Povežite se s nama

U fokusu

Cecelja: Taj vrući kesten je već zgorel

Objavljeno:

- dana

NIJE SE RASPRAVLJALO O GRADSKIM STANOVIMA

Varaždinski gradski vijećnici HRAST-a i HSS-a predložili su da se na Gradskom vijeću danas raspravlja o stanju u Gradskim stanovima kao i o poduzetim radnjama glede baliranog otpada.

 – Trebamo raspravljati danas. Zašto se produljuje ta agonija? Mi vadimo vruće kestene koji su već zgoreli. Kad se pogledaju dokumenti Povjerenstva za utrđivanje financijskog stanja i odgovor ravnatelja vidi se da su Gradski stanovi nenamjenski trošili sredstva, da dugovi postoje i da postoje ogromne obveze prema APN-u, izvođačima i gradu – rekao je vijećnik Željko Cecelja (HRAST).

Kako je predloženo i na kraju izglasano da će vijećnici o svemu raspravljati tek u prosincu reagirao je i predsjednik povjerenstva Željko Bunić (HSLS). – Upravno vijeće je dva puta imalo sjednicu i nije raspravljalo o izvješću povjerentva koje se marginalizira i banalizira, a unutra piše koliko smo zaduženi. Odgađanje mjesec dana je samo još jedna dnevnica za njih – veli Bunić.

Habuš: Kukec oteže svoju smjenu

Gradonačelnik Habuš ponovio je da se radi na smjeni ravnatelja koji je na bolovanju i da je mjesec dana dovoljno vremena da svi vijećnici dobro prouče materijale. – U ovih mjesec dana u kojima se radi možemo imati samo bolje informaciije. Proziva me se da se ništa ne poduzima što nije istina. Prva je preporuka povjerenstva bila smjena ravnatelja. On to sada sam odugovlači jer je na bolovanju. Doći će novi ravnatelj i želim da ga prije nego što sjedne u tu vruću fotelju dočeka neovisna revizija – pojasnio je Habuš.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Preminuo je Ćiro Blažević, zauvijek nas je napustio dan prije svog rođendana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Preminuo je legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević. Ovu tužnu vijest objavili su danas nacionalni mediji, a informaciju su potvrdili najuži članovi Ćirine obitelji.

Ćiro se već duže vremena bori s rakom prostate i sada je, nažalost, tu bitku izgubio. Ćiro je sutra trebao proslaviti 88. rođendan, piše Večernji list.

Legendarni trener preminuo je jutros u bolnici u Zajčevoj nakon što mu se sinoć stanje pogoršalo i hitna je došla po njega.

Nastavite čitati

U fokusu

Koje se maksimalne magnitude potresa mogu očekivati u sjeverozapadnoj Hrvatskoj?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Ines Ivančić, rukovoditeljica seizmološke službe RH, u Dnevniku N1 televizije komentirala je razorni potres koji je pogodio Tursku.

Ivančić je rekla kako je Turska na osjetljivom seizmološkom području.

– Ona je dio anadolske ploče, a ovaj rasjed koji je sad aktiviran zove s istočni anadolski rascjep. Posljedica potresa su gibanje afričke i arapske ploče, a Turska se nalazi na sredini i potres je rezultat tih gibanja. Ovakav potres je na rasjedu od oko 200-300 km. Usporedbe radi, on je oslobodio 125 puta veću energiju nego petrinjski i 5600 veću nego zagrebački – objasnila je Ivančić.

Upitana koja je maksimalna magnituda potresa koja se može očekivati na našim područjima, Ivančić je kazala: “U sjeverozapadnoj Hrvatskoj se procjenjuje da je maksimalna magnituda potresa 6.5, dok je na obalnom području prema jugu maksimalna magnituda oko 7 ili nešto malo više – oko 7.2, 7.3″.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje