Povežite se s nama

Međimurje

Čakovec: veliko priznanje projektu “Muzej za Pogled”

Objavljeno:

- dana

Grad Čakovec je primio povelju Središnjega koordinacijskog odbora akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ za najuspješniju naj-akciju.

Ovu prestižnu nagradu Čakovec je dobio za projekt „Muzej za Pogled“, koji je provela Udruga „Pogled“ u suradnji s Muzejom Međimurja Čakovec i kliničkom psihologinjom Jelenom Klinčević, vanjskom suradnicom Udruge i članicom Koordinacijskog odbora akcije „Grad Čakovec – prijatelj djece“.

Grad Čakovec je status „Grada – prijatelja djece“ stekao među prvima u Hrvatskoj 2005. godine i otad vodi osobitu brigu o svojim najmlađim sugrađanima. Projekt „Muzej za Pogled“ je na Središnjem koordinacijskom odboru predstavila autorica projekta Jelena Klinčević, a povelju za uspješno provedenu naj-akciju primile su predstavnica Udruge „Pogled“ Patricia Kuhta, ravnateljica Muzeja Maša Hrustek Sobočan, dječja gradonačelnica Čakovca Dorja Vincek i vijećnica Dječjeg vijeća Izabella Kurti.

Ciljevi projekta „Muzej za Pogled“ bili su uvođenje djece s poremećajem iz autističnog spektra u svijet muzeja i likovne kulturne baštine na njima primjeren način, poticanje njihove znatiželje i kreativnosti sudjelovanjem na likovnim radionicama u Muzeju, postizanje pozitivnog utjecaja na socioemocionalnu adaptaciju i komunikaciju djece te senzibiliziranje društvene zajednice za specifične potrebe ove populacije.

Na dodjeli priznanja bili su i predsjednica Koordinacijskog odbora akcije „Grad Čakovec – prijatelj djece“ Marija Hegeduš-Jungvirth, članica Odbora Jelena Klinčević, predstavnik Grada Igor Mesarić, predsjednica Društva „Naša djeca“ Čakovec Gordana Šoltić Siladi i voditeljica Dječjeg vijeća Katarina Pahek Čajić.

Međimurje

U Međimurju četvrte listopadske subote 90 novozaraženih COVID-om, u bolnici 28 pacijenata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 288 uzoraka, od čega je evidentirano 89 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 30,9% pozitivnih od broja testiranih. Brzim antigenskim testiranjem evidentiran je 1 pozitivan nalaz na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata oporavilo se 14 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 449. Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 72.922 uzorka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 28 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 7 osoba, otpuštene su 2 osobe, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji i nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Međimurje

Putopisno-književna večer: Milan Majerović-Stilinović u Križovcu predstavio svoju prvu knjigu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Centar za posjetitelje "Med dvemi vodami"

U Centru za posjetitelje „Med dvemi vodami“ u Križovcu prošlog je tjedna održana putopisno-književna večer na kojoj je Milan Majerović-Stilinović predstavio svoju prvu knjigu „Što sam naučio na planini“.

Majerović-Stilinović je novinar, reporter, urednik i voditelj, savjetnik za komunikacije i odnose s javnošću te autor Facebook bloga „Što sam naučio na planini“ koji je postao osnova za predstavljenu knjigu.

Probranu publiku, većinom članove međimurskih planinarskih društava, pisanom riječi knjige tijekom večeri vodilo je nekoliko moderatora: tu su bili Siniša Golub, ravnatelj Javne ustanove „Međimurska priroda“ koja je bila domaćin i organizator večeri, te Roberta Radović, novinarka i predsjednica Planinarskog kluba „Extrem“ Čakovec.

Na „vrući“ stolac pitanja za milijun ne kuna, već planinarskih emocija, sjećanja, događaja i impresija, sjela je i Sonja Vršić, predsjednica Planinarskog društva „Bundek“ iz Murskog Središća.

Posjetitelji večeri doznali su niz detalja Milanovih planinarskih impresija iskazanih na osobit, gotovo pjesnički način jer, kako on ističe, u brdima „isključuje svoj mikrofon i sluša orkestar planina“.

Kulturna zbivanja u Centru „Med dvemi vodami“ nastavljaju se i početkom studenoga. Ponovo stiže nakladnik Libricon, ovog puta predstavljajući knjigu „Alpinist“ s autorskim potpisom Borislava Aleraja.

Putopisno-književna večer zakazana je za srijedu, 3. studenoga, s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje