Povežite se s nama

Život i društvo

Čak 140 Lepoglavčana slabijeg socio-ekonomskog statusa primilo prehrambene i higijenske pakete

Objavljeno:

- dana

AKCIJA GRADA

Lepoglavčani slabijeg socio-ekonomskog statusa primili su četvrti puta ove godine pakete u sklopu socijalne politike grada Lepoglave.

Na području Lepoglave distribuirano je kroz tri organizirane podjele 527 prehrambenih i higijenskih paketa u vrijednosti 51 tisuće kuna, a primilo ih je 140 Lepoglavčana.

Pakete su kroz volonterske akcije lepoglavskih vatrogasaca primili građani koji primaju zajamčenu minimalnu naknadu (800 kuna), osobe starije od 65 godina s prosječnim prihodima manjim od 1.500 kuna, samohrani roditelji i jednoroditeljske obitelji s nižim iznosom bruto minimalne plaće u Hrvatskoj (3.120 kuna), obitelji s tri i više djece (djeca do 18 godina starosti) s ukupnim mjesečnim primanjima nižim od 5.705 kuna te iznimno samci ili obitelji s jednim ili više zaposlenih od kojih nitko nije dobio plaću u razdoblju dužem od četiri mjeseca.

Zamjenik gradonačelnika Lepoglave Hrvoje Kovač koordinirao je akcijom za lepoglavsko područje. Istaknuo je da mu je drago da je ovaj projekt uspješno realiziran.

– Željeli bismo da se ovaj projekt nastavi jer kad jednom pomognete ljudima oni se vežu za vas, ali i vi za njih te im želite pomoći. S prestankom provedbe ovakvih projekata nastaje i problem kako pomoći ljudima kojima je pomoć potrebna – zaključio je Kovač.

 

Izvor: lepoglava.com
Foto:

Život i društvo

Varaždinac Audijem pokosio psa kod Finčevca, vlasnica (61) prekršajno prijavljena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 27. veljače, oko 19.40 sati, u Finčevcu je 31–godišnji vozač upravljao osobnim automobilom Audi varaždinske registarske oznake krećući se u smjeru Križevaca.

Tom prilikom na ulicu je istrčao pas vlasništvo 61-godišnjakinje, koja nije poduzela sve mjere da pas ne izađe na cestu bez nadzora te je vozilo udarilo u psa.

Protiv vlasnice psa će biti pokrenut prekršajni postupak.

Nastavite čitati

Život i društvo

Lukom pozvao Ludbrežane da prijave svoje dimnjake oštećene u potresu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lukom d.o.o. uputio je Javni poziv kojim se pozivaju vlasnici obiteljskih kuća na području Grada Ludbrega da prijave oštećenja dimnjaka nastalih elementarnom nepogodom potresom na e-mail: [email protected]

Prijave oštećenja se mogu podnijeti i pisanim putem na adresu:

Lukom d.o.o., Koprivnička 17, 42230 Ludbreg ili na info telefon: 042/811-422.

Podaci za prijavu moraju sadržavati ime i prezime, adresa podnositelja, OIB, adresa lokacije oštećenja, kratki opis oštećenja.

Po izvršenoj prijavi stručna dimnjačarska služba zajedno s dobrovoljnim vatrogasnim društvom Ludbreg pregledat će oštećenja dimnjaka i pomoći građanima oko rušenja dijela dimnjaka koji ugrožava sigurnost objekta i ljudi.

Iz Lukoma također mole da se ovaj poziv ne zlouporabi te da se prijave oštećenja dimnjaka nastalih u potresu. Službenom evidencijom dimnjačarske službe prethodna oštećenja neće se uvažiti.

Nastavite čitati