Povežite se s nama

Crna kronika

Čak desetero muškaraca starije dobi zajedno 49-godišnjakinjom godinama zlostavljali dvije ženske osobe

Objavljeno:

- dana

GNJUSNI ZLOČIN

Čak desetorica muškaraca starije dobi sa šireg varaždinskog, međimurskog i zagrebačkog prostora su zajedno s 49-godišnjakinjom završili u pritvoru PU varaždinske zbog kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta.

– Policijski službenici PU varaždinske u suradnji s Županijskim državnim odvjetništvom u Varaždinu dovršili su opsežno kriminalističko istraživanje nad više osoba. Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su 49-godišnja žena i desetorica muškaraca starije dobi kroz duže vremensko razdoblje višestruko spolno iskorištavali i zlostavljali dvije ženske osobe počevši od vremena kad su one bile maloljetne dobi. Protiv počinitelja su podnesene kaznene prijave te su predani pritvorskom nadzorniku PU varaždinske – izvijestili su u današnjem priopćenju.

Apel: Prijavite sve sumnjive postupke i ponašanja!

Napominju da je u zadnje vrijeme nizom represivnih i proaktivnih postupanja policija u Hrvatskoj u značajnoj mjeri razotkrila kaznena djela iz sive zone kriminaliteta na štetu djece, posebno kaznena djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djece.

– Koristimo priliku i pozivamo djelatnike odgojno-obrazovnih institucija (tete u vrtićima, učitelje, nastavnike, profesore), djelatnike intervencijsko-pomagačkih službi i profesija (zdravstveni djelatnici, socijalni radnici i druge), aktiviste udruga civilnog društva, predstavnike vjerskih institucija, medija kao i sve dobronamjerne i odgovorne građane naše zajednice koji u svom redovnom radu imaju i ostvaruju kontakte s djecom da s punim povjerenjem policiji prijave sve sumnjive postupke i ponašanja pojedinaca prema djeci kako bi se pravovremeno spriječila svaka mogućnost ugrožavanja ove posebno ranjive kategorije našeg društva – apelirali su.

 

Izvor:
Foto: ARHIVA RT

Crna kronika

Vozačica i trogodišnje dijete ozlijeđeni u slijetanju te prevratnju auta na autocesti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

hitna pomoć

Jučer, 22. lipnja, oko 18.20 sati na autocesti A-4 u prometnoj nesreći ozlijeđene su dvije osobe.

Osobnim vozilom je iz smjera Varaždina u smjeru Zagreba upravljala djevojka starosti 27 godina. Prilikom mijenjanja prometne trake brzinu vozila nije prilagodila stanju i uvjetima ceste, te je izgubila nadzor nad upravljačem vozila i probila zaštitnu ogradu kolnika autoceste, te udarila u zemljani nasip nakon čega se vozilo prevrnulo na krov.

Ozljede je zadobila vozačica i 3-godišnje dijete.

Medicinska pomoć pružena im je u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede im za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Crna kronika

Izgorjela radiona i dio krovne konstrukcije kuće u Župancu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

vatra požar
Foto: Ilustracija

U ponedjeljak, 21. lipnja, oko 23.30 sati u Župancu, izbio je požar u kući u vlasništvu 50-godišnjaka, javila je PU varaždinska.

Očevid su obavili policijski službenici u suradnji s inspektorom zaštite od požara.

Kako je utvrđeno očevidom, požar je izbio uslijed kratkog spoja na električnim instalacijama koje vode od razvodne kutije do elektromotora blanjalice za drvo u radioni, te je došlo do zapaljenja gorivih tvar i lakova, boja i drvene krovne konstrukcije.

Požar se proširio na cijeli objekt radione koji je u potpunosti izgorio te dio krovne konstrukcije kuće s inventarom.

Na mjesto događaja izašli su vatrogasci DVD Mali i Veliki Bukovec koji su ugasili požar.
Ozlijeđenih osoba nije bilo, već je nastupila materijalna šteta koja se procjenjuje na 200.000 kuna.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!