Povežite se s nama

Međimurje

Čakovec: Natjecali se u krosu, a najmlađi sudjelovali i u „Proljetnoj rapsodiji“

Objavljeno:

- dana

Velik broj Čakovčana i Međimuraca koji su subotu prijepodne, 14. svibnja, iskoristili za boravak u gradu, imao je priliku sudjelovati u nizu manifestacija.

Osim što je obilježen prvi Hrvatski dan šećerne bolesti, Društvo „Naša djeca“ Čakovec, Grad Čakovec i Turistička zajednica Grada Čakovca organizirali su „Proljetnu rapsodiju“.

>>„Međimurski slatkiši“ plavim balonima i fizičkom aktivnošću obilježili 1. Hrvatski dan šećerne bolesti

Trgom Republike prošetali su odgojitelji i djeca iz čakovečkih dječjih vrtića te se ujedno predstavili nastupima na glavnoj pozornici.

„Proljetna rapsodija“ organizirana je povodom Međunarodnog dana obitelji koji se obilježava 15. svibnja.

– Obitelj je ta koja odgaja i stvara mlade osobe sa svojim karakterom, vrijednostima, kulturom, običajima i tradicijom. Uživajte sa svojom obitelji, zajedno se veselite, plešite, igrajte, a najvažnije – provedite vrijeme zajedno – poručili su iz TZ-a Grada na čelu s predsjednicom, ujedno i gradonačelnicom Ljerkom Cividini.

Gradonačelnica je otvorila i ovogodišnji Proljetni kros Međimurja, 31. kros u organizaciji Atletskog kluba „Međimurje“ Čakovec u Perivoju Zrinskih.

Pritom su snage odmjerili osnovnoškolci, svaki razred zasebno, međimurske srednje škole, od 1. do 4. razreda zajedno u jednoj kategoriji, te dječji vrtići s područja Međimurja u dvije kategorije: predškolci i mlađi.

Međimurje

FOTO Pohvale i darovi za najuspješnije učenike OŠ Jože Horvata Kotoriba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Za najuspješnije učenike i mentore Osnovne škole Jože Horvata Kotoriba 23. lipnja načelnik Općine Kotoriba Dario Friščić organizirao je prijam kako bi im uputio riječi pohvale i uručio prigodne darove za izniman uspjeh na smotrama i natjecanjima, gdje su postigli zavidne rezultate u ovoj nastavnoj godini.

Ovom gestom načelnik je razveselio učenike koji su se natjecali na državnim natjecanjima te njihove mentore. U uvodnom dijelu prigodnim se riječima obratio svim pristiglim učenicima i njihovim mentorima te ravnateljici škole Snježani Matoš, nakon čega se svaki učenik predstavio i ukratko ispričao u čemu je bio uspješan. Potom su mentori ukratko ispričali svoje doživljaje s natjecanja i priprema te otkrili daljnje planove.

Nagrađeni su ovi učenici i mentori: Lovro Erdelji – Državno natjecanje iz informatike (mentorica Karmen Somi), Dorotea Tilošanec i Nela Kovačić – Državno natjecanje iz tehničke kulture (Jelena Tuksar), Ana Markan – Državno natjecanje iz biologije (Lidija Ribić), Karla Novak i Ivan Markan te Vanessa Balog i Vito Peranec – Državna smotra projekata iz područja građanskog odgoja i obrazovanja, razredna nastava (Adela Horvat i Nenad Pogorelec), Mia Rajher i Gabrijel Dolenec te Sara Matulin i Lovro Erdelji – Državna smotra projekata iz područja građanskog odgoja i obrazovanja, predmetna nastava (Romina Volar).

Nastavite čitati

Međimurje

Prijam za Jakova Vuka iz Macinca: osvojio je Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinski načelnik Nikola Novak u prostorijama je Općinske uprave Općine Nedelišće priredio prijam za Jakova Vuka iz Macinca, studenta Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta koji je osvojio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu.

Jakov je primio Rektorovu nagradu za znanstveni rad u području biomedicine i zdravstva pod nazivom „Sinteza i karakterizacija novih hibrida harmina i primakina s potencijalnim citostatskim djelovanjem“, koji je izradio u akademskoj 2020./2021. godini u okviru istraživačkog projekta „Derivati harmina kao potencijalni antimalarici“ Hrvatske zaklade za znanost.

Rektorova nagrada dodjeljuje se za najbolje studentske radove znanstvenog sadržaja, odnosno, umjetnička ostvarenja radi poticanja znanstveno-istraživačkog i umjetničkog rada te promicanja studentskog stvaralaštva.

Općinski načelnik Nikola Novak poželio mu je sreću u daljnjem školovanju i u profesionalnoj karijeri, a za poticaj mu je dodijeljena i financijska nagrada.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje