FOTOGV

U Gradskoj vijećnici održan je prvi koordinacijski sastanak varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka s predsjednicima mjesnih odbora.

Gradonačelnik je pozvao predsjednike i predstavnike mjesnih odbora na punu suradnju prilikom donošenja proračuna za sljedeću godinu. Upozorio je na proračunske okvire te na raskorak između mandata vijeća mjesnih odbora i mandata čelnika jedinica lokalne samouprave.

Ujedno je naglasio je kako će Grad Varaždin dati punu potporu projektima, naročito onima koji spajaju interese više mjesnih odbora.Naveo je primjer projekta uređenja Plitvice te Aglomeracije koja će biti nastavljena punim intenzitetom.

U ovoj prigodi je predstavio prijedlog o izmještanju ureda gradonačelnika po mjesnim odborima kada će građani imati priliku izravno komunicirati s gradonačelnikom i nadležnim pročelnicima, što je većina predstavnika mjesnih odbora pozdravila kao dobru ideju.

Uz izražavanje razumijevanja za niz konkretnih problema koji se pojavljuju, naročito u komunalnom uređenju pojedinih mjesnih odbora, gradonačelnik Ivan Čehok najavio je da od svih očekuje puno strpljenja, ali i punu suradnju u interesu samih građana.

Komentari

Komentara