Povežite se s nama

Međimurje

Čakovečki sportaši još jednom pokazali humanost i okupili se na dobrovoljnom darivanju krvi

Objavljeno:

- dana

Još jednom su čakovečki sportaši pokazali svoju humanost. Ovog puta na akciji dobrovoljnog darivanja krvi koju su zajednički organizirali Zajednica sportskih udruga Čakovca, Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec i GP Ekom pod nazivom „Čakovečki sportaši daruju krv“.

Darivanju krvi na čakovečkim Gradskim bazenima Marija Ružić odazvalo se 30-tak sportaša, trenera i sportskih djelatnika. Predsjednik Zajednice sportskih udruga Čakovca Bojan Ružić kazao je kako je nakon prve akcije održane u veljači dogovoreno s Gradskim društvom Crvenog križa da akcija postane tradicionalna i da se održi dva puta godišnje.

– Darivanje krvi je privilegija zdravih ljudi, a u tu skupinu definitivno spadaju sportaš – izjavio je Ružić i dodao kako su sportaši uvijek bili poznati po svojoj humanosti, a to su demonstrirali još jednom.

Cilj akcije bio je popularizirati davanje krvi među tom populacijom, posebno među onim sportašima koji do sada nisu dali krv. Želja je Zajednice sportskih udruga Čakovca da se i oni redovito odazivaju ovakvim humanitarnim akcijama i da budu dio velike obitelji darivatelja krvi.

Jedan od onih koji je dao krv u ovoj, ali i akciji od prije sedam mjeseci bio je Dragutin Naranđa, instruktor u Međimurskom nogometnom savezu.

– Čim sam čuo da će biti akcija odmah sam odlučio doći. S veseljem sam se odazvao i smatram kako bi svi sportaši zbog svoje dobre fizičke kondicije trebali dati krv kako bi pomogli onima kojima je potrebna – poručio je Naranđa.

Liječnica Tatjana Mušlin iz Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu rekla je kako se u Zagrebu i sjevernom dijelu Hrvatske dnevno treba skupiti 400-450 doza krvi kako bi se opskrbile sve bolnice.

– Na svu sreću za sada ima dovoljno darivatelja. Uvijek postoje neki mjeseci kada je to manje poput ljetnih, ali kroz cijelu godinu imamo adekvatan priliv krvi – rekla je, ali i upozorila:

– Naša populacija stari, pa stare i darivatelji krvi. Sada treba privući što više mladih građana kako i u budućnosti ne bi bilo nestašica.

Iz Zajednice sportskih udruga Čakovca i Gradskog društva Crvenog križa Čakovec najavili su kako će ova akcija sigurno biti održavana i dalje.

Međimurje

VIDEO “Oprosti mi” novi singl i spot međimurskog pjevača Hjera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novi singl i videospot nedavno je izdao Hrvoje Krištofić-Hjer.

Pjevač iz Čakovca o kojem smo već pisali ovoga se puta predstavlja pjesmom “Oprosti mi”. Izdavač je Hamar Media/Vera Music. Autor teksta je sam Hjer, dok je glazbu napisao Miroslav Lesić Lesique, koji je zaslužan i za aranžman, produkciju, mix te mastering.

Prateće back vokale otpjevali su Bruno Kovačić, Vjekoslav Ključarić, Miroslav Lesić Lesique, Mario Jagec, Alen Železnjak, Ivan-Goran Herman, Alen Horvat-Zeko, Vanja Ovčar, Dorian Stipčić, Gabriela Hrženjak, Tamara Korunek i Klementina Vodušek.

Poslove režije, kamere i montaže odradio je Žan Novosel, dok je Virna Hošnjak iz Plesnog studija “Korak” autorica koreografije, a u paru s Bernardom Baračem iz istog Studija u spotu je i plesala.

Uživajte u spotu!

Nastavite čitati

Međimurje

Početna konferencija projekta „Snažno zaželi“ u D. Kraljevcu: 10 žena pruža pomoć za 70-ak korisnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO Studio M

U srijedu, 13. listopada, u prostorijama Općine Donji Kraljevec održana je početna konferencija projekta „Snažno zaželi“ USR-a „Sport za sve“ Općine Donji Kraljevec.

Ovim projektom omogućeno je da se i dalje u lokalnoj zajednici pruži prilika za dodanom vrijednošću koja će se manifestirati u boljoj svakodnevnici naših sumještana u nepovoljnom položaju, kao i osjećaju korisnosti žena koje će se zaposliti na projektu. 

Projekt „Snažno zaželi“ i Program zapošljavanja žena u Općini Donji Kraljevec u skladu su s europskim i nacionalnim preporukama o unapređenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena. Navedeni projekt uspješan je nastavak projekta „Snažno zaželi i ostvari – faza I“.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 28. lipnja 2021. godine te se provodi u razdoblju od 15 mjeseci, odnosno do 9. mjeseca 2022. godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi 900.480 kuna.

U stopostotnom je iznosu financiran bespovratnim sredstvima Europske unije. 

Prema planu i programu projekta, na području Općine zaposleno je 10 žena koje pružaju pomoć u kući za 70-ak krajnjih korisnika u razdoblju od 12 mjeseci, što će spriječiti preranu institucionalizaciju te dovesti do smanjenja siromaštva i nezaposlenosti.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje