Povežite se s nama

Međimurje

Čakovec će dograditi dva dječja vrtića i izgraditi jedan novi: za gradnju i opremanje dobili 10,5 milijuna kuna

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Grad Čakovec dobio je 10,5 milijuna kuna za sufinanciranje projekata dogradnje dva dječja vrtića i izgradnju novog gradskog vrtića. Potvrđeno je to iz Ministarstva znanosti i obrazovanja koje je odobrilo sva tri prijavljena projekta Grada Čakovca i gradske Razvojne agencije ČAKRA. Naime, Sva tri projekta uspješno su prošla fazu procjene projektnih prijedloga u postupku dodjele bespovratnih sredstava te udovoljavaju kriterijima javnog poziva.

– Ovo samo još jedan dokaz da je Čakovec sredina koja je ulaganje u djecu i obrazovanje prepoznala kao najbolju polugu budućeg razvoja, ali i da spremno dočekuje sve natječaje za financiranje iz državnih i europskih fondova – poručili su iz Grada Čakovca nakon objave rezultata javnog poziva.

– U proteklom razdoblju pripremali smo dokumentaciju i projekte koji su u svakom trenutku spremni za apliciranje na natječaje koji se otvaraju. Ova tri projekta velika su po iznosima ulaganja, ali i utjecajem koji će imati na naše mlade obitelji, djecu i sve djelatnike u predškolskom odgoju. Uz modernizaciju postojećih objekata izgradit ćemo novi i novi te na taj način svakom djetetu omogućiti mjesto u vrtiću. To smo već ostvarili u jaslicama, a uza sve veći broj mladih obitelji i djece, sada ćemo stvoriti uvjete da rasteretimo roditelje kod upisa djece u vrtiće, jer će biti mjesta za sve. To je osnovno što moramo osigurati kao grad koji želi zadržati svoje mlade – rekla je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, dodavši da su u Gradu itekako svjesni da se samo ulaganjima u cjelokupnu vertikalu obrazovnog sustava na gradskome području, djeci i mladima mogu osigurati najbolji uvjeti s kojima će uspješno nastaviti školovanje te kasnije graditi poslovne karijere.

Više od 85 posto čakovečke djece u dobi od triju do šest godina starosti pohađa vrtić, što je jedan od najvećih postotaka među hrvatskim gradovima.

Međimurje

Gradonačelnik Kolarek i predsjednik Udruge umirovljenika Novak potpisali Sporazum o sufinanciranju rada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek i predsjednik Udruge umirovljenika Prelog Franjo Novak potpisali su Sporazum o sufinanciranju rada.

Radi se o Sporazumu kojim se regulira zapošljavanje osobe na poslovima potrebnima za Udrugu umirovljenika Prelog, čime će se uvelike olakšati njihov rad.

– Stranke ovog Sporazuma o sufinanciranju rada (u daljnjem tekstu Sporazum) suglasno utvrđuju zajednički interes za angažiranjem osobe koja će kao zaposlena osoba obavljati tekuće poslove potrebne za redovito funkcioniranje Udruge, a posebno poslove provođenja projektnih aktivnosti na projektima Udruge – stoji u jednom od članaka Sporazuma.

Gradonačelnik Kolarek istaknuo je zadovoljstvo potpisanim Sporazumom, naglasivši veliko zadovoljstvo što su Udruga umirovljenika Prelog i sve njihove sekcije izuzetno aktivne, s velikim brojem članova koji se uključuju u brojne aktivnosti.

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurski informatičari zabilježili još jedno drugo i treće mjesto u Hrvatskoj logo ligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šest članova udruga Mladi informatički stručnjaci i Međimurski informatički klub sudjelovalo je nedavno na 3. kolu Hrvatske logo lige, natjecanju državnog karaktera za osnovnoškolce koje se provodi u šest kola raspoređenih tijekom školske godine, a čiji je organizator Hrvatski savez informatičara.

Najmlađi natjecatelj udruga MIS i MIK bio je Tibor Kraljić, učenik 3. razreda. S osvojenih 100 bodova kolo je okončao šestim mjestom.

Učenik 4. razreda Josip Sobočan osvojio je 5. mjesto, a u istoj kategoriji natjecao se i Ivan Rudi Drk koji je kolo završio kao šestoplasirani.

Među učenicima 5. razreda udruge MIK i MIS imale su tri predstavnika. Najznačajniji uspjeh postigao je Lovro Žagar s osvojenim 2. mjestom, Gita Radiković zauzela je 3. mjesto, dok je Fran Topolnjak natjecanje okončao četvrtom pozicijom.

Svi navedeni učenici polaznici su tečaja Algoritmi LOGO koji se odvija u sklopu Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije, programa koji udruge MIK i MIS provode s visokomotiviranim i potencijalno darovitim učenicima, a koji se odvija pod pokroviteljstvom Međimurske županije. Izvoditelj tečaja, a ujedno i mentor učenicima na natjecanjima bio je Viktor Lazar, mag. inf.

Sljedeće kolo natjecanja održat će se od 10. do 20. veljače.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje