Povežite se s nama

Međimurje

Čakovečki sport dio je Adventa u gradu Zrinskih

Objavljeno:

- dana

Nakon odličnih reakcija prošle godine Zajednice sportskih udruga Čakovca i ove je u sklopu Adventa u gradu Zrinskih organizirala „Sportski Advent u Čakovcu“.

Riječ je o manifestaciji koja se provodi tijekom četiri subote Adventa, a prvo događanje je bila „Dječja biciklijada i romobilijada“ održana danas u Perivoju Zrinski. Nekoliko minuta nakon što je otvoreno čakovečko klizalište, ni 50-tak metara dalje na ulasku u Perivoj Zrinski okupila se vesela karavana koju je činilo 100 sudionika, što djece, što njihovih roditelja, baka i djedova. Razigrani mališani stigli su na biciklima s pomoćnim kotačima, biciklima na guranje bez pedala, romobilima, a bilo je i onih najmanjih koje su roditelji gurali u kolicima ili guralicama.

Svi oni došli su kako bi odradili jedna krug oko Perivoja, ali su bili jako iznenađeni kada su vidjeli tko će ih voditi po kružnoj dionici dužoj od dva kilometra. Sa dalekog sjevera Europe u Čakovec je samo zbog njih stigao Djed Božićnjak, ali ne na saonicama već na posebnom prijevoznom sredstvu – na biciklu. Na veliko oduševljenje djeca, ali i odraslih upravo je djedica u crvenom kostimu predvodio zagrijavanje i pripremu za start „Dječje biciklijade i romobilijade“. Djede Božićnjak je pokazao i veliku brigu za male čakovečke sportaše jer je on bio na čelu kružne biciklističko-romobilističke dionice oko Starog grada Zrinskih.

Nakon odvoženog kruga svakom od malenih sudionika podijelio je i slatke poklone. Iz čakovečke sportske zajednice poručuju kako nije bilo teško organizirati ovakav event jer je odrađen u suradnji s Gimnastičkim klubom Marijan Zadravec Macan. Trenerica u klubu Tanja Mesarić Novak pohvalno se osvrnulo na subotnje prijepodne u gradskom središtu. „Bilo nam je super, a i vrijeme nam je išlo na ruku. Današnji dan smo nazvali pravi ljetno-zimskim jer je sunce i nebo izgledalo kao da je sredina ljeta, dok su temperature bile zimske.

Pohvaljujem sve sudionike, i male i velike te ih pozivam da nam se pridruže i sljedeće subote kada pripremamo Orijentacijsko kretanje sa zadacima“ poručila je trenerica Tanja. Potporu projekta Sportski Advent u Čakovcu daje Turistička zajednica Grada Čakovca, a svi sudionici bilo od koje četiri adventske sportske subote dobivaju kupon za čaj ili kuhano vino. 

Međimurje

Gradonačelnik Kolarek i predsjednik Udruge umirovljenika Novak potpisali Sporazum o sufinanciranju rada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek i predsjednik Udruge umirovljenika Prelog Franjo Novak potpisali su Sporazum o sufinanciranju rada.

Radi se o Sporazumu kojim se regulira zapošljavanje osobe na poslovima potrebnima za Udrugu umirovljenika Prelog, čime će se uvelike olakšati njihov rad.

– Stranke ovog Sporazuma o sufinanciranju rada (u daljnjem tekstu Sporazum) suglasno utvrđuju zajednički interes za angažiranjem osobe koja će kao zaposlena osoba obavljati tekuće poslove potrebne za redovito funkcioniranje Udruge, a posebno poslove provođenja projektnih aktivnosti na projektima Udruge – stoji u jednom od članaka Sporazuma.

Gradonačelnik Kolarek istaknuo je zadovoljstvo potpisanim Sporazumom, naglasivši veliko zadovoljstvo što su Udruga umirovljenika Prelog i sve njihove sekcije izuzetno aktivne, s velikim brojem članova koji se uključuju u brojne aktivnosti.

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurski informatičari zabilježili još jedno drugo i treće mjesto u Hrvatskoj logo ligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šest članova udruga Mladi informatički stručnjaci i Međimurski informatički klub sudjelovalo je nedavno na 3. kolu Hrvatske logo lige, natjecanju državnog karaktera za osnovnoškolce koje se provodi u šest kola raspoređenih tijekom školske godine, a čiji je organizator Hrvatski savez informatičara.

Najmlađi natjecatelj udruga MIS i MIK bio je Tibor Kraljić, učenik 3. razreda. S osvojenih 100 bodova kolo je okončao šestim mjestom.

Učenik 4. razreda Josip Sobočan osvojio je 5. mjesto, a u istoj kategoriji natjecao se i Ivan Rudi Drk koji je kolo završio kao šestoplasirani.

Među učenicima 5. razreda udruge MIK i MIS imale su tri predstavnika. Najznačajniji uspjeh postigao je Lovro Žagar s osvojenim 2. mjestom, Gita Radiković zauzela je 3. mjesto, dok je Fran Topolnjak natjecanje okončao četvrtom pozicijom.

Svi navedeni učenici polaznici su tečaja Algoritmi LOGO koji se odvija u sklopu Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije, programa koji udruge MIK i MIS provode s visokomotiviranim i potencijalno darovitim učenicima, a koji se odvija pod pokroviteljstvom Međimurske županije. Izvoditelj tečaja, a ujedno i mentor učenicima na natjecanjima bio je Viktor Lazar, mag. inf.

Sljedeće kolo natjecanja održat će se od 10. do 20. veljače.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje