Povežite se s nama

Sport

Čak 21 odličje za članove PK Barok

Objavljeno:

- dana

PLIVANJE

U Čakovcu je održan 17. Božićni miting na kojem je nastupilo 230 natjecatelja iz 12 klubova iz Hrvatske i Slovenije. 

Natjecanje je održano u 11 pojedinačnih i 1 štafetnoj disciplini u kategorijama mlađih juniora, kadeta, te mlađih kadeta. Plivački klub Barok predstavljalo je čak 49 natjecatelja, od kojih 25 u muškoj i 24 u ženskoj konkurenciji. Zajedno su osvojili ukupno 21 odličje od kojih 11 zlatnih, 6 srebrnih i 4 brončana.

Najuspješnije predstavnice koje su zajedno osvojile sva Barokova prva mjesta bile su: Nika Dobovičnik, Petra Gašparac i Martina Štefinec.

Nika Dobovičnik je u kategoriji mlađih kadetkinja osvojila čak 5 zlatnih medalja i to u disciplinama 50 i 100 slobodno, 50 prsno, 50 delfin i 100 leđno. Osim pet zlatnih medalja dobila je i nagradu za najvredniji ženski rezultat u mlađe kadetskoj  konkurenciji.

Kadetkinja Petra Gašparac uspješan nastup okrunila je osvojvajanjem 3 zlatne i 1 brončane medalje. Najbolja je bila u disciplinama 100 i 200 leđno i 100 prsno, dok je u utrci 200 prsno bila treća. Petra je u disciplinama 100 i 200 leđno isplivala svoje prve A norme za nastup na Prvenstvu Hrvatske.

Tri zlatne medalje osvojila je i mlađa juniorka Martina Štefinec koja je bila uvjerljivo najbrža u utrkama 50, 100 i 200 prsno. Uz tri pobjede,  postavila je i nove rekorde mitinga na dionicama 100 i 200 prsno .

Medalje su za Barok u mlađe juniorskoj kategoriji osvojili još: Luka Cvetko, Mirta Vučetić i Buga Stipan. Luka je bio 2. na 100 slobodno i 3. na 50 slobodno,  Mirta bila 2. na 50 prsno, a Buga 3. na 50 delfin.

U mlađekadetskoj konkurenciji dvije medalje osvojili su Erik Hunjek i Leona Juriša, a jednu Mila Mitrović. Erik je bio 2. na 100 slobodno, te 3. na 100 leđno, Leona je osvojila 2. mjesta u utrkama 100 leđno i 100 slobodno, dok je  Mila bila 2. u utrci 100 prsno. 

Osim navedenih osvajača medalja na mitingu su nastupili i: Nikola Briški, Ivan Vitković, Hrvoje Smontara, Danijel Gašparić, Lovro Ranković, Matej Čok, Fran Stolnik, Luka Štumberger, Vid Ilčić, Bruno Obrstar, Karlo Rogina, Niko Balenta, Luka Kokotec, Dorian Klepač, Fran Čurdija, Ivan Turkalj, Edi Jupić, Leon Makovac, Miran Piskač, Filip Kukec, Enio Sakač, Damian Keliš, Lovro Juretić, Ida Marić, Noa Stolnik, Tia Mihinjač, Patricija Lončarić, Iva Vresk, Lana Cvetko, Katja Balažinec, Dora Jurak, Ivona Valentak, Tea zebec, Hana Ivanković, Anamarija Zavrtnik, Lara Ranković, Mirta Obelić, Anja Mirilović, Jana Paulišić i Jana Čok. Svi su ostvarili zadovoljavajuće rezultate i u većini svojih utrka isplivali osobne rekorde ili na razini osobnih rekorda.

 

9.Klupsko natjecanje PK BAROK – IZVJEŠTAJ

U petak 04.12.2015. tradicionalno je povodom dana Grada održano  9. po redu klupsko natjecanje PK Barok na kojem su u nastupili svi plivači kluba. Oko 200 plivača i plivačica demonstriralo je  svoje plivačko umijeće pred svojim roditeljima, prijateljima, djedovima i bakama koji su ih zdušno bodrili glasnim navijanjem. Svim članovima uručeni su prigodni pokloni i medalje. Natjecateljima koji su branili boje kluba na državnom prvenstvu uručena su posebna priznanja. Nagradu za iznimne uspjehe u protekloj sezoni dobio je plivač Karlo Rajković. Sve je proteklo u revijalnom tonu, a najviše su se veselili najmlađi plivači koji su uz veliku potporu punih tribina ostvarili prve nastupe u životu. Posebno ih je oduševio dolazak Sv. Nikole koji je djelio slatke poklone.

 

Najava

MINI GRAND PRIX: „5. SV.NIKOLA“ (Varaždin, 12.12.’15)- NAJAVA

Zbog visoke kvalitete prethodnih godina, plivački miting miting  „Sv. Nikola“ je uvršten u HPS –ov sustav natjecanja pod nazivom „Mini Grand Prix Hrvatska“.  U sustavu je ukupno 8 mitinga, a plivači trebaju nastupiti na minimalno 6 mitinga ukoliko žele ući u bodovanje za konačni poredak. Osim Baroka, domaćini ovih natjecanja su plivački klubovi: Šibenik, Zadar, Medveščak, Mladost, Dubrava, Sisak i Mornar. Natjecanja se protežu tijekom cijele sezone, te se  4 održavaju u 25-metarskim bazenima, a 4 u 50-metarskim bazenima.

U organizaciji PK Barok, a povodom dana Grada, u subotu (12.12.’15.) će se na varaždinskim gradskim bazenima održati jubilarni peti po redu međunarodni plivački miting „Sv.Nikola“. Lanjsko izdanje mitinga okupilo je 314 natjecatelja iz 25 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Ove godine očekuje se još veći broj sudionka, a dolazak su najavili i klubovi iz Mađarske.

Natjecanje će se održati u dva dijela, prvi s početkom u 9.00 sati, a drugi s početkom u 15.30 sati. Plivati će se ukupno 12 pojedinačnih disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji, a odličja će se dijeliti u A, B i C kategorijama koje obuhvaćaju uzraste mlađih kadeta i kadeta. Organizator je pored medalja osigurao raznolike nagrade za tri prvoplasirana u svakoj kategoriji i disciplini u muškoj i ženskoj konkurenciji. Najbolji plivač i plivačica natjecanja, kao i najbolji treneri biti će nagrađeni i posebnom nagradom.                                                

Barok će na domaćem bazenu predstavljati oko 30-ak članova, a ovim putem iz kluba pozivaju sve ljubitelje sporta da dođu podržati varaždinske plivače koji će demonstrirati svoja znanja i pokušati ostvariti što bolje rezultate.

 

Izvor:
Foto:

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje