Zaista izgleda smiješno na prvu, ali radi se o ozbiljnim kaznenim djelima krađe identiteta i izvlačenja novca iz tvrtki – kaže za 24 sata jedan od istaknutih političara koji je završio na razgovoru u policiji. Šokirao ga je poziv, pa je saznao da je prodavao sekundarne sirovine, staro željezo dvama tvrtkama i da ga trebaju kako bi provjerili je li to istina.

Naravno, on, kao i niz ostalih nikada nije prodavao sekundarnu sirovinu poput željeza, frižidera ili starih automobila iako je na računima njegov OIB i ostali podaci. Kako neslužbeno doznajemo, policija istražuje veliku prijevaru sa lažnim računima i krađom identiteta. Ako se izda račun da je novac tvrtke potrošen za kupnju sekundarne sirovine, onda je to trošak tvrtke, a kako je račun fiktivan, vlasnici novac u biti zadrže za sebe.

Policija još sve drži u tajnosti, ali prema našim informacijama, radi se o dvije tvrtke, jednostavna trgovačka društva iz Rijeke, a sumnjiči se tri osobe.

Ono što je sigurno je da su za prijevaru poslužili identiteti političara i to redom sa sjevera Hrvatske. HNS-ov potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar nam je potvrdio da je i on dao iskaz policiji, ali ne može govoriti ništa više jer je istraga tajna.

Također, javio se i Milorad Batinić, predsjednik kluba HNS-a u Saboru i potvrdio da je i on dao iskaz, te da sa zanimanjem čeka kako će se sve rasplesti. Niti on nije mogao otkrivati detalje. Prema saznanjima 24 sata, identitet su ukrali i Radimiru Čačiću, čelniku Reformista i varaždinskom županu, no on nam zasad nije odgovorio na pozive i to potvrdio. Isto vrijedi i za bivšeg SDP-ovog saborskog zastupnika Marija Habeka.

Izvor: 24 sata.hr

Komentari

Komentara

loading...