Povežite se s nama

Međimurje

Čakovčani bi Posavca za gradonačelnika

Objavljeno:

- dana

Anketa

Hrvatska narodna stranka uoči nadolazećih lokalnih izbora testirala je odnose snaga u Čakovcu.

Naime, kako navodi Express, istraživanje agencije Promocija plus pokazuje da, ako to odluči, aktualni međimurski župan Matija Posavec u utrci za mjesto gradonačelnika u prvom krugu dobiva čak 45,3 posto glasova. SDP-ov gradonačelnik Stjepan Kovač osvojio bi 34,6 posto glasova. U istraživanju je testirana i projekcija drugoga kruga izbora, u kojem Posavec pobjeđuje Kovača s rezultatom 61,8 posto naprama 38,2 posto. Bude li se Posavec ipak ponovno kandidirao za župana, najvjerojatnije će slaviti pobjedu u prvom krugu, predmnijeva Express. No, tada ne bi mogao aktivirati svoj mandat saborskog zastupnika. Konačna odluka hoće li se Posavec odlučiti za utrku za poziciju župana ili gradonačelnika navodno još nije donesena u vrhu stranke i ona bi mogla uvelike ovisiti o dogovorima čelnika HNS-a SDP-a.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Prelog: treći puta ove godine podijeljene jednokratne naknade za novorođenčad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio VIPRO

U četvrtak, 28. rujna, u prostoru Gradske vijećnice Grada Preloga, gradonačelnik Ljubomir Kolarek treći puta je ove godine podijelio jednokratne naknade za novorođenčad. Ovom prilikom podijeljeno je ukupno 15 naknada.

Naknada za prvo dijete roditelja podnositelja iznosi 270 eura, za drugo dijete 350 eura, za treće 400, za četvrto 600, a za peto i svako sljedeće dijete u obitelji podnositelja zahtjeva naknada iznosi 730 eura.

Roditelji i dalje imaju pravo i na poklon bon za kupnju opreme za novorođeno dijete, a vrijednost poklon bona iznosi 70 eura. Ovom prilikom podijeljeno je pet naknada za prvo, šest naknada za drugo, tri naknade za treće dijete i dvije naknade za četvrto dijete u obitelji, za što je Grad ukupno osigurao 6480 eura.

Kao dodatni poklon podijeljene su i besplatne godišnje članarine za Knjižnicu i čitaonicu Grada Preloga, kao i poklon bonovi Dječjeg kluba SiMS. Grad Prelog ove je godine ukupno podijelio 49 naknada za novorođenčad.

Nastavite čitati

Međimurje

U nedjelju će se održati Jesenski sajam Općine Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nedjelju, 1. listopada 2023. godine, na trgu ispred Doma kulture Mala Subotica organizira se Jesenski sajam Općine Mala Subotica. Sajam počinje u 14 sati.

Jesenskom ugođaju Sajma doprinijet će dječja folklorna sekcija KUU Zvon, Puhački orkestar Općine Mala Subotica te tamburaški sastav „Vragolani“.

Oldtimer klub Međimurje-Čakovec će izložiti svoja oldtimer vozila na parkiralištu ispred Općine Mala Subotica, gdje će se vozila moći razgledati. 

U 18 sati u Domu kulture održat će se predstava „Gola istina“ u izvedbi Aleksandra Lazića koja je za starije od 14 godina. 

Na samom sajmu lokalni OPG-ovi izlagati će svoje proizvode te će biti organizirane jesenske radionice za djecu i roditelje. Na Jesenskom sajmu moći ćete uživati u langošima, pečenim kestenima, domaćim proizvodima lokalnih OPG-ova, itd. 

Ulaz na sva događanja je besplatan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje