Povežite se s nama

Međimurje

Međimurskom županu u Cannesu uručeno priznanje “Financial Timesa” za top 10 regija za investicije u Europi

Objavljeno:

- dana

Međimursku županiju prestižni “fDI magazine” uvrstio je u TOP 10 malih regija Europe za strategiju privlačenja stranih investicija. Na velikoj svečanosti priređenoj u francuskom gradu Cannesu ovo priznanje “Financial Timesa” osobno je međimurskom županu Matiji Posavcu uručila glavna urednica tog lista, Courtney Fingar.

Najmanjoj hrvatskoj županiji ovo je već druga nagrada “Financial Timesa”. Međimurje je bilo rangirano kao treće u kategoriji malih europskih regija još 2010./2011. godine, također za promicanje izravnih stranih ulaganja. Vrijedi spomenuti kako je Međimurska županija i nositelj nagrade za poduzetništvo “Stvaratelji za stoljeća”, koju je dobila prije dvije godine među osam zemalja i 174 kandidata.

Međimursku delegaciju činili su, osim župana, i direktorica Regionalne razvojne agencije Međimurje (REDEA-e), Sandra Polanec Marinović, voditelj Odjela za razvoj gospodarstva u REDEA-i, Jako Horvat, pročelnik Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti, Darko Radanović, i pročelnik Upravnog odjela za poslove župana, Goran Gotal.

– Moram naglasiti kako je ovo jedno od prestižnijih rangiranja bilo koje regije, potpuno nezavisno, visoko objektivno i kvalitetno, ali je pritom i dokazano da poduzetnici i investitori na rang obraćaju mnogo pozornosti – rekla je glavna urednica “Financial Timesa”.

-Ovo je još jedno priznanje da u Međimurju dobro radimo i da je to prepoznato na europskoj poslovnoj karti – konstatirao je međimurski župan koji je odradio i radni sastanak s gradonačelnikom Kijeva, Vitalijem Kličkom.

-Upravo su ovakvi susreti s čelnim ljudima europskog biznisa i najboljih europskih regija ključ daljnjeg razvoja, privlačenja novih investitora i ulaganja u međimursko gospodarstvo – zaključio je Posavec.

Međimurje

Povodom Svjetskog dana voda: Međimurske vode predstavile infrastrukturu i tehnologiju kojom upravljaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tvrtka Međimurske vode će Svjetski dan voda, 22. ožujka, ali i cijeli ovaj tjedan obilježavati na način da svojim korisnicima, vlasnicima, školarcima i svim zainteresiranim građanima pokažu dio goleme komunalne vodne infrastrukture kojom upravljaju, ali i onu koja se još gradi.

– Za međimurske škole otvaramo vrata našeg najvećeg pročistača, onog u Čakovcu, da bi učenicima pokazali što tamo radimo. Sudionici će moći vidjeti kakva voda dolazi na uređaj, a kakva se po završetku tretmana ispušta. Pokazat ćemo im naše specijalno vozilo za čišćenje odvodnje i ukazati im na izazove koje zajedničkim snagama trebamo rješavati. Nadamo se da ćemo ih dovoljno zainteresirati i motivirati da bi oni postali akceleratori promjena te da će neki od njih biti inovativni dio kolektiva Međimurskih voda – poručuju iz međimurske tvrtke te pozivaju zainteresirane učitelje i profesore da se za obilazak prijave na e-mail: [email protected]

Inače, 22. prosinca 1992. godine u Rio de Janeiru, Opća skupština UN-a proglasila je Svjetski dan voda da bi upozorila na neprocjenjivu vrijednost vode, ali i njezinu sve veću ugroženost. Od tada se svake godine počevši od 1993., Svjetski dan voda obilježava 22. ožujka, kao dan kad se podsjećamo na važnost voda i jačamo svjesnost o više od 2,2 milijarde ljudi koji nemaju pristup sigurnoj vodi. 

Obilježavanje koordinira UN-Water, organizacija Ujedinjenih naroda za vodu, a fokus Svjetskog dana voda podrška je ostvarenju 6. cilja održivog razvoja: pitka voda i odvodnja za sve do 2030. godine.

Ovogodišnja tema usmjerena je na ubrzanje promjena. Voda utječe na svakog od nas, stoga svatko od nas treba krenuti u akciju. Svaka promjena, ma kako mala bila čini razliku, a ovogodišnjim sloganom „Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu” pozvani su svi da djeluju.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Željeznička postaja u Buzovcu do kraja idućeg mjeseca zablistat će u novom sjaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt uz željezničku postaju Buzovec u Čakovcu već godinama nije u obliku i funkciji kakav Čakovec zaslužuje.

Stoga je Međimurska županija ishodila suglasnost HŽ-Infrastrukture i odlučila organizirati obnovu vanjskog pročelja objekta čekaonice na ovoj željezničkoj postaji.

U ponedjeljak, 20. ožujka, krenuli su pripremni radovi koje će u okviru nastavnog plana i programa odraditi učenici Graditeljske škole, dok će fasadu s muralima ukrasiti učenici Gospodarske škole te će do kraja idućeg mjeseca željeznička postaja u Buzovcu zablistati u novom sjaju, rekli su iz Županije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje