Povežite se s nama

Međimurje

Čakovčanima čitali knjige

Objavljeno:

- dana

Međunarodni Dan pismenosti

Učenici 7.a razreda II. OŠ Čakovec su u povodu 8. rujna, Međunarodnog dana pismenosti,  promicali čitanje u javnosti.

 Na trgu ispred crkve sv. Nikole u Čakovcu čitali su knjige kako bi građanima ukazali na ljepotu čitanja.

Ujedno su se upoznali s lektirnim naslovima koje će čitati u sedmom razredu. Ovu aktivnosti u povodu Međunarodnog dana pismenosti organizirale su školska knjižničarka Nina Vugrinec i učiteljica hrvatskog jezika Ivana Jambrošić.

Izvor:
Foto:

Međimurje

„Međimurska priroda“ i na YouTube kanalu: videomaterijali na temu prirode Međimurja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novi sjaj stare platane u Nedelišću, Usamljeni starac, Lovrecove platane, Rode Međimurske županije, Dokumentarni film o haldama… samo je dio videomaterijala na temu prirode Međimurja, koji su dostupni na YouTube kanalu „Međimurske prirode“, Javne ustanove za zaštitu prirode Međimurske županije.

Najnoviji film pod nazivom „Drava i njezine ptice“ snimljen je tijekom 2020. godine. U njemu možete saznati odgovore na brojna pitanja. Što je fljojsarenje i ima li u Dravi zlata? Gdje možete prošetati po poučnoj stazi uz rijeku Dravu? Zašto brojimo ptice na akumulacijskim jezerima? Koje veze jelenak u šumi Čep ima s rijekom Dravom? Gdje Drava izvire?

– Pratite nas jer u narednim tjednima objavljujemo još više zanimljivih videa, a jedan od njih je o rijeci Muri – poručuju iz „Međimurske prirode“.

Nastavite čitati

Međimurje

Koronavirus u Međimurju: pozitivne 33 osobe, hospitalizirano je 80 osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 128 osoba, od čega su evidentirana 23 pozitivna slučaja na COVID-19 u Međimurskoj županiji, priopćio je 15. siječnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavile su se 42 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 376.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 35.475 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Testiranjima antigenskim brzim testovima koji se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima, primljena je informacija o 5 pozitivnih slučajeva.

Na temelju kliničke slike (bez testiranja) evidentirana su 4 pozitivna slučaja, dok je iz drugih županija prijavljena jedna pozitivna osoba s prebivalištem ili boravištem u Međimurskoj županiji.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 80 pacijenata pozitivnih na COVID-19, od toga je njih 9 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 9 pacijenata.

Na invazivnoj respiraciji nalazi se jedan pacijent. Nema preminulih osoba u protekla 24 sata.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno bilježimo 10.875 osoba pozitivnih na COVID-19, a ukupno su se oporavile 10.292 osobe.

Nastavite čitati