Povežite se s nama

U fokusu

Štromar i Čačić zajedno u Brezničkom Humu, no izostale međusobne prozivke zbog JPP-a

Objavljeno:

- dana

NIJE BILO PROZIVKI, ALI NE CVATU RUŽE

Župan Radimir Čačić i ministar graditeljstva i prostornog uređenja i potpredsjednik Vlade Predrag Štromar danas su zajedno prisustvovali svečanoj sjednici Općinskog vijeća Breznički Hum.

To je bio njihov prvi zajednički susret u javnosti nakon učestalih međusobnih prozivki zbog neisplaćivanja sredstava za javno-privatno partnerstvo (JPP). No, na iznenađenje svih, oštra retorika je izostala.

Štoviše, župan Čačić ni jednom riječju nije spomenuo JPP, dok se Štromar indirektno dotaknuo te teme.

– Moram reći da će iduće godine Županija dobiti 53 milijuna kuna više nego što je imala u ovoj i prošloj godini. Nepravde su se događale u Vladama počevši od Sanadera, no mi moramo ispraviti tu nepravdu. Siguran sam da Varaždinska županija kao institucija zaslužuje taj novac i mora ga imati. Ali ne jednokratno.  Župan i Skupština moraju računati na sredstva dugoročno, kako bi mogli financirati svoje obaveze, prvenstveno u području obrazovanja i znanosti – istaknuo je potpredsjednik Vlade Štromar.

Popravljaju li se odnosi na relaciji Čačić – Štromar pogledajte u fotogaleriji.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Milorad Batinić izlazi na lokalne izbore, ipak nije prebjegao Čačiću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dugogodišnji gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić nedavno je napustio HNS. Njegovi donedavni stranački kolege prozvali su ga da želi sklopiti suradnju s Čačićevim Reformistima.

U ivanečkom parku Batinić je danas najavio da izlazi na lokalne izbore, da ponovno želi biti gradonačelnik Ivanca, ali oformio je vlastitu nezavisnu listu. Rekao je da s listom izlazi na predstojeće lokalne izbore u svim ivanečkim mjesnim odborima, ali i za Županijsku skupštinu. Oslanja se uglavnom na ljude koji su s njim napustili HNS, ali nije odbacio suradnju ni s drugima.

Kandidat za Batinićevog zamjenika je mladi ivanečki arhitekt Marko Friščić.

– Slogan nam je “Za Ivanec” jer smo uvijek bili u funkciji građana Grada Ivanca. Na izbore ćemo izaći s Nezavisnom listom Milorad Batinić. Već sada funkcioniramo u Ivancu u obnašanju izvršne vlasti, a tako ćemo i u budućnosti. Izašli smo iz HNS-a nezadovoljni načinom na koji je vođena stranka, ali uključili smo se u nezavisnu listu i obnašamo sve funkcije. Očekujemo dobar rezultat na lokalnim izborima. Ovi ljudi koji su tu i ja nastavit ćemo raditi kao do sada, uključivo, transparentno, tolerantno. Dobio sam podršku da budem kandidat za gradonačelnika – istakao je Batinić.

Pojasnio je da će fokus biti na dizanju osnovnog školstva na višu razinu, dogradnji vrtića u Ivancu te izgradnji vrtića u Radovanu, nastavku izgradnje komunalne infrastrukture, početku realizacije Aglomeracije Ivanec, rekonstrukciji ivanečkog stadiona, gradnji pomoćnog stadiona u Salinovcu, a dugoročni interes je gradnja većeg sportskog centra i još niz projekata.

Nastavite čitati

U fokusu

Porezna i Carina svaki dan na terenu, provjeravaju i one koji dobivaju naknadu zbog epidemije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne uprave provodit će i aktivnosti praćenja i provjere podataka o poslovanju poreznih obveznika koje se odnose na pravilno iskazivanje prihoda/primitaka u 2021. godini.

Utvrđene činjenice u provedenim postupcima koristit će se pri određivanju cenzusa za ostvarivanje naknada kod djelatnosti koje su pogođene koronavirusom (COVID-19).

Uz obavljanje navedenih aktivnosti, a u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će i pojačane nadzore fiskalizacije kao i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa putem mobilnih uređaja.

Nadzorne aktivnosti provodit će se na cijelom području Republike Hrvatske, uz svakodnevnu nazočnost inspektora na terenu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!