Povežite se s nama

U fokusu

Čehok o Aquatehnici, drugom krugu i baliranom otpadu

Objavljeno:

- dana

Uvjeren u pobjedu

– U momentu kada još uvijek nema gradskog vijeća, uprave i gradonačelnika, smatram kako nije dobro prodavati Aqutehniku – rekao je danas Ivan Čehok na konferenciji za medije ispred Aquatehnike, tvrtke kćeri Varkoma.

U dva kruga natječaja nitko se nije javio da bi kupio tvrtku kćer Varkoma, stoga Čehok smatra da nema razloga da se ide u treći krug.

– Molimo povjerenicu Dragicu Đulu da kao zakonska predstavnica grada urazumi upravu Varkoma da se to ne čini. Ako mi budemo u prilici, donijeti ćemo odluku da Gradsko vijeće mora biti obaviješteno o prodaji. Ta odluka ne može biti prepuštena samo Varkomu i njegovoj upravi – istaknuo je Ivan Čehok koji je u prvom krugu izbora za gradonačelnika dobio 41 posto glasova i u drugom krugu će se boriti s Alenom Kišićem.

– U drugom krugu očekujem i širu podršku. Javljali su se ljudi iz HNS-a, HSU-u, SDP-a civilnih i strukovnih udruga i pružili mi podršku. Očekujem potporu birača koji su u prvom krugu podržali Habijana, Ilčića, Živi zid, Sevšeka i Martinčević, jer da su bili zadovoljni radom bivše vlasti podržali bi Kišića – dodao je Čehok koji je iznio i rješenje problema varaždinskog baliranog otpada.

– Dio bala možemo voziti skoro, a one koje su pod koncesijom; prvo treba sjesti s koncesionarom i mirno riješiti problem. Grad ne smije biti opterećen sudskim procesima. Imamo model da se do kraja godine počinje s odvođenjem bala iz Varaždina – zaključio je Čehok.

Izvor:
Foto: Andreja Krobot

U fokusu

Vijećnica Rep: “Zašto su potpore u turizmu dobili samo Reformisti, a ostvarili su jedno noćenje?”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Vijećnica Anita Rep iz redova HNS-a postavila je danas, 22. rujna, na sjednici Županijske skupštine pitanje u vezi davanja novčanih potpora.

– U svibnju ove godine pojavila se informacija da je Županija dala novčana sredstva za potpore za turizam, i to samo Reformistima – kandidatima za načelnike, Skupštinu… Neki su imali samo jedno ostvareno noćenje. Jeste li napravili reviziju i dobili podatke tko je bio u Povjerenstvu za provođenje natječaja? – pitala je Anita Rep župana Anđelka Stričaka, koji je odgovorio:

– Sa potporama u turizmu, za koje je natječaj raspisalo prijašnje vodstvo, sam upoznat, ali nisam radio reviziju ni jedne ustanove. Zamolio sam sve da mi se jave i da se problemi otklone. Treba gledati unaprijed, ako se baviš previše onime što je bilo prije, onda se baviš onima prije. Gledamo dalje u budućnost, zacrtali smo mnogo toga. Zatražit ću od Upravnog odjela da vam pripremi odgovor da budete upoznati s time. Možete i do svakog dokumenta doći – odgovorio je Stričak.

Nastavite čitati

U fokusu

U atriju Županijske palače u Varaždinu ipak se neće graditi staklena kupola

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jedna od točaka dnevnog reda današnje Županijske skupštine jest rebalans proračuna, u kojem stoji da se odustaje od velikog projekta bivše vlasti na čelu s Radimirom Čačićem – uređenja staklene kupole u atriju Županijske palače.

O tome je više naveo aktualni vijećnik iz redova Reformista Robert Vugrin, ujedno i bivši dožupan Varaždinske županije.

– Ovaj rebalans ne nudi ništa spektakularno. U nekim segmentima su uštede. Vidljivo je da se nastavlja s projektom uređenja podruma u Županijskoj palači, on je namijenjen za multimedijalni centar koristeći suvremene načine komunikacije i virtualnu stvarnost te će prikazivati prošlost i budućnost Varaždinske županije. Odustalo se od uređenja atrija s uređenjem staklene kupole procijenjenog na 6,7 milijuna kuna. Županija je imala financijsku moć da se to financira. Moramo biti svjesni da je atrij cjelovit projekt i da se čekala nova financijska omotnica. Jer, ako atrij nema kupolu, onda se projekt poduma ne može nadograditi. Dakle, imamo jednu krnju verziju projekta. Predlažem da si pogledate prezentaciju projekta. Je li se u potpunosti odustalo od projekta ili se čekaju neka bolja vremena? – zanimalo je vijećnika Vugrina, navodeći da će prihvatiti rebalans proračuna.

Dodajmo da se i pola milijuna kuna uštedjelo i na rasvjeti Vodotornja, a novci se planiraju uložiti u obrazovanje i zdravstvo, objasnio je župan Anđelko Stričak, navodeći da je za dnevni boravak za starije u Novom Marofu predviđeno 225.000 kuna kako bi se ishodila dokumentacija.

– 773.000 kuna namijenjeno je za Specijalnu bolnicu u Varaždinskim Toplicama za nabavu bolnničkih kreveta i 445.000 kuna za Dom zdravlja, odnosno odjel ginekologije, a nabavit ćemo i defibrilatore i EKG uređaje te dentalni stolac za stomatološku ordinaciju u Trnovcu. Bila je planirana i nabava dva vozila Zavoda za hitnu medicinu. S obzirom na to da se postigla niža nabavna cijena, izdvojili smo 72.000 kuna. To je ukratko ono na što se odnose izmjene, uglavnom zdravstvo i obrazovanje – objasnio je Stričak.

U raspravi su sudjelovali i Marijan Škvarić, navodeći da Županija treba još sredstava uložiti za razvoj poljoprivrede i potpore za gospodarstvenike te da se treba razmišljati i o demografskoj obnovi, te Luka Zrinski, koji je naveo da bi bilo lijepo da se Komisija za proračun ne sastaje 18 sati prije sjednice, već ranije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje