U sklopu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 25. obljetnice vojno-redarstvene akcije “Oluja”, u srijedu, 5. kolovoza, Zrinska garda Čakovec sudjelovala je na misnom slavlju za domovinu u Župnoj crkvi svetog Nikole biskupa u Čakovcu koju je predslavio župni vikar fra Ivan Crnković.

Nakon toga izaslanstva Zrinske garde, čakovečkog Ogranka Matice hrvatske i Zmajskog stola Čakovec Družbe “Braća Hrvatskoga Zmaja” uputila su se do spomenika 78 poginulih i nestalih branitelja iz Međimurja u Perivoju Zrinskih, u kojem je položen vijenac te su zapaljene svijeće.

Prisutnima se prigodno obratio predsjednik Zrinske garde Čakovec Đuro Bel, istaknuvši važnost velike osloboditeljske akcije “Oluja” kojom se 5. kolovoza 1995. godine u državni ustavnopravni poredak vratio veliki dio dotad okupiranog područja Hrvatske. Molitvu za preminule branitelje predvodio je Gardin duhovnik fra Stanko Belobrajdić.

U čast braniteljima gardisti i bubnjari predvođeni zapovjednikom Davorom Bratkovićem su upriličili novouvježbanu smjenu straže na Trgu Republike u Čakovcu.

Komentari

Komentara