Povežite se s nama

U fokusu

Čačićeva županijska pročelnica za izdavanje građevinskih dozvola seli se u Gradsku vijećnicu?

Objavljeno:

- dana

Ni današnja sjednica varaždinskog Gradskog vijeća nije prošla bez rasprave o kadroviranju. Ovaj put radilo se o transferu pročelnice bliske Reformistima sa radnog mjesta u Županiji u Grad Varaždin.

Radi se, naime, o županijskoj pročelnici za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Slađani Miočić.

Bivši gradonačelnik Ivan Čehok pitao je hoće li pročelnica koja je bliska Reformistima, a trenutno je zaposlena u Županiji, doći na rukovodeću poziciju u Gradskoj vijećnici. Zanimalo ga je dolazi li za pročelnicu ili šeficu odsjeka za gospodarstvo ili upravljanje imovinom ili izdavanje dozvola u Gradu Varaždinu.

Gradonačelnik Bosilj na to mu je rekao kako će se sve raditi transparentno, a na konkretno pitanje nije dao odgovor.

– Vodimo se stručnim karakteristikama, ne govorimo o stranačkoj pripadnosti ili bilo čemu. Među devet razriješenih su tri SDP-ova, meni je nebitno koja je stranka. U ovom trenutku od četiri osobe na mjestu pročelnika samo je jedna član stranke. Neću ih držati nezakonito preko dvije godine kao vi na mjestu privremenih pročelnika nego ćemo raspisati natječaj – odgovorio je Bosilj.

U fokusu

Ove se subote u Varaždinskoj županiji ponovo cijepi u 86 ordinacija obiteljske i opće medicine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinskoj županiji će ove subote, 4. prosinca, ponovno biti održan Dan cijepljenja u  ordinacijama obiteljske i opće medicine.

Građani će se moći cijepiti prvom, drugom ili trećom dozom u 86 ordinacija diljem županije od 8 do 12 sati. Riječ je cijepljenju po jedinstvenom modelu u Hrvatskoj, koje je u Varaždinskoj županiji prvi put održano 13. studenoga.

Građani se na cijepljenje mogu najaviti svojem izabranom obiteljskom liječniku, no mogu doći i bez najave.

Nastavite čitati

U fokusu

Šokirani vlasnik: naslonili su panoramski kotač na kuću koja je kulturno dobro, ispod kotača su instalacije!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Turistička zajednica Grada Varaždina jučer se pohvalila novom atrakcijom – panoramskim kotačem, koji je postavljen u Gajevoj ulici. Međutim, problem je što je taj kotač gotovo naslonjen na privatnu kuću, koja je još k tome i kulturno dobro.

Osim toga, kuća je djelomično oštećena u potresu, a trenutno se tamo obavljaju i radovi na sanaciji i renoviranju. Vlasnici stoga upozoravaju na potencijalnu opasnost za ljude i imovinu zbog vibracije kotača na tlu ispod kojeg se nalaze instalacije.

– Ovo je van svake pameti. Iz Turističke zajednice su nam javili da će postaviti taj kotač, ali tri metra od naše kuće. No, kotač se sad nalazi tik do kuće koju trenutno renoviramo – rekao nam je šokirani vlasnik prof. Vladimir Andročec, inače poznati stručnjak za hidrodinamiku i predsjednik Akademije tehničkih znanosti.

Kaže kako je kuća oštećena u potresu, unutar objekta trenutno traju radovi, a sporno je i to na čemu je kotač postavljen.

– Oni nisu uopće provjerili što je ispod kotača. Pa tu se nalaze cijevi i instalacije od kuće. Ne znam ni kako su konzervatori ovo dopustili, ako ih je uopće netko i pitao – ističe Andročec. Pitao je u Turističkoj zajednici zašto kotač nije postavljen recimo malo dalje, na parkiralištu Banus placa.

– Rekli su mi da bi time ometali koncesionara, umjesto da su mu nadoknadili gubitak ako već nisu mogli naći drugo mjesto u Varaždinu. Tko će nama nadoknaditi štetu ako se nešto dogodi – kaže Andročec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje