Povežite se s nama

U fokusu

Cecelja: Nisam plakala kad nam je poplavljena Bernarda. Nas 145 radili smo kao jedan i spasili isporuku

Objavljeno:

- dana

USPJEŠAN BUSINESS CAFFE

– Slatko je biti poduzetnik, lijepo je biti svoj gazda, ali taj gazda ima jako puno tereta na svojim leđima.

Čak i pozitivni teret je teret jer vi kad dobijate nagrade i priznanja imate ih obavezu opravdati, poboljšati, napraviti nešto još bolje. Svi koji kreću u svijet poduzetništva trebaju biti svjesni da će naići na mnoge kamene i kamenčiće na koje će se spotaknuti. Njih treba zaobići ili preskočiti jer prepreka uvijek ima, ali uvijek ima i rješenja – poručila je mladim poduzetnicima poznata hrvatska poduzetnica Bernarda Cecelja, vlasnica poduzeća Bernarda koja je bila jedna od troje gostiju prvog Business caffea koji je održan jučer u Boutique park hotelu u Varaždinu i koji je okupio brojne poduzetnike sa sjevera Hrvatske.

Nije važan ni novac, ni status, ni imidž, već želja za stvaranjem

Poznata poduzetnica prisjetila se svojih početaka, kada je igrom slučaja kupila prvi stroj i pokrenula proizvodnju te u 18 godina stvorila današnju uspješnu tvrtku koja ima 230 zaposlenika, ali i teških trenutaka kao što je bila poplava u Pušćinama.

– Kad sam vidjela što se dogodilo pitala sam se što sad? Jasno mi je bilo da sjediti i plakati nema smisla. Dogodila se katastrofa, no rekla sam idemo. Čekali smo da voda počne opadati i nas svih 145 zaposlenika, od radnika do direktora, radili smo kao jedan, kao tim, sve očistili te uspjeli spasiti robu i isporučiti je u roku – ispričala je Cecelja i otkrila da je dalje više ne tjera ni status, ni imidž, ni novac, već želja za stvaranjem.  

– Kupila sam prvo jednu staru kuću, pa još jednu, pa još jednu i evo, sad su tu već i projekti za zdravstveni centar u Toplicama –  otkrila je Cecelja

– Baš kao što u početku, kad sam kupila stroj i nisam znala što učiniti, otkud krenuti i kako dalje,  tako je i sada bilo u Varaždinskim Toplicama. Kupila sam prvo jednu staru kuću sa željom da je adaptiram i napravim apartmane, onda sam kupila još jednu, pa još jednu i evo, sad su tu već i projekti za zdravstveni centar – otkrila je Cecelja.  

O svojim poslovnim počecima i izazovima na koje su nailazili govorili su i Damir Kirić, vlasnik GumiImpexa i Nada Zver, vlasnica Ivančice, a o tome koliko je teško i lijepo biti poduzetnik osvrnula se Kristina Ercegović, začetnica Business caffea kroz koji je do danas prošlo 10.000 ljudi, na kojima je govorilo 250 govornika koji su međusobno sklopili poslove „teške“ čak 10 milijuna eura, što je zapravo najveća vrijednost ovih poslovnih eventa.

Prvi Business caffe u Varaždinu vodila je Kristina Androlić, koja je preuzela licencu za Business caffe za cijelu sjevernu Hrvatsku. Kako je bilo na prvom eventu u Varaždinu pogledajte na fotografijama Ivana Agnezovića.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Građevinska inspekcija zatvorila je radove na parkiralištu u Trakošćanskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Građevinska inspekcija zatvorila je radove na proširenju parkirališta u varaždinskoj Trakošćanskoj ulici.

Podsjetimo, tamo se ruše breze i proširuje se parkirališe od prošlog tjedna. Mnogim građanima se ovo nije svidjelo, iz niza razloga, te su upozorili na nepravilnosti gradsku upravu Varaždina.

FOTO Žena u Trakošćanskoj stala ispred stroja i ne da rušiti zdrava stabla

Gradnja parkirališta bila je i tema aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća, održane, 22. veljače. SDP-ov Neven Bosilj tada je pitao ima li Grad sve potrebne dozvole za grdanju, ali konkretan odgovor nije dobio.

Bosilj je objavio da je on prijavio Grad građevinskoj inspekciji, a isto je učinila inicijativa Budimo grad.

Nepravilnosti su uočene i Građevinska inspekcija je zatvorila gradilište, te je postavljen njihov znak upozorenja.

– Još prošli četvrtak 18.2. sam osobno predao prijavu građevinskoj inspekciji zbog sumnje na protuzakonito uništavanje zelene površine u Trakošćanskoj koju je gradska vlast naumila pretvoriti u parking. TEK jučer (23.2.) je gradonačelnik Čehok dao nalog i elektroničkim putem je potpisan glavni projekt i prijava gradilišta. Tek je jučer, 23.2. inspekcija zatvorila gradilište i dala rok da svi nedostaci uklone – napisao je Bosilj.

Gradonačelnik Ivan Čehok potvrdio je zatvaranje gradilišta, rekao je da je Grad predao svu potrebnu dokumentaciju i očekuje vrlo brzo otvaranje gradilišta.

Nastavite čitati

U fokusu

U tijeku radovi na rekonstrukciji Trga Svetog Petra u Petrijancu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Petrijanec

U Općini Petrijanec nastavljaju se velika ulaganja u podizanje razine komunalnih usluga i standarda.

U veljači 2020. godine Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja raspisalo je Javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2020. godini. Na temelju tog poziva Općini Petrijanec je u lipnju 2020. godine odobreno sufinanciranje rekonstrukcije Trga Svetog Petra, centra i javnih površina u iznosu od 168.000 kuna.

Predmetnom lokacijom danas prolazi nerazvrstana prometnica, s koje je moguć prilaz na trg i okolne parcele uz trg. Prometnica trga urediti će se i spojiti sa novouređenom ulicom Butina. Na trg su orijentirane povijesne zgrade: zgrada Stare vijećnice i zgrada stare škole koje su upisane u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske. S istočne strane na trg su orijentirane i zgrade vatrogasnog doma DVD-a Petrijanec i društveni dom Petrijanec, dok je sa zapadne strane crkva svetog Petra, a u nastavku se nalazi i zdravstvena i stomatološka ambulanta.

– Ukupna vrijednost investicije je 948.931,25 kuna. Nakon provedenog postupka nabave ugovoren je izvođač, a vrijednost ugovora o izvođenju iznosi 803.506,88 kuna. Glavne aktivnosti koje će se projektom ostvariti su rekonstrukcija postojeće nerazvrstane prometnice, parterno uređenje središnjeg pješačkog trga, izgradnja parkirališta za osobna vozila kod ambulante i uređenje površine parka te opločenje šetnih staza. Ovo je prva faza projekta uređenja trga, a iduće godine krenuti ćemo sa drugom fazom u kojoj ćemo u potpunosti urediti sve popratne površine uz trg, hortikulturno uređenje i prilaz kućama koje se nalaze na trgu – pojasnio je načelnik Općine Željko Posavec te dodao da će uređen Trg biti reprezentativan prostor uređen za mnoge sadržaje na području Općine Petrijanec.

Nastavite čitati