Povežite se s nama

Međimurje

Čak i ako stan kupite na kredit, njegovim iznajmljivanjem napravit ćete dobar posao

Objavljeno:

- dana

U ŠTO ULOŽITI

Ljudi koji su uspjeli odvojiti nešto novca sa strane često se pitaju kako sačuvati vrijednost novca. Je li im novac u banci siguran? Hoće li novac izgubiti vrijednost?

Brojnim se građanima unatoč “poplavi” raznih mogućnosti ulaganja koja se nude na financijskom tržištu, kao što su ulaganje u dionice ili pak neki od niza fondova, najsigurnije čini ulaganje u nešto “opipljivo”, kao što su nekretnine.

Investiranje u nekretnine jedan je od najmanje rizičnih poslova pod uvjetom da ga za vas obave stručne osobe koje se time profesionalno bave. Posao s nekretninama ima svoje specifičnosti, a najvažnija je da se obično radi o dugoročnom ulaganju. Međutim, ako se novac uloži u kvalitetan projekt, tj. nekretninu i kratkoročno se može dobro profitirati. Nedvojbeno je da će se stan ili neka druga nekretnina u budućnosti prodati skuplje ili će se barem vratiti uloženo. Potrebno je to promatrati kao vid štednje.

Garsonijera je – dobitak

Ako se radi o ulaganju i kupuje se nekretnina za posao, tako se treba i postaviti. Krivo bi bilo takvu nekretninu promatrati na način na koji ocjenjujemo onu koja rješava naše stambeno pitanje. Najvažnije je da nekretnina predstavlja dobar omjer uloženog i dobivenog i predstavlja odličnu investiciju za budućnost.

Kada se kupuje nekretnina, treba odmah napraviti dugoročan plan prodaje ili ostvarivanja dobiti od određene nekretnine, jer samo na taj način ćete uspjeti napraviti dobar posao. Građani koji su kreditno sposobni, a imaju riješeno stambeno pitanje, sve više prepoznaju kupnju stana kao dobro ulaganje, odnosno čak i alternativnu štednju jer dok “djeca ne odrastu” ili im ne zatreba novac, taj se stan može iznajmljivati. Ako se stan kupuje na kredit, planira se da će se veći dio rate kredita pokrivati iz najma pa tako najamnina otplaćuje kredit.

Naime, dvosobni stan se može kupiti za oko 50.000 tisuća eura. Kod kredita bez obzira na rok otplate, iznajmljivanje stana pokazat će se povoljnim s obzirom na to da se za najam mjesečno može dobiti od 220 do 300 eura, što ovisi o lokaciji, stupnju uređenosti i drugome. To pokriva veći dio mjesečne rate kredita. Dakle, u ovom će se slučaju kroz najam stana isplatiti velik dio kredita, a ne treba zaboraviti kako će u konačnici nekretnina ostati u vlasništvu, kao i da će njena vrijednost u budućnosti rasti.

Najam otplaćuje kredit

Ako se, primjerice, kupuje garsonijera, iznos kredita bit će još manji, a najamnine garsonijera, tj. manjih jednosobnih stanova vrlo su visoke. Uzimajući u obzir da najam takvog stana u sadašnjim prilikama stoji oko 180 do 220 eura, ispada da je takvo ulaganje vrlo dobar posao, odnosno da se iz samog najma stambeni kredit može gotovo u potpunosti isplatiti. A i njegova će vrijednost s vremenom rasti tako da se već i na toj razlici ostvaruje dobitak. Jedno od najisplativijih ulaganja je ulaganje u nekretnine na moru koje omogućuju ostvarivanje prihoda od iznajmljivanja.

Ako kupite nekretninu kao ulaganje, kroz najam vraćate kamate koje biste inače dobivali u banci i čuvate glavnicu. Možemo se pitati i hoće li cijene nekretnina još padati. Pouzdanog odgovora nema. Ipak, dugoročno ulaganje u nekretnine je sigurno, jer se cijene mogu vratiti na staro, a kvalitetna nekretnina na dobroj lokaciji može se dobro unovčiti kad prestane kriza.Ako samo trebate savjet ili ste pak odlučili uložiti sredstva u posao s nekretninama, stojimo vam na usluzi. U našoj ponudi uvijek postoji određeni broj nekretnina koje su pogodne za ulaganja.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Članovi DOSTI-ja na glazbenim radionicama svirali glazbenu pratnju za pjesmu „Zamisli život“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu provedbe prve godine programa „Ponudimo više IV“ koji provodi Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, održane su muzičke radionice u kojima su sudjelovali članovi Društva.

Radionice je provodila glazbena odgojiteljica Lidija Detić, a polaznici su od ritmičkih uzoraka korak po korak došli do sviranja glazbene pratnje za pjesmu „Zamisli život“ na ksilofonima, metalofonima i bas gitari.

Na kraju su polaznici radionica odabrali instrumente pa su zajedno odsvirali i otpjevali svoju verziju pjesme „Zamisli život u ritmu muzike za ples”.

Nastavite čitati

Međimurje

U ponedjeljak u Međimurju nema novih slučajeva zaraze koronom, no jedna osoba je preminula

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata nema pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 21. lipnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 5 osoba te je broj pozitivnih osoba na današnji dan 50.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 14 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata nije bilo hospitaliziranih pacijenata, otpušten je 1 pacijent, a pacijent je na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana u Međimurju je cijepljeno 1888 osoba, od čega 151 osoba prvom dozom i 1737 osoba drugom dozom.

S današnjim danom, s barem jednom dozom cijepljeno je 41.615 osoba, što iznosi 47,4 posto stanovništva starijeg od 18 godina.

U proteklih 7 dana cijepljeno je 4509 osoba, i to 644 osobe prvom dozom i 3865 osoba drugom dozom.

Svi oni koji se žele cijepiti, a nisu prijavljeni putem platforme ili još uvijek nisu dobili poziv za cijepljenje, moći će se cijepiti svaki radni dan od 9-13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 13-18 sati u trijažnoj garaži Županijske bolnice Čakovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!