Povežite se s nama

Crna kronika

Mladiću koji je u stanu skrivao više od dva kilograma raznih droga određen istražni zatvor!

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 27. kolovoza donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (22) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 25. kolovoza u Čakovcu, u cilju daljnje neovlaštene prodaje, držao kod sebe tri paketa s ukupno 18.8 grama droge sintetskog kanabinoida Galaxy.

U njegovu stanu u Čakovcu dan kasnije pronađeno je više od 480 grama droge sintetskog kanabinoida Galaxy, više od 300 grama droge marihuane, 5.220 komada tableta droge MDMA ecstasy, više od 50 grama droge MDMA ectasy u prahu, 2 grama droge amfetamin – speed, te digitalna vaga za precizno mjerenje mase, preša za izradu tableta i gotovo 3.5 kilograma praška za bojanje. Neki od navedenih predmeta služe za preradu droge u tablete.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Crna kronika

Kod mladog Ivančanina nađena 52 grama amfetamina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

droga amfetamin PU međimurska1
Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec dovršili su kriminalističko istraživanje nad mladićem starosti 22 godine.

Sumnja se da je kod sebe ilegalno posjedovao 52 grama bijele praškaste materije nalik na opojnu drogu.

Vještačenjem praškaste materije u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ utvrđeno je da se radi o kemijskoj drogi amfetamin, javila je policija.

Policijski službenici su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog podnijeli kaznenu prijavu za kazneno djelo neovlaštena proizvodanja i promet drogama nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Lopov ukrao dječja kolica vrijedna nekoliko tisuća kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 17. travnja, u poslijepodnevnim satima na parkiralištu uz nasip akumulacijskog jezera HE Dubrava kod naselja Oporovec nepoznati počinitelj ukrao je dječja kolica koja je vlasnik ostavio pokraj svog osobnog automobila i otišao u šetnju nasipom.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja kaznenog djela podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati