijet će odluku o prihvaćanju istih mjera za Varaždinsku županiju.

Komentari

Komentara