Povežite se s nama

Međimurje

Centar dr. Rudolfa Steinera domaćin je 1. Hrvatskih dana biodinamike

Objavljeno:

- dana

Centar dr. Rudolfa Steinera pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske organizira 1. Hrvatske dane biodinamike i stručnu konferenciju pod nazivom „Razvoj eko-bio agrikulture; edukacija – komunikacija – inovacija“.

Ovaj događaj po prvi puta u Hrvatskoj okuplja stručnjake iz zemlje i inozemstva koji se bave pitanjima utjecaja klimatskih promjena na budući razvoj, održivog gospodarenja, brendiranjem, marketingom i pozicioniranjem na tržištu, kao i proizvodnjom prehrambenih proizvoda s dodanom vrijednošću, u kontekstu biodinamičke poljoprivredne proizvodnje.

Hrvatski dani biodinamike održavat će se u Čakovcu, Donjem Kraljevcu i Zagrebu

Teme rasprave panelista vezane su uz globalne ciljeve UN-a. U skladu sa svjetskim ekološkim trendovima i stručnim specijalizacijama panelista, raspravljat će se o utjecaju klimatskih promjena na razvoj ekološke i biodinamičke poljoprivredne proizvodnje, praćenju i kontroli kvalitete biodinamičke proizvodnje i prerade, pozicioniranju i brendiranju biodinamičkih proizvoda, prednostima konzumacije hrane proizvedene po ekološkim načelima te sustavu edukacije proizvođača i organizaciji mreže mentora za potporu hrvatskim poljoprivrednicima.

Hrvatski dani biodinamike trajat će četiri dana: 28. studenoga u Čakovcu u Scheierovoj zgradi od 12 sati, 29. studenoga u Donjem Kraljevcu u Centru dr. Rudolfa Steinera od 10 sati te 6. i 7. prosinca u Zagrebu na Agronomskom fakultetu od 10 sati.

Sudionici konferencije bit će dr. sc. Srgjan Kerim, predsjednik 62. Generalne skupštine
Ujedinjenih naroda, prof. dr. sc. Dragan Primorac, liječnik i znanstvenik, dr. sc. Zvonimir Šostar, ravnatelj NZZJZ Andrija Štampar, dr. sc. Maja Kolar, DEMETER International, Danijel Koletić, osnivač Apriori World komunikacija, prof. dr. sc. Ivica Kisić iz Agronomskog fakulteta, mr. sc. Dijana Posavec, ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera, te predstavnik Ministarstva poljoprivrede.

Ulaz na sva predavanja, radionice i koncerte je besplatan. Više informacija o događaju dostupno je na službenoj stranici Centra dr. Rudolfa Steinera.

Međimurje

Postavljen prvi paketomat u Općini Goričan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Goričan je 8. srpnja dobio svoj prvi paketomat, smješten u sklopu buduće tržnice u Goričanu.

Paketomat građani tako mogu nesmetano koristiti za primanje i slanje paketa.

Paketomat je uređaj koji omogućuje preuzimanje paketa na lokacijama koje vama najviše odgovaraju u vrijeme kada vam najviše odgovara. Paketomat će biti dostupan svaki dan, od 0-24, a korisnici će moći preuzimati i  slati svoje pakete u vrijeme kad njima najviše odgovara te vršiti povrat robe kupljene putem e-trgovina.

U vrijeme kad je internetska prodaja jako razvijena, puno puta se može desiti da paketi dolaze na vašu kućnu adresu, a vas u tom trenutku nema kod kuće, od sad ćete moći vaš paket preusmjeriti u GLS paketomat i pokupiti paket kad Vama odgovara.

Više informacija kako preuzeti paket ili poslati paket možete pronaći na linku: Informacije o paketomatu

Nastavite čitati

Međimurje

U Parku Mladosti u Prelogu otvoren nogometni teren s umjetnom travom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio Vipro

U Parku Mladosti u Prelogu 2. srpnja otvoren je novi teren s umjetnom travom.

Teren je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, a svečanosti u Parku Mladosti nazočili su i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, članovi Izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatić i Mato Kljajić, ujedno i predsjednik Zajednice sportskih udruga te mnogi drugi.

Grad Prelog prijavio je projekt pod nazivom „Rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta – FAZA I“, na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, kojeg je provodilo Ministarstvo turizma i sporta. Ovaj se projekt odnosio na izvedbu pripremnih radova za postavljanje igrališta s umjetnom travom, na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Mladost Komet, u Parku Mladosti u Prelogu. Izvođač radova je bila tvrtka Pavlic Asfalt Beton. Nakon izvedbe pripremnih radova, igralište sa umjetnom travom, postavljala je tvrtka tvrtka Maxmar Grupa iz Zagreba, dok je kompletno postavljanje travnjaka financirao Hrvatski nogometni savez.

– Zahvalio bih gradonačelniku i ljudima iz Nogometnog kluba Mladost na ostvarenju ovog projekta koji predstavlja sve ono što zagovaramo već godinama, a to je ulaganje u infrastrukturu, sportske terene, što je ujedno zalog za budućnost, za našu djecu, za buduće reprezentativce – istaknuo je prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić.

studio VIPRO

– Zahvaljujem se svima koji su podržali ovaj projekt, koji nije bio jednostavan! Ovaj projekt je nastao zajedničkim radom Grada Preloga, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog nogometnog saveza našoj djeci da se maknu od pošasti interneta, facebooka, igrica i krenu na zrak zaigrati nogomet te nauče ne samo pobjeđivati nego i izgubiti i tako mentalno ojačaju – rekao je gradonačelnik Kolarek.

Simbolično je igralište otvoreno puštanjem u zrak 111 balona u bojama Nogometnog kluba Mladost Komet, u spomen na 111 godina dugu povijest igranja nogometa u Prelogu. Prvi su igralište isprobali predsjednik HNS – a Marijan Kustić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, a nakon njih mališani iz Nogometne škole Nogometnog kluba Mladost Komet te njihovi gosti, vršnjaci iz Cirkovljana

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje