Povežite se s nama

Međimurje

Čakovec pod lampionima i u koloni sjećanja u spomen na žrtvu Vukovara

Objavljeno:

- dana

Čakovec je jedan od gradova u kojima će se u petak, 18. studenoga održati program u sklopu obilježavanja 25-te obljetnice pada Vukovara, odnosno Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.

Program pod nazivom “I u mom gradu Vukovar svijetli“ organizira Koordinacija udruga iz Domovinskog rata Međimurske županije u suradnji s Gradom Čakovcem te Međimurskom županijom, a počinje 16.30 sati okupljanjem kod Spomen ploče na igralištu NK „Sloga“ Čakovec. U 17 sati slijedi formiranje kolone sjećanja u kojoj će sudjelovati pripadnici Počasnog zdruga UDVDR RH PMŽ sa zastavama, hrvatski branitelji sudionici obrane Vukovara, članovi obitelji nestalih i smrtno stradalih hrvatskih branitelja, djelatnici PUM, predstavnici političkog, vjerskog, kulturnog i javnog života Grada i Županije, članovi Udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata učenici osnovnih i srednjih škola i žitelji Međimurske županije, s upaljenim lampionima. Kolona se formira kod igrališta i kreće se ulicama Luja Bezeredija, Nikole Pavića, Preloškom, Ante Starčevića, Ruđera Boškovića i Vladimira Nazora. Nakon postavljanja lampiona u Vukovarskoj ulici, njima će se ispisati simbol stradanja i hrvatskog zajedništva – Vukovarski vodotoranj na Trgu Republike. Sveta misa za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje i žrtve obrane Vukovara počinje u 18.30 sati u čakovečkoj crkvi Svetog Nikole Biskupa. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

U petak u Međimurju 21 novi slučaj zaraze koronom, preminula je jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 129 uzoraka, od čega je evidentirano 20 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 15,5% pozitivnih od broja testiranih, priopćio je 17. rujna županijski Stožer civilne zaštite.

Iz drugih županija prijavljen je 1 pozitivan slučaj kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 10 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 123.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 67.479 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 8 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirana je 1 osoba, nema otpuštenih osoba te nema pacijenata na respiraciji.

Umrla je jedna osoba, ženska osoba stara 88 godina s brojnim pridruženim bolestima.

Nastavite čitati

Međimurje

Glasajte za najbolji europski projekt: Međimurska županija u finalu s Metalskom jezgrom i 1,2,3…PALIM LAMPICU!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Čak 31 EU projekt natječe se za titulu najboljega u ovogodišnjem izboru za Najbolji županijski EU projekt kojeg organizira Jutarnji list u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj te portalom župan.hr, uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Pobjednici će biti proglašeni na svečanoj dodjeli koja će se održati na Danima regionalnog razvoja i fondova EU u listopadu, a biraju se u kategorijama: Doprinos znanosti i inovacijama; Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici; Doprinos prekograničnoj suradnji, Doprinos poduzetništvu.

Međimurska županija u finalu se natječe s dvama projektima: u kategoriji Doprinos znanosti i inovacijama s projektom Razvojno-edukacijski centar za metalsku industriju – Metalska jezgra Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA, a u kategoriji Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici s projektom 1,2,3…PALIM LAMPICU! – razvoj sustava podrške (potencijalno) darovitim učenicima u Međimurskoj županiji Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA.

Za projekte možete glasovati na posebnoj posebnoj platformi Jutarnjeg lista – OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje