Povežite se s nama

Međimurje

Čakovec i ove godine organizira Porcijunkulovo, a trajat će četiri dana

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Turistička zajednica grada Čakovca započela je s prijavama za ovogodišnje Porcijunkulovo koje će se održati od 30. srpnja do 2. kolovoza. Riječ je o tradicionalnoj kulturno – turističkoj manifestaciji, koja će ove godine obilježiti 57. godinu održavanja, a koja će doživjeti određene prilagodbe s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju.

Manifestacija se svake godine tematski i obujmom širila, da bi danas stekla status najveće turističke manifestacije u Međimurskoj županiji koja privlači velik broj posjetitelja u Čakovec. Manifestacija objedinjuje najbolje od svega što Međimurje nudi.

Gradska Turistička zajednica stoga je uputila poziv izlagačima i ugostiteljima za dostavu prijava za sudjelovanje na ovogodišnjem Porcijunkulovu s obzirom  na ograničeni broj izlagačko – prodajnih mjesta.

Više informacija može se pročitati na stranicama TZ-a grada Čakovca.

Međimurje

Općina Sveti Juraj na Bregu objavila natječaj za dodjelu stipendija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Da studentima svaka kuna uvijek dobro dođe, znaju iz Općine Sveti Juraj na Bregu koja je ovih dana objavila Javni natječaj za dodjelu stipendija u akademskoj godini 2021./2022.

Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu stipendija imaju studenti s područja Općine Sveti Juraj na Bregu uz određene uvjete, a uz pismenu zamolbu potrebno je priložiti i dokumentaciju. Prijave se podnose na adresu Općine, a o rezultatima natječaja podnositelji prijava bit će obaviješteni u roku od 15 dana od odluke općinskog načelnika o dodjeli stipendija.

Sve potrebne informacije studenti mogu dobiti u Jedinstvenom upravnom odjelu ili na općinskim web stranicama.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec domaćin besplatne edukacije o korištenju sunčeve energije u kućanstvima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zelena energetska zadruga (ZEZ) ponovno provodi turneju „Dobra energija“ kojom promovira korištenje solarne energije u hrvatskim gradovima, a domaćin prvog predavanja je grad Čakovec. Turneja „Dobra energija“ u Čakovcu će se održati u utorak, 19. listopada, a njezino središnje događanje je besplatna edukacija o solarnoj energiji koja će biti održana u zgradi Scheier od 16 sati.

Teme će biti: trošak ugradnje, kućne sunčane elektrane, uvjeti za ugradnju, potrebna dokumentacija, prilike za sufinanciranje i udruživanje sa sugrađanima s ciljem razmjene energije. Edukacija je besplatna, a svi zainteresirani svoje sudjelovanje moraju potvrditi putem prijavnog obrasca.

Zelena energetska zadruga kampanju provodi u suradnji s europskom inicijativom „Sporazum gradonačelnika“, Udrugom gradova i Udrugom „Pokret otoka“. Prošlogodišnje prvo izdanje turneje održano je u 11 gradova kontinentalne Hrvatske i Istre, a ove godine obuhvatit će se 12 gradova na području sjeverne i središnje Hrvatske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje