Povežite se s nama

Sport

Čak 18 utrka u tri županije za novi Kup

Objavljeno:

- dana

ATLETIKA

Predstavnici organizatora cestovnih utrka u tri županije: Varaždinskoj, Međimurskoj i Koprivničko-križevačkoj, odlučili su pokrenuti Kup sjeverozapadne Hrvatske. 

Radi se o natjecanju u kojem bi se bodovali nastupi trkača i trkačica na utrkama u ove tri županije i u konačnici dobili najuspješniji natjecatelji. Ideja novog natjecanja je i omasovljenje utrka u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske.

Raspored

Na sastanku održanom u prostorijama varaždinskog Atletskog kluba Sloboda dogovoreno je da će u prvom izdanju Kupa u 2015. godini biti 18 utrka. Kup počinje varaždinskom Novogodišnjom utrkom (1. 1.), a nastavlja se ludbreškom utrkom Centrum Mundi (22. 3.), Dravskim ultracrossom (6. 4.), utrkom Hagemann u Družbincu (19. 4.), Županijskim polumaratonom Križevci – Kalnik te Gorčenskim maratonom (oba 1. 5.), krosom u Frkanovcu (9. 5.), Utrkom grada Čakovca (27. 5.), cross utrkom Lančić – Knapić (7. 6.), novom utrkom u Nedelišću (13. 6.), brdskom utrkom Ivančica (20. 6.), utrkom u Ivanovcu (25. 6.), Utrkom grada Murskog Središća (29. 8.), Varaždinskim polumaratonom (20. 9.), Memorijalnom utrkom Josip Putar u Lepoglavi (27. 9.), Memorijalnom utrkom Ivan Sokač u Poljani Biškupečkoj (4. 10.), utrkom u Bedencu (17. 10.) i utrkom grada Koprivnice (8. 11.).
Za plasman u Kupu sjeverozapadne Hrvatske natjecatelji će morati sudjelovati na najmanje pet utrka, a bodovat će im se 14 najboljih utrka. Pobjednik utrke će dobiti 50 bodova, drugi 46, treći 43, četvrti 41, peti 40 i redom po bod manje, a nakon 44. mjesta svi ostali po 1 bod. Na kraju sezone nagradit će se troje ukupno najboljih u muškoj i ženskoj konkurenciji te po troje najboljih u sedam muških i pet ženskih starosnih kategorija. Proglašenje najboljih svake bi godine bilo u drugoj županiji, a za prvi Kup sjeverozapadne Hrvatske u planu je proglašenje u Nedelišću 21. studenog 2015. u sklopu humanitarne akcije u više sportova, pa tako i s humanitarnom utrkom u Sportskom parku Trate.

Organizacija

Uz aktivnosti na organizaciji vlastitih utrka organizatori pojedinačnih utrka koje su u kalendaru Kupa sjeverozapadne Hrvatske nemaju dodatnih obveza osim financijske participacije od 200 kuna za nagradni fond Kupa te dostave rezultata svojih utrka radi obrade za poredak trkača i trkačica u Kupu. Za provođenje Kupa sjeverozapadne Hrvatske izabran je Organizacijski odbor s po dva predstavnika iz svake županije. Iz Koprivničko-križevačke županije to su Branko Zorko i Draženko Kovačić, iz Međimurske Dragan Nedelkovski i Ivan Blažek te iz Varaždinske Ivan Domislović i Josip Jakop. Obradu i bodovanje Kupa radit će Krunoslav Borovec, tajnik Trkačkog kluba Marathon 95 iz Varaždina, inicijator Kupa sjeverozapadne Hrvatske.

Izvor:
Foto:

Sport

Županijski kup: Bednja uvjerljiva protiv Nedeljanca, slavlje i Varteksa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su prvi susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa, a u oba susreta u srijedu, 17. travnja slavili su domaćini.

Na stadionu Sloboda Varteks je ugostio Ivančicu i slavio s 3:1. Ivančani su poveli već u 1. minuti preko Kostelca i s minimalnim vodstvom otišli su na odmor. No, u drugom dijelu Bumbari su okrenuli rezultat. Prvo je Glavica u 55. minuti svojim golom izjednačio rezultat, da bi ih isti igrač u 68. doveo u vodstvo Varteks. Konačni rezultat postavio je Kanceljak golom u 78. minuti.

U drugoj utakmici Bednja je ugostili Nedeljanec i pobijedila s 3:0. Beletinčani su poveli u 16. minuti golom Bosilja, a na 2:0 povisio je Pomper golom u 29. minuti, da bi treći gol za Bednju postigao Kareem Donovan u 64. minuti.

Uzvratni susreti na rasporedu su u srijedu, 1. svibnja.

Nastavite čitati

Sport

Dinamo je ipak bio prejak za nogometaše Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u srijedu, 17. travnja na Maksimiru su odigrali susret odgođenog 5. kola SuperSport HNL-a protiv zagrebačkog Dinama, a slavili su Zagrepčani s 2:1.

Trener Šafarić izveo je sastav:  Zelenika, Škaričić, Jelenić, Lamine Ba, Boršić, Lusavec, Marina – Šego, Belcar, Poldrugač – Dabro.

Modri su poveli su poveli 26. minuti preko Martina Baturine i s minimalnom prednošću otišli na odmor. Na 2:0 povisio je Gabriel Vidović u 53. minuti. Od 63. minute Varaždin je igrao s igračem manje nakon što je isključen Luka Jelinić, no Varaždinci su postali opasniji.

Domagoj Drožđek u 72. minuti uspio je smanjiti na 2:1 što je bio konačni rezultat.

Bio je to 11. poraz varaždinskog sastava koji u idućem kolu odlazi u goste Rudešu, momčadi koja je već ispala iz najvišeg ranga hrvatskog nogometa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje