Povežite se s nama

Život i društvo

S dva festivala istog vikenda Čakovec na jedan vikend postao hrvatska art pozornica

Objavljeno:

- dana

U Čakovcu Zrinski art festival i 3FF

Prvog rujanskog vikenda čakovečku su umjetničku scenu obogatila dva festivala – Zrinski art festival i 3FF, festival alternative.

Međimurje se zadnjih godina etabliralo kao umjetnička i scena alternative pa stoga ne čudi da su oba festivala – na koje je ulaz bio besplatan – privukla veliki broj posjetitelja.

Na Zrinski art festivalu se predstavilo više od dvadesetak hrvatskih i slovenskih autora. Cijeli je festival jedna velika chillout zona za odmor i uživanje, s umjetničkim instalacijama, skulpturama, slikama, fotografijama, glazbenim i svjetlosnim instalacijama, suvremenim plesom i koncertima.

Istovremeno je u Gradskom parku, ispod dvorca Zrinskih, na programu – Festival alternative. Nastupaju brojni glazbenici, između kojih i Kries, Pridjevi i Gužva u 16-ercu.

Festival organizira ekipa iz kluba Prostor – „CeZaM“ Čakovec i Udruga mladih „3ff“, koja poručuje:

– Želimo da festival i glazba generiraju pozitivnu energiju, potaknu ljude na razmišljanje, kreativnost, ujedine ih i inspiriraju. Želimo potaknuti na stvaranje pozitivnih društvenih promjena, druženje, aktivizam, osobito u okolini u kojoj boravite – poručuju organizatori.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala igračke varaždinskim mališanima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala je Dječjem vrtiću Varaždin igračke, vrijedan didaktički Montessori materijal za rad s djecom te sokove i slatkiše.

U petak, 16. travnja, donaciju je u Dječjem vrtiću Trakošćanska uručio socijalni pedagog Nebojša Nikolić, predsjednik udruge „Vitezovi osmeha“ u pratnji Silvane Pavlović, predsjednice Zajednice škola za obrazovanje djece sa smetnjama u razvoju Republike Srbije, koja kao ravnateljica OŠ Dragan Kovačević iz Beograda boravi u radnoj posjeti Centru za obrazovanje Tomislav Špoljar. Uručenju donacije prisustvovao je i gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok, a na donaciji se zahvalila ravnateljica vrtića Jasenka Husnjak poklonivši donatorima crteže, radove varaždinske djece, koja zbog epidemioloških razloga nisu prisustvovala predaji igračaka.

Donacija Montessori igračaka stigla je u Varaždin zahvaljujući Darku Novoselu i Tatjani Novosel-Herceg koji su kao predstavnici vrlo poznatog i cijenjenog VaLMod programa sudjelovali na međunarodnoj online konferenciji „Logopedija u praksi – praksa u logopediji“ početkom travnja te su imali prilike iznijeti svoje iskustvo i razmišljanja vezana uz probleme čitanja i pisanja.

– Donacija je jedan vid humanitarnog djelovanja za dobrobit sve djece u Varaždinu i pokazuje kako se svijet može učiniti boljim kroz dobra djela i uz dobru volju ljudi – riječi su predsjednika udruge Vitezovi osmeha Nebojše Nikolića koji ističe kako je donacija još jedan iskorak u višegodišnjoj suradnji s Darkom Novosel i Tatjanom Novosel-Herceg.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sljedeći tjedan nemojte zaboraviti ponijeti kišobran

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Promjenljivo i nestabilno vrijeme nastavlja se i u tjednu pred nama, uz povremenu kišu i pljuskove. Ipak, danju će postupno biti toplije, no jutra i dalje (pro)hladna.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a na području Varaždinske i dijelovima Međimurske županije gotovo svaki dan će padati kiša.

Manja količina kiše se očekuje u ponedjeljak i utorak, ali će srijeda biti uglavnom sunčana. Kiša se vraća u četvrtak i petak.

Ipak, izgleda da će subota i nedjelja biti sunčane i suhe.

Temperatura će se kretati između 3 °C i 16 °C.

Nastavite čitati