Povežite se s nama

U fokusu

Čehok: Političari bi trebali “naćuliti uši” i slušati što im djeca poručuju

Objavljeno:

- dana

ZAKLADA “HRVATSKA ZA DJECU”

– Svi roditelji, odgajatelji i učitelji, građani, pa ako baš hoćete i svi političari moraju dobro “naćuliti uši” i slušati što im djeca poručuju.

Otvorimo se prema dječjim željama i zahtjevima

Savladati jezik djece znači otvoriti se prema njihovim željama i zahtjevima. Ponekad to oni rade stidljivo, samozatajno i tiho. No zato mi odrasli moramo uvijek imati strpljena i dati im do znanja da ih čujemo i shvaćamo. Tek u takvom ozračju, djeca će odrastati shvaćena i sretna  – rekao je danas varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok na predstavljanju Zaklade “Hrvatska za djecu” i emotivne slikovnice namijenjene odraslima “Učini mali korak velikim” kojom će, do kraja 2017. godine, Zaklada nastojati ispuniti 1.000 konkretnih želja djece u potrebi, djece koja nemaju prilike živjeti sretno djetinjstvo poput svojih vršnjaka.

– Grad Varaždin jako dobro zna slušati djecu – tvrdi varaždinski gradonačelnik

Čehok je istaknuo kako je dosad na velikom broju projekata Grad Varaždin pokazao da jako dobro zna slušati djecu. Zamjenik varaždinskog župana Tomislav Paljak dodao je kako je Zaklada već vratila osmijehe na lica više od 1.400 djece iz Varaždinske županije te da će Županija i dalje podupirati njihov rad.

– Riječ je o djeci u potrebi iz osnovnih škola čiji osnivač je Varaždinska županija, a koja su tijekom protekle školske godine imala osiguran obrok u školskim kuhinjama. Za to je Zaklada izdvojila 1,4 milijuna kuna, na čemu od srca zahvaljujem. Želim ujedno istaknuti da je Zaklada prepoznala i jedinstveni školski projekt, financijski su poduprli osnivanje Školske televizije na Elektrostrojarskoj školi u Varaždinu, prve i jedine školske televizije u Hrvatskoj – rekao je Paljak.

Osvijestimo društvo o važnosti potreba djece

Slikovnica “Učini mali korak velikim” posebna je upravo zbog toga što svaki njezin primjerak prenosi po jednu konkretnu želju djeteta bez odgovarajuće roditeljske skrbi ili djeteta u potrebi prikazanu u obliku crteža.

– Cilj je osvijestiti društvo o važnosti potreba i problema djece, ali i potaknuti na sudjelovanje u ispunjenju dječjih želja – istaknula je  Ivana Kristić Buntić, upraviteljica Zaklade.

Današnje druženje na Korzu uljepšali su nastupi Varaždinskih mažoretkinja, ritmičarke iz Dječjeg centra za poduku, rekreaciju, igru i zabavu “Zemlja sreće”, solisti Društva naša djeca Varaždin i Društva naša djeca Čakovec te djevojčica Cheerleading kluba “Bravo”.

Nakon predstavljanja rada Zaklade i slikovnice u Zadru, Splitu, Osijeku,  Rijeci i Varaždinu, tijekom listopada druženje s građanima nastavit će se i u drugim hrvatskim gradovima – Slavonskom Brodu i Puli, dok će početkom studenog Zaklada posjetiti i Vukovar.

Izvor:
Foto: Foto: Zaklada “Hrvatska za djecu”

U fokusu

Ivan Čehok kaže da je gradilište u Trakošćanskoj i dalje otvoreno

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Građevinska inspekcija zatvorila je gradilište u Trakošćanskoj ulici u Varaždinu, na temelju prijava koje je dobila.

Građevinska inspekcija zatvorila je radove na parkiralištu u Trakošćanskoj

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok danas je rekao novinarima da gradilište danas ponovno otvoreno.

– Mi smo postupili prema onome što je inspekcija od nas tražila. Grad ima sve i glavne projekte i sve potrebne dokumente. Mi inače imamo i glavne projekte i za stvari koje ne trebamo imati. Ovdje je nedostajao jedan dokument, čini mi se prijava gradilišta ili tako nešto. Dakle jedan dokument je nedostajao i zbog toga je inspekcija to tražila da dostavimo, mi smo to dostavili, gradilište je dalje otvoreno – rekao je Čehok.

Dodao je da ljudi koji prijavljuju gradilišta mogu zakočiti radove, ali ne i zaustaviti radove.

Danas oko 12 sati snimljene ove su fotografije radova u Trakošćanskoj.

Nastavite čitati

U fokusu

Sjednica Vlade: premijer najavio otvaranje terasa i dodatno popuštanje mjera u sportu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U 10 sati i 20 minuta danas je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici započela sjednica Vlade RH.

Na Dnevnome redu je uz informacije o aktualnostima povezanima s koronavirusom i potresom bila i odluka o raspodjeli donacija financijskih sredstava uplaćenih na račun državnoga Proračuna tijekom akcije “Pomoć za obnovu nakon potresa”.

Premijer Plenković govorio je o brojkama oboljelih i spomenuo da postoji blagi porast u odnosu na prošli četvrtak. Dodao je da valja biti oprezan, ali i da je Hrvatska uz Dansku zemlja s najmanjom incidencijom u EU.

– Stožer će sutra govoriti, intencija je da se od 1. ožujka omogući rad na terasama i otvorenim prostorima. Smatramo da je to dobro, ali uz epidemiološke mjere – rekao je Plenković, dodavši i da će se omogućiti održavanje treninga u zatvorenim prostorima.

– Tu će biti nekih specifičnosti s obzirom na kontakt sportove – istaknuo je.

Govorio je i o produženju pomoći poduzetnicima.

– Ako se situacija pogorša, uvijek se može donijeti restriktivnije mjere. Nastojimo čuvati zdravlje, gospodarstvo, stabilnost, plaće, mirovine, radna mjesta – poručuje premijer.

Nastavite čitati