Povežite se s nama

U fokusu

Čehok: Hitno sazovite Gradsko vijeće jer od ponedjeljka nema buseka

Objavljeno:

- dana

Gradski vijećnik Ivan Čehok poslao je priopćenje u kojem upozorava, među ostalim, da se od ponedjeljka Varaždinke i Varaždinci više neće moći voziti busekima.

– Dok se aktualna vlast bavi nosevima kipova u parku Ivana Pavla II i postavljanjem SDP-ovih kadrova po gradu, zaboravili su donijeti Opće uvjete poslovanja za komunalnu djelatnost linijskoga cestovnog prijevoza – piše Čehok.

Također, upozorava da je i odluka s prošle sjednice Gradskoga vijeća o povjeravanju aerodroma Parkovima nezakonita

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Od ponedjeljka Varaždinke i Varaždinci neće se moći voziti busekima, ne sazove li se hitno sjednica Gradskoga vijeća.

Dok se aktualna vlast bavi nosevima kipova u parku Ivana Pavla II i postavljanjem SDP-ovih kadrova po gradu, zaboravili su donijeti Opće uvjete poslovanja za komunalnu djelatnost linijskoga cestovnog prijevoza.

Čak i ako se sazove ovaj tjedan hitna sjednica, ta odluka bit će objavljena tek nakon osam dana u Službenom vjesniku, što je uvjet da bi stupila na snagu i da bi komunalna djelatnost gradskoga prijevoza bila zakonita.

Kao odgovorna oporba, za razliku od nesposobne i lijene vlasti koja je postavila svoje pročelnike koji pak ne znaju što im je posao, kao osobe koje su pripremile do lipnja sve što je nužno da se gradski prijevoz povjeri gradskoj tvrtki, ne želimo dovesti svoje sugrađane u situaciju da se ne mogu voziti “busekima”.

Također, upozoravamo vlast da je i odluka s prošle sjednice Gradskoga vijeća o povjeravanju aerodroma Parkovima nezakonita jer je veliki pravni stručnjak Petrić podnio usmeno amandman koji su najveći stručnjaci za sve Marković i Ister prihvatili i podnijeli kao svoj amandman usmeno, što je protivno poslovniku i takva je odluka nepropisno donesena pa molimo da se i ona promijeni i uskladi s poslovnikom.

Želimo građanima sretan put u Čistoćinim busekima, a gradskoj vlasti poručujemo neka se konačno počne baviti onime što im je posao. Tržišnu pak inspekciju molimo da progleda kroz prste nekoliko dana gradu kako građani ne bi bili oštećeni.

U fokusu

Ponovno porasle cijene goriva: od ponoći plaćamo najskuplji benzin dosad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od ponoći je ponovno poskupjelo gorivo, i to najviše benzin, čija je cijena sada viša nego što je ikad bila u Hrvatskoj, pišu cijenegoriva.info.

Naime, benzin je poskupio za čak 24 lipe pa je tako najniža cijena Eurosupera 95 na nekim benzinskim postajama 11,37 kuna, a na nekima doseže čak 11,57 kuna.

Cijena dizela porasla je za 21 lipu, a cijena autoplina viša je za tri lipe.

Podsjetimo, prije toga je najviša cijena benzina bila 11,35 kuna, i to u listopadu prije Vladinog zamrzavanja cijena goriva.

Nastavite čitati

U fokusu

I dalje divljaju cijene stanova i kuća u Hrvatskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Cijene stambenih objekata u Hrvatskoj u trećem tromjesečju prošle godine bile su za devet posto više nego u istom razdoblju godinu ranije, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS), piše Index.

Time je nastavljen rast cijena stambenih nekretnina na godišnjoj razini koji u Hrvatskoj traje od drugog tromjesečja 2017. godine. 

Najviši rast cijena stambenih nekretnina zabilježen je u drugom kvartalu 2019. godine, kada su te cijene porasle za 10.4 posto u odnosu na drugi kvartal 2018. godine, a i novi podaci za posljednje tromjesečje za koje su upravo stigli podaci pokazuju negativan trend. 

Po podacima DZS-a za treće tromjesečje prošle godine, naime, cijene novogradnje su porasle za 8.5 posto u odnosu na treće tromjesečje 2020. godine, dakle na godišnjoj razini, dok su cijene postojećih stambenih objekata bile više za 9.2 posto.

Statistika prema geografskim područjima pokazuje da su na godišnjoj razini cijene stambenih objekata u Zagrebu porasle u prosjeku 9.6 posto, dok se na Jadranu bilježi stopa rasta od 8.9 posto, a na ostalim područjima 8.2 posto. 

Izvor: Index.hr

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje