Županijska bolnica Čakovec jedna je od rijetkih hrvatskih bolnica koja kontinuirano bilježi priljev novih liječnika, a posljednjim zapošljavanjem osam liječnika oformljen je i Odjel ortopedije. Kao presudni razlog dolaska u čakovečku bolnicu liječnici ističu izvrsne radne uvjete te suvremenu infrastrukturu i modernu opremu.

– Jedan od ključnih ciljeva u mandata ovog rukovodstva bolnice bilo je stabiliziranje odljeva kadrova i nedostatka liječnika u kirurškoj službi. U manje od godinu dana zaposleno je 11 specijalista, od čega tri oftalmologa, dva kirurga traumatologa, jedan vaskularni kirurg i pet ortopeda. Rezultat je to inicijative pročelnika i svih rukovoditelja unutar kirurške službe te aktualnog rukovodstva Bolnice. Nije izostala niti potpora Upravnog vijeća te Međimurske županije kao osnivača, poglavito kada je riječ o ulaganju u infrastrukturu i opremu – istaknuo je ravnatelj Županijske bolnice Čakovec doc.dr.sc. Tomislav Novinščak.

Uz pročelnika službe Dražena Krištofića i voditelja Odjela ortopedije i traumatologije Joška Smilovića, pristigli su novi liječnici iz Austrije, Varaždina, Zagreba i Dubrovnika: Matija Branilović, Denis Grgurović, Ivica Leto, Ana Magdalenić, Jasenko Mandić, Marko Labaš, Boris Lukić i Mladen Petrunić.

– Ne sjećam se je li se ikada dogodilo da jedna opća bolnica u jednome danu može predstaviti osam novih liječnika. To je doista rijetkost, kao i činjenica da se liječnik koji je otišao u Austriju gdje kirurzi imaju bolje radne i financijske uvjete, vratio u čakovečku bolnicu. Prije nekoliko godina kad smo krenuli s velikim investicijskim ciklusom, sa strategijom da nam obrazovanje i zdravstvo moraju biti temelj razvoja, suočavao sam se s porukama da je lako graditi zgrade, imati dobru opremu, ali što to vrijedi ako odlaze liječnici. Upravo bolji uvjeti, međutim, ulaganje u opremu i infrastrukturu pretpostavka su povratku liječnika.

Sada je jasno da su sve investicije imale smisla i pored toga što smo našim sugrađanima omogućili bolje uvjete liječenja, liječnicima smo stvorili bolje uvjete za njihov profesionalni rast i razvoj kroz regionalni Centar izvrsnosti iz područja interventne kardiologije, u budućnosti kroz Centar izvrsnosti iz područja ortopedije, većim brojem liječnika zasigurno ćemo smanjiti liste čekanja i biti spremni za izazov koji su pred nama. Imamo jasan cilj i smjer i sve što radimo u zdravstvenoj zaštiti i dalje ćemo raditi  u petoj brzini – poručio je međimurski župan Matija Posavec.

Pročelnik službe Dražen Krištofić istaknuo je da je ponosan što su mladi liječnici odlučili raditi u čakovečkoj bolnici jer je ovo upravo mlada ekipa puna entuzijazma.

– Naše kolege očekuju odlični uvjeti, imamo novi operacijski trak, Odjel ima 23 kreveta te ćemo ponuditi vrhunsku medicinu što se tiče ortopedije i traumatologije. Imamo vrhunskog vaskularnog kirurga i mnoge kolege koje će educirati i raditi s mladim kolegama, a u zajedničkoj sinergiji ponuditi najbolje pacijentima. Prošle godine smo bili značajno hendikepirani u tom smislu, imali smo dežurstva i ispomoć vanjskih kolega iz ustanova iz Zagreba, ali uspjeli smo to sanirati tako da imamo sada i zapošljavamo svoje ljude. Zahvaljujemo inicijativi Međimurske županije i ove godine idemo u rekonstrukciju odjela dječje i abdominalne kirurgije i tu ćemo imati vrhunske uvjete za rad – dodao je Krištofić.

Komentari

Komentara