Povežite se s nama

U fokusu

Čehok: Podrška je doista velika i obvezuje, Kišić me je nazvao i čestitao

Objavljeno:

- dana

SLAVLJE

Prema podacima Državnog izbornog povjerenstva, Ivan Čehok je premoćno pobijedio SDP-ovog kandidata Alena Kišića. 

U njegovom stožeru se naveliko slavi, no Čehok je miran i staložen.

– Svi koji se natječemo na izborima očekujemo što veću potporu građana. Ova današnja podrška doista je velika i zato je na nama obveza da je opravdamo – rekao je novi/stari gradonačelnik.

Politički suparnik ga je nazvao.

– Kišić je doista bio korektan, nazvao me i čestitao – istaknuo je Čehok.

Čehok je pobijedio sa 68,50 posto ili 11.343 glasova, dok je Kišić osvojio 27,76 posto ili 4.597 glasova. Na izbore je u drugom krugu izašlo 16.558 birača ili 41,56 posto.
 

 

Alen Kišić je otkrio da je političkog suparnika nazvao već oko 19.40 sati i čestitao mu.

– Želim gospodinu Čehoku puno uspjeha u vođenju Grada i to doista i mislim. Grad nije u zavidnoj poziciji i trebat ćemo puno sreće i znanja – rekao je Kišić i zahvalio svim biračima koji su dali glas njemu i koaliciji.

Priznao je da ga je više iznenadio rezultat izbora u prvom krugu. – Nama je veliki uteg bila bivša gradska vlast. U drugom krugu je očito da su birači HDZ-a i Reformista dali glas gospodinu Čehoku, koji je pobijedio voljom većine – zaključio je Kišić.
 

 

Izvor:
Foto: ihr

U fokusu

Evo koliko su iznosile prosječne plaće ove godine u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za rujan 2023. iznosila je 1156 eura, objavio je Državni zavod za statistiku.

To je nominalno niže za 0,6%, a realno za 1,1% u odnosu na kolovoz 2023.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za rujan 2023. iznosila je 1596 eura, što je u odnosu na kolovoz 2023. nominalno niže za 1,1%, a realno za 1,6%.

Najviša prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za rujan 2023. isplaćena je u djelatnosti Zračni prijevoz, u iznosu od 1857 eura, a najniža u djelatnosti Proizvodnja odjeće, u iznosu od 754 eura.

Medijalna neto plaća za rujan 2023. iznosila je 998 eura, dok je medijalna bruto plaća iznosila 1341 euro.

Po županijama

DZS je objavio i podatke za plaće po županijama za treće tromesječje 2023.

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u trećem tromjesečju 2023., u odnosu na isto razdoblje 2022. porasla je u svim županijama. Najveći porast bio je u Brodsko-posavskoj županiji, za 16,8 %, a najmanji u Istarskoj županiji, za 12,2 %.

Najviša prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u trećem tromjesečju 2023. isplaćena je u Gradu Zagrebu, u iznosu od 1343 eura, a najmanja u Virovitičko-podravskoj županiji, u iznosu od 1006 eura.

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome za treće tromjesječje ove godine za Varaždinsku je županiju iznosila 1073 eura. Ista je plaća za Međimursku županiju izosila 1074 eura.

Time su dvije županije sa sjevera Hrvatske negdje u sredini tablice, a budući da je hrvatski prosjek 1153 mi smo ispod toga.

Nastavite čitati

U fokusu

Radnici jedne dobro poznate tvrtke dobit će božićnicu od 1670 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mnogi će radnici u prosincu dobiti tradicionalne božićnice od svojeg poslodavca koje se obično isplaćuju s plaćom za studeni.

Rekordnu božinicu i ove će godine isplatiti lanac drogerija dm-drogerie markt čiji radnici na kraju svake godine dobivaju stimulaciju u iznosu mjesečne plaće svakog pojedinog zaposlenika.

Kako je prosječna neto plaća prodavačica u dm-u u ovoj poslovnoj godini iznosila oko 1670 eura, što je 12 posto više nego lani, božićnica, odnosno godišnja nagrada iznosit će im upravo toliko.

Podravka i Belupo značajno su digli plaće radnicima od 1. prosinca. No, kako se ovih dana čuje u kompaniji, božićnica bi trebala biti ista kao i lani: 1500 kuna, odnosno 200 eura.

U Kauflandu su već objavili kako su se “pobrinuli da svi zaposlenici na nerukovodećim radnim mjestima u predblagdansko vrijeme dobiju prikladne darove poslodavca u obliku poklon bona u vrijednosti od 331.81 eura”.

U sestrinskoj tvrtki Lidlu očekuje se također ista božićnica kao i lani, kad su radnici dobili 2500 kuna, odnosno 331,81 euro.

Izvor: Danica

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje