Povežite se s nama

U fokusu

Cecelja: Nisam plakala kad nam je poplavljena Bernarda. Nas 145 radili smo kao jedan i spasili isporuku

Objavljeno:

- dana

USPJEŠAN BUSINESS CAFFE

– Slatko je biti poduzetnik, lijepo je biti svoj gazda, ali taj gazda ima jako puno tereta na svojim leđima.

Čak i pozitivni teret je teret jer vi kad dobijate nagrade i priznanja imate ih obavezu opravdati, poboljšati, napraviti nešto još bolje. Svi koji kreću u svijet poduzetništva trebaju biti svjesni da će naići na mnoge kamene i kamenčiće na koje će se spotaknuti. Njih treba zaobići ili preskočiti jer prepreka uvijek ima, ali uvijek ima i rješenja – poručila je mladim poduzetnicima poznata hrvatska poduzetnica Bernarda Cecelja, vlasnica poduzeća Bernarda koja je bila jedna od troje gostiju prvog Business caffea koji je održan jučer u Boutique park hotelu u Varaždinu i koji je okupio brojne poduzetnike sa sjevera Hrvatske.

Nije važan ni novac, ni status, ni imidž, već želja za stvaranjem

Poznata poduzetnica prisjetila se svojih početaka, kada je igrom slučaja kupila prvi stroj i pokrenula proizvodnju te u 18 godina stvorila današnju uspješnu tvrtku koja ima 230 zaposlenika, ali i teških trenutaka kao što je bila poplava u Pušćinama.

– Kad sam vidjela što se dogodilo pitala sam se što sad? Jasno mi je bilo da sjediti i plakati nema smisla. Dogodila se katastrofa, no rekla sam idemo. Čekali smo da voda počne opadati i nas svih 145 zaposlenika, od radnika do direktora, radili smo kao jedan, kao tim, sve očistili te uspjeli spasiti robu i isporučiti je u roku – ispričala je Cecelja i otkrila da je dalje više ne tjera ni status, ni imidž, ni novac, već želja za stvaranjem.  

– Kupila sam prvo jednu staru kuću, pa još jednu, pa još jednu i evo, sad su tu već i projekti za zdravstveni centar u Toplicama –  otkrila je Cecelja

– Baš kao što u početku, kad sam kupila stroj i nisam znala što učiniti, otkud krenuti i kako dalje,  tako je i sada bilo u Varaždinskim Toplicama. Kupila sam prvo jednu staru kuću sa željom da je adaptiram i napravim apartmane, onda sam kupila još jednu, pa još jednu i evo, sad su tu već i projekti za zdravstveni centar – otkrila je Cecelja.  

O svojim poslovnim počecima i izazovima na koje su nailazili govorili su i Damir Kirić, vlasnik GumiImpexa i Nada Zver, vlasnica Ivančice, a o tome koliko je teško i lijepo biti poduzetnik osvrnula se Kristina Ercegović, začetnica Business caffea kroz koji je do danas prošlo 10.000 ljudi, na kojima je govorilo 250 govornika koji su međusobno sklopili poslove „teške“ čak 10 milijuna eura, što je zapravo najveća vrijednost ovih poslovnih eventa.

Prvi Business caffe u Varaždinu vodila je Kristina Androlić, koja je preuzela licencu za Business caffe za cijelu sjevernu Hrvatsku. Kako je bilo na prvom eventu u Varaždinu pogledajte na fotografijama Ivana Agnezovića.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Iz Grada otkrili kakva sudbina čeka skulpture redovnika koje je naručio Čehok

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin objavio je odgovore na vijećnička pitanja od prošle sjednice Gradskog vijeća. Među ostalim, napokon je poznata informacija što će biti sa skulpturama redovnika u Parku Ivana Pavla II., koji su dobili nacionalnu prepoznatljivost nakon što je prošle godine zbog njih izbila mini afera.

Što Grad planira sa skulpturama zanimalo je vijećnika Ivana Obadića.

Bosilj: Spomenik redovnicima stajao je 345.000 kuna, a rješenje je potpisano tri dana prije drugog kruga izbora

– Grad Varaždin će u narednom razdoblju ukloniti skulpture budući da ih sam autor do sada nije uklonio, iako je od strane Grada, odnosno odvjetničkog ureda koji zastupa Grad Varaždin, zahtjev upućen još u listopadu 2021. godine. Nakon što Grad ukloni skulpture sa lokacije u Parku Ivana Pavla II. iste će biti stručno uskladištene do pravnog razrješenja situacije koja je nastala sklapanjem Ugovora o izradi i postavi skulpture ,,Crkveni redovi Varaždina” odnosno isporukom skulptura koje nisu izrađene od ugovorenog materijala zbog čega je autor skulptura obaviješten o pokretanju postupka raskida Ugovora – odgovorili su iz Grada Varaždina.

Podsjetimo, Grad je odlučio ukloniti skulpture nakon što je sudsko vještačenje utvrdilo da nisu izrađeni od dogovorenog materijala. Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj tada je rekao da su skulpture stajale 345.000 kuna, a rješenje je potpisano tri dana prije drugog kruga izbora

Međutim, do sada iz Proračuna Grada Varaždina nisu isplaćena sredstva vezano uz izradu skulptura odnosno vezano uz Ugovor o izradi i postavi skulptura ,,Crkveni redovi Varaždina“.

U Gradu ističu i da se u međuvremenu javio autor Nikola Šanjek s prijedlogom mirnog rješavanja spora.

Spomenimo i da jedna skulptura podsješća na bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka, koji ih je i naručio.

Nastavite čitati

U fokusu

Pronađite posao po mjeri u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite svoj potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri! Prijavite se na portalu posao.hr i sretno!

Eko Taxi d.o.o. zapošljava na radnom mjestu Vozač (m/ž). Mjesto rada Varaždin. Potpune prijave poslati putem linka  najkasnije do 01.08.2022.

KTC d.d. zapošljava na radnom mjestu Prodavač na odjelu tehnike (m/ž). Mjesto rada Varaždin. Potrebno radno iskustvo od jedne godine. Prijave poslati putem linka do 12.07.2022.

Knauf Insulation d.o.o. zapošljava na radnom mjestu Proizvodno – transportni radnik (m/ž). Mjesto rada Novi Marof. Nudimo regres, božićnicu, uskrsnicu, plaćen sistematski pregled jednom godišnje, Multisport karticu. Prijave poslati putem linka do 08.07.2022.

Ivančica d.d. zapošljava na radnom mjestu Asistent u marketingu (m/ž). Mjesto rada Ivanec. Traži se osoba sa dobrim komunikacijskim i organizacijskim sposobnostima. Prijave poslati putem linka do 06.07.2022.

Radio Sjeverni.FM traži djelatnika na radnom mjestu Voditelj/voditeljica programa (m/ž). Mjesto rada Varaždin. Tražimo radijskog voditelja sklonog timskom i kreativnom radu te dinamičnoj radnoj atmosferi. Prijave poslati putem linka do 01.07.2022.

Eko Taxi d.o.o. zapošljava na radnom mjestu Vozač (m/ž). Mjesto rada Čakovec . Potpune prijave poslati putem linka  najkasnije do 01.08.2022.

Autokuća Gašparić d.o.o. zapošljava na radnom mjestu Asistent u odjelu postprodaje (m/ž). Mjesto rada Čakovec.Iskustvo rada u servisu, prednost iskustvu povezanom s vozilima i strojevima. Prijave poslati putem linka do 14.07.2022.

PERUTNINA PTUJ – PIPO d.o.o. za proizvodnju i trgovinu zapošljava na radnom mjestu Kontrolor/kontrolorka kvalitete u industriji mesa. Mjesto rada Čakovec. Nudimo isplatu božićnice, regresa i ostalih prigodnih nagrada. Prijave poslati putem linka do 04.07.2022.

KTC d.d. zapošljava osobu na radnom mjestu Konobar (m/ž). Mjesto rada Prelog. Prijave poslati putem linka najkasnije do 05.07.2022.

TOPLICE SVETI MARTIN društvo s ograničenom odgovornošću za revitalizaciju i rekreaciju zapošljava na radnom mjestu Radnik/ca na održavanju tehničkih postrojenja. Mjesto rada Toplice Sveti Martin. Odgovoran je za pravovremeno, pravilno i kvalitetno izvršavanje poslova i delegiranih zadataka. Prijave poslati putem linka do 15.07.2022.

Više poslova potražite klikom na link i pretražite trenutno raspoložive radne pozicije za prijavu. Sretno u potrazi!

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje