Čakovečka umjetnica Kristina Gita Kavran, poznata po svojoj svestranosti, uskoro će se javnosti predstaviti videoizložbom slika.

Umjetnička djela vezana su pričom koja nosi naziv “Nepredvidljivo predvidljivi univerzum tihog svijeta u našoj svijesti”. Priča je pokrenuta s nekoliko hvalevrijednih ciljeva.

– Želim poručiti da u ovakvim vremenima nikako ne smijemo pognuti glavu, jer u svakoj se tami nalazi tračak svjetlosti! – kaže Kristina, koja je ujedno i redateljica “happeninga”.

– Opus slikarskih umjetničkih djela koji sam prezentirala u videu početak je mojeg rada. Djela su nastala kombinacijom različitih metoda i stilova, ovo je moja prva prezentacija koja je nastajala godinu dana i broji 80 slikarskih djela. To nije jedna obična izložba, već je to i određen performans koji se u Hrvatskoj na ovakav način pojavljuje prvi put.
Slike bilježe moja stanja i moja slikarska propitivanja u traženju pravoga izraza samog života i ljubavi – objašnjava umjetnica.

Dodaje da je jedan od ciljeva ovoga jednogodišnjeg istraživanja i stvaranja želja da se od prodaje slikarskih djela kupe zvučni didaktički elementi za rad s djecom koji su nužno potrebni da bi se rad s djecom digao na višu razinu te tako obogatio njihov razvoj.

Odgovoran za kameru i montažu u ovom projektu bio je Žan Novosel, a snimanje je odrađeno u svečanoj dvorani Muzeja Međimurja. Poveznica na videopromociju bit će dostupna na Youtube kanalu “Art, music and thoughts by Kristina Gita Kavran” od petka, 30. listopada, nakon 18 sati.

Komentari

Komentara