Povežite se s nama

Međimurje

Čakovec: odluke o gradnji otvorenih bazena i rekonstrukciji tržnice, a vrijednost projekata je 35,5 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Grad Čakovec i njegovi građani uskoro bi trebali dobiti dva nova reprezentativna objekta. Naime, na 26. sjednici Gradskoga vijeća Grada Čakovca vijećnici su donijeli odluke o provođenju dvaju dugoočekivanih projekata. Riječ je o gradnji otvorenih bazena, projektu vrijednom 27,38 milijuna kuna, te rekonstrukciji Gradske tržnice, čije je vrijednost radova procijenjena na 8,13 milijuna kuna.

Prostor sadašnjih bazena tako bi trebao biti obogaćen dodatnom ponudom. Predviđena je gradnja bazena za rekreaciju, bazena za plivanje dužine 50 metara s četiri trake, dječjeg bazena, vodenog igrališta te popratnih servisnih i ugostiteljskih objekata.

Rekonstrukcija Gradske tržnice pak obuhvaća uređenje zelene tržnice s natkrivanjem i postavom klupa za prodaju na otvorenom te izvedbu zatvorenog dijela tržnice za prodaju mesnih i mliječnih proizvoda, uređenje partera trga i zelenih površina, postavljanje urbanog mobilijara, uređenje parkirališnih mjesta na zapadnom dijelu tržnice i rekonstrukciju instalacija.

Također, gradski vijećnici su dali zeleno svijetlo da se započne s izradom detaljnih planova uređenje „Matice hrvatske“ i gospodarske zone Istok – Pustakovec. Dana je suglasnost gradskom komunalnom poduzeću Čakom za zaduženje za nabavu komunalnih vozila i opreme.

Dobre vijesti s Gradskog vijeća stigle su i na adresu Umjetničke škole „Miroslav Magdalenić“. Naime, Umjetnička škola djeluje u zgradi koja je u vlasništvu 18 međimurskih jedinica lokalne samouprave i tvrtke Međimurje plin, što onemogućava školu da se javlja na natječaje za sufinanciranje, primjerice sufinanciranje energetske obnove zgrade. Svi suvlasnici složili su se da se vlasništvo prenese na Umjetničku školu.

Međimurje

Na području Međimurja lani 358 brakova, rođeno 15 parova blizanaca!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Međimurska županija objavljuje podatke o broju upisa rođenih i umrlih osoba te broju sklopljenih brakova i životnih partnerstava upisanih u državne matice rođenih, vjenčanih i umrlih te registar životnog partnerstva matičnih ureda Čakovec, Dekanovec, Kotoriba, Mala Subotica, Mursko Središće, Nedelišće, Prelog i Štrigova.

Broj upisa novorođene djece u maticu rođenih u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2020. godine:

U državne matice rođenih u 2020. godini upisano je 1163 djece.

Od ukupnog broja, rođeno je 565 ženske djece i 598 muške djece te je od toga u braku rođeno 619 djece, a izvan braka 544-ero.

Po nacionalnoj pripadnosti rođeno je 855 Hrvata, 292 Roma te ostalih nacionalnosti 16.

Rođeno je 15 parova blizanaca.

Broj upisa u maticu umrlih u Međimurskoj županiji u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2020. godine:

U državne matice umrlih u 2020. godine upisano je 1350 umrlih osoba.

Od ukupnog broja umrlih osoba upisano je 688 žena te 662 muškarca.

Po nacionalnoj pripadnosti u maticu umrlih upisano je 1305 Hrvata, 21 Rom te ostale nacionalnosti 24.

Broj brakova sklopljenih u Međimurskoj županiji i upisanih u maticu vjenčanih u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2020. godine:

U 2020. godini u državne matice vjenčanih upisano je 358 brakova.

Sklopljeno je 215 građanskih brakova te 143 vjerska braka s učinkom građanskoga braka.

U 2020. godini sklopljeno je 1 životno partnerstvo osoba istog spola.

Podaci Upravnog odjela za opću upravu i imovinsko pravne poslove Međimurske županije – Odsjek za osobna stanja građana

Nastavite čitati

Međimurje

Napreduju radovi na dogradnji Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Međimurska županija

Nastavljajući praksu dobre suradnje, Međimurska županija i Općina Sveti Juraj na Bregu u studenome prošle godine potpisale su sporazum o financiranju dogradnje i opremanja školske zgrade Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu.

Radovi na rekonstrukciji su u tijeku i napreduju prema planu, a zahvaljujući investiciji škola će dobiti nove 4 učionice, 2 kabineta i prostore za dodatne sadržaje.

Riječ je o jednoj od većih škola u Međimurju koja kontinuirano povećava broj učenika.

Vrijednost projekta je 2,6 milijuna kuna kojima će se pokriti troškovi projektiranja, izvođenja i opremanja, a završetak radova planira se do sredine ožujka.

Nastavite čitati