Povežite se s nama

U fokusu

Čehok poručio Batiniću o otpadu: “Ako žele da se ucjenjujemo onda ćemo se morati ucjenjivati”

Objavljeno:

- dana

Varaždin i okolne općine nekamo će morati odvoziti svoje smeće.

Ipak, iako je Ministrastvo gospodarstva i održivog razvoja odlučilo da će to biti odlagalište u Jerovcu, kod Ivanca, iz Grada Ivanca tome se protive.

>> Batinić: 1500 tona varaždinskog smeća u Jerovec neće, ako treba postavit ćemo barikade

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok također je 15. prosinca komentirao ovu situaciju. Čehok je rekao da je Batinić reagirao neprimjereno.

– On zna da će na kraju najviše trpjeti građani Ivanca. Također zna da ne može početi provoditi svoju aglomeraciju ako mu ne potpišemo i ne dozvolimo da svoj mulj zbrinjava na našem pročistaču. Mi smo mu to omogućili upravo da idemo u korist građana Ivanca, ali ovakav njegov stav me natjerao da sazovem Skupštinu Čistoće i mi ćemo to povući. Ovakav način, njegov, ali ni drugih, razgovora s Gradom Varaždinom neće proći. Nisam mu ja naredio da to smeće mora primiti nego Ministarstvo jer to piše u strateškim dokumentima ove države. Ne vidim nikakav razlog da on nije dva tjedna mogao primati tekući otpad jer smo mi imali određenih poteškoća s deponijem na koji sad vozimo. Država je počela zatvarati taj deponij. U prijelaznom razdoblju smo zamolili da oni prime ono što smo vozili u Garešnicu. Batinić sada izigrava dasu i ponaša se da je riječ o napadu na građane Ivanca. Ako žele da se ucjenjujemo onda ćemo se morati ucjenjivati – jasan je Čehok.

Varaždinski gradonačelnik je najavio da je sljedeći korak slanje dopisa županu Radimiru Čačiću jer je bi sada Varaždinska županija trebala reagirati.

– Ne očekujem ništa od njih. Ovo je samo dokaza da se ne poštuju strateški dokumenti u ovoj državi. Varaždin će zbrinuti svoj otpad, o tome nema govora, ali bi bilo logičnije da smo to napravili 15 km od Varaždina. I samo Ministarstvo je reklo da se otpad tamo može zbrinuti – završio je Čehok.

U fokusu

Građevinska inspekcija zatvorila je radove na parkiralištu u Trakošćanskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Građevinska inspekcija zatvorila je radove na proširenju parkirališta u varaždinskoj Trakošćanskoj ulici.

Podsjetimo, tamo se ruše breze i proširuje se parkirališe od prošlog tjedna. Mnogim građanima se ovo nije svidjelo, iz niza razloga, te su upozorili na nepravilnosti gradsku upravu Varaždina.

FOTO Žena u Trakošćanskoj stala ispred stroja i ne da rušiti zdrava stabla

Gradnja parkirališta bila je i tema aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća, održane, 22. veljače. SDP-ov Neven Bosilj tada je pitao ima li Grad sve potrebne dozvole za grdanju, ali konkretan odgovor nije dobio.

Bosilj je objavio da je on prijavio Grad građevinskoj inspekciji, a isto je učinila inicijativa Budimo grad.

Nepravilnosti su uočene i Građevinska inspekcija je zatvorila gradilište, te je postavljen njihov znak upozorenja.

– Još prošli četvrtak 18.2. sam osobno predao prijavu građevinskoj inspekciji zbog sumnje na protuzakonito uništavanje zelene površine u Trakošćanskoj koju je gradska vlast naumila pretvoriti u parking. TEK jučer (23.2.) je gradonačelnik Čehok dao nalog i elektroničkim putem je potpisan glavni projekt i prijava gradilišta. Tek je jučer, 23.2. inspekcija zatvorila gradilište i dala rok da svi nedostaci uklone – napisao je Bosilj.

Gradonačelnik Ivan Čehok potvrdio je zatvaranje gradilišta, rekao je da je Grad predao svu potrebnu dokumentaciju i očekuje vrlo brzo otvaranje gradilišta.

Nastavite čitati

U fokusu

U tijeku radovi na rekonstrukciji Trga Svetog Petra u Petrijancu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Petrijanec

U Općini Petrijanec nastavljaju se velika ulaganja u podizanje razine komunalnih usluga i standarda.

U veljači 2020. godine Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja raspisalo je Javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2020. godini. Na temelju tog poziva Općini Petrijanec je u lipnju 2020. godine odobreno sufinanciranje rekonstrukcije Trga Svetog Petra, centra i javnih površina u iznosu od 168.000 kuna.

Predmetnom lokacijom danas prolazi nerazvrstana prometnica, s koje je moguć prilaz na trg i okolne parcele uz trg. Prometnica trga urediti će se i spojiti sa novouređenom ulicom Butina. Na trg su orijentirane povijesne zgrade: zgrada Stare vijećnice i zgrada stare škole koje su upisane u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske. S istočne strane na trg su orijentirane i zgrade vatrogasnog doma DVD-a Petrijanec i društveni dom Petrijanec, dok je sa zapadne strane crkva svetog Petra, a u nastavku se nalazi i zdravstvena i stomatološka ambulanta.

– Ukupna vrijednost investicije je 948.931,25 kuna. Nakon provedenog postupka nabave ugovoren je izvođač, a vrijednost ugovora o izvođenju iznosi 803.506,88 kuna. Glavne aktivnosti koje će se projektom ostvariti su rekonstrukcija postojeće nerazvrstane prometnice, parterno uređenje središnjeg pješačkog trga, izgradnja parkirališta za osobna vozila kod ambulante i uređenje površine parka te opločenje šetnih staza. Ovo je prva faza projekta uređenja trga, a iduće godine krenuti ćemo sa drugom fazom u kojoj ćemo u potpunosti urediti sve popratne površine uz trg, hortikulturno uređenje i prilaz kućama koje se nalaze na trgu – pojasnio je načelnik Općine Željko Posavec te dodao da će uređen Trg biti reprezentativan prostor uređen za mnoge sadržaje na području Općine Petrijanec.

Nastavite čitati